Ingredients
-
10 stuks Kerstomaten
-
1 bol MozzarellaWel een goede kopen
-
5 Olijven
-
Takje verse basilicum
-
Naar smaak Zwarte peper
-
Scheutje Olijfolie
-
1 teen knoflook
-
Stokbrood of bruschetta brood Brood
Directions
Caprese bruschetta!
Jo is op Sicilië… wat een feest wanneer je een huisje huurt met bijpassende groententuin. Natuurlijk lunchen we veel naast de deur, lekker in de auto met airco de kleine plaatsjes bezoeken. Maar naast uiteten, koken we toch ook wel heel veel zelf. Voor Jo een feest om naar de supermarkt te gaan. Warm is het zeker.. gedacht dat het in juni wel mee zal vallen maar helaas de warme wind uit Afrika doet zijn best!
Door de warmte groeien de tomaten hier oppperbest en plukte ik de lekkerste tomaatjes. Samen met de verse basilicum perfect voor dit overheerlijke voorafje. Met een mooie mozzarella, olijfjes en bruschetta brood werd het een caprese bruschetta!
Een top gerechtje die iedereen kan maken, en kijk die kleuren eens. Echt onze lievelings kleuren…
Fijn dat deze tomaatjes super gezond zijn. Lees hier waarom.
Zin in nog meer bruschetta’s kijk dan bij 5 x Italiaanse bruschetta’s .
Steps
1
Done
|
Tomaten, olijven & mozzarellaWas de tomaatjes en snijd ze in kleine stukjes. Laat ze even uitlekken. Het vocht en de zaadjes gebruik je niet. |
2
Done
|
Brood & knoflookRooster het brood, dit kan bruschetta brood zijn, maar casino wit of stokbrood kan ook. |
3
Done
|
ServerenBeleg de met knoflook ingesmeerde toast met plakjes mozzarella, het tomaten mengsel en wat extra verse basilicum blaadjes. |