0 0
Appeltaart tarte tatin

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 Rol bladerdeeg Liefst rond
3 eetlepel Citroensap
3 Appel
4 eetlepel honing Spuitflesje
11 eetlepel Suiker
2 theelepel Kaneel
50 gram Amandel spijs
Handje Rozijnen
1 eieren

Appeltaart tarte tatin

Lekkere snelle appeltaart tatin!

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Appeltaart tarte tatin!

Oh jee we hebben weer een ontzettend lekker appeltaartje gemaakt. Wij Queens zijn immers dol op appeltaart en krijgen er geen genoeg van. Sowieso wanneer de blaadjes van de boom vallen en de verse appeltjes geplukt kunnen worden gaan we voor  appeltaart.  Nu is een appeltaart maken altijd een beetje gedoe maar wil je de smaken van appeltaart in een supersnelle versie dan maak je de appeltaart tarte tatin.

Dit verrukkelijke taartje is eigenlijk bij toeval ontstaan. De dag dat jou een rol bladerdeeg opende voor het maken van de McDonald’s appelflapjes. Jo kwam erachter dat het een ronde vorm was. Niet handig voor appelflapjes en toen snel overgeschakeld met plakjes bladerdeeg.

De rol lag al twee dagen geopend in de koelkast en moest echt gebruikt worden. Wij hebben al eerder de turnaround mini appel tarte tatin gemaakt en deze is een succes. Regelmatig laat ik deze maken op de kookworkshop. Waarom niet een XL versie?  Zo gezegd zo gedaan maar nu met echte appeltaart smaken. Extra rozijnen en amandelspijs zijn toegevoegd en oh la la dit  was waanzinnig lekker.
We hebben deze warm geserveerd met een bolletje vanilleijs en zeker weten dat je dit wilt proberen. Kijk maar eens naar het filmpje dan zie je hoe makkelijk dit is.

Het is een makkelijk gerecht en perfect als nagerecht. Je steelt er ook nog eens de show mee. Je kunt deze van tevoren bijvoorbeeld klaarzetten in de koeling en op na het diner afbakken.  Zelfs het omkeren hiervan ging makkelijk .

Ben jij dol op taartjes met appel dan hebben we genoeg keuze voor je.  appel plaattaart met amandelspijs. Lekkere simpel en het resultaat is fantastisch. José maakt je super blij met gevulde appelbollen . Mini appel galette’s geheel op de Franse manier. Oké een huis tuin en keuken taartjes is onze gezondere appeltaart. Hier mag je gewoon een groot stuk van.

Steps

1
Done
4 minuten

Appel

Was de appel.
Snijd doormidden en verwijder het klokhuis.
Schaaf deze met een mandoline of snijd met scherp mes in dunne plakjes.
Knijp wat citroensap over de appeltjes zodat ze niet verkleuren.

2
Done
2 minuten

Rozijnen

Laat de rozijnen even wennen in wat warm water.
Wanneer ze iets zachter zijn giet je af in een vergiet.

3
Done
1 minuut

Suiker kaneel

Meng suiker met kaneel in een bakje.

4
Done
5 minuten

Oven

Verwarmde oven voor op 180 °C

5
Done

Bakpapier

Spuit met een flesje honing Een aantal cirkels op het bakpapier. Ter grootte van het bladerdeeg.
Wij gebruiken een rond stuk bladerdeeg maar je kunt ook een vierkant stuk op rol gebruiken.
Strooi 1/3 van de kaneel suiker over de honing.
Leg de appelschijfjes hierop.
Strooi 1/3 van de kaneel suiker erop.
Vervolgens de rozijnen en wat verkruimeld amandelspijs.

6
Done
2 mkno

Bladerdeeg

Leg hier op het bladerdeeg. Foute buiten randen iets naar binnen Zodat je een soort bakje gaat creëren.
Prik gaatjes in het bladerdeeg en smeer in met geklutst ei.
Strooi er de rest van de kaneel suiker over.

7
Done
20 minuten

Oven

Bak de tarte tatin af in 20 minuten op 180 °C.

8
Done

Omkeren

Schuif de tarte tatin inclusief bakpapier op een bord.
Leg een bord bovenop de taart.
Keer tegelijk om.
Verwijder het bovenste bord en trek voorzichtig het bakpapier eraf.
Kijk eens goed naar het filmpje in het verhaal. Dit maakt het iets eenvoudiger.

9
Done

Serveren

Serveer nog een beetje warm met wat vanille ijs.

10
Done

Tip

Gebruik altijd honing in plaats van agavesiroop.
De taart is makkelijk van tevoren te bereiden. Zet klaar in de koelkast en bak na het diner af zodat je het warm kan serveren.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
jachtschotel met gehakt
previous
Jachtschotel met gehakt
herfst lasagne met champignon
next
Herfst lasagne met champignons
jachtschotel met gehakt
previous
Jachtschotel met gehakt
herfst lasagne met champignon
next
Herfst lasagne met champignons

Add Your Comment