0 0
Koreaanse Bibimbap

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

2 kopjes Rijst Eventueel bloemkool rijst
1/3 Courgette spaghetti
4 stuks Wortel
Handje Taugé
Handje spinazie
200 gram Rundergehakt
Sojasaus
Sesamolie
1 eetlepel Gochujang saus
2 eieren
Zout
1 teen knoflook
Klein bakje Shii-takes

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Koreaanse Bibimbap

Makkelijk Koreaans kleurrijk maaltje

Ingredients

Directions

Share

Bibim wat?? Ik heb het over Bibimbap, de naam alleen is al leuk toch.

Weer een gevalletje ✈️Crew Favorites ✈️, een heerlijke hapje gevraagd door de KLM crew. Eigenlijk heb ik (José) dit nooit gegeten in Korea, ik kom daar ook eigenlijk nooit, vandaar ik het gemist heb denk ik.

Juist daarom was ik ook wel heel nieuwsgierig naar dit maaltje. Toen ik op onderzoek uit ging viel het mij op dat het eigenlijk niet zo heel spannend is. Rijst met groenten en een eitje duhhh. Natuurlijk gebakken in sesamolie en wat sojasaus en mooi gedecoreerd op in een schaaltje met rijst.
Ik gebruik een standaard schaaltje , maar in Korea hebben een speciaal heet gemaakt stenen bakje genoemd dolsot. Je kunt een vegetarische versie maken, maar ook gehakt of steak gebruiken.

Het spannende van dit gerechtje is de Gochujang, dit is een zoet pittige  saus gemaakt rode pepers en gefermenteerde sojabonen.

Daar moet je wel van houden, aangezien ik niet zo van de gefermenteerde producten ben, sla ik de volgende keer over.

Jij wel?, dan heb je na 30 minuten een prachtig kleurrijk tafereeltje op de bord!

 

Steps

1
Done
10 minuten

Rijst

Kook je rijst volgens de beschrijving en zet apart.

2
Done
5 minuten

Wortel, courgette

Snij je wortel en couchette in kleine langwerpige steeltjes. Allemaal gelijk vorm.
Bak dit los van elkaar even aan in de 1 theelepel sesamolie met een theelepel sojasaus. Zet apart.

3
Done
2 minuten

Shii-takes

Snij je shii-takes in streepjes en pak ook even aan in een theelepel sesam olie samen met een theelepel sojasaus.

4
Done
2 minuten

Taugé

Bak dit even aan met een theelepel sojasaus en sesam olie.

5
Done
5 minuten

Gehakt

Bak je gehakt aan met een eetlepel Gochujangsaus en een geplette knoflookteen.

6
Done
2 minuten

Spinazie

Bak dit aan met 1 theelepel soja en sesamolie.

7
Done
2 minuten

Serveren

Rijst even aanbakken, en in schaal doen, groenten erop en on top een gebakken eitje.

Wil je de super snelle versie, dan kun je natuurlijk al groenten samen met de gehakt en saus roerbakken, en daar na door je rijst roeren. ????

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Caponata
previous
Siciliaanse zoet zure caponata
Hongkong noodles
next
Fried noodles uit Hong Kong -( Mi Xao Xi Dau )
Caponata
previous
Siciliaanse zoet zure caponata
Hongkong noodles
next
Fried noodles uit Hong Kong -( Mi Xao Xi Dau )

Add Your Comment