Ingredients
-
1 Rol bladerdeegLiefst rond
-
3 eetlepel Citroensap
-
3 Appel
-
4 eetlepel honingSpuitflesje
-
11 eetlepel Suiker
-
2 theelepel Kaneel
-
50 gram Amandel spijs
-
Handje Rozijnen
-
1 eieren
Directions
Appeltaart tarte tatin!
Oh jee we hebben weer een ontzettend lekker appeltaartje gemaakt. Wij Queens zijn immers dol op appeltaart en krijgen er geen genoeg van. Sowieso wanneer de blaadjes van de boom vallen en de verse appeltjes geplukt kunnen worden gaan we voor appeltaart. Nu is een appeltaart maken altijd een beetje gedoe maar wil je de smaken van appeltaart in een supersnelle versie dan maak je de appeltaart tarte tatin.
Dit verrukkelijke taartje is eigenlijk bij toeval ontstaan. De dag dat jou een rol bladerdeeg opende voor het maken van de McDonald’s appelflapjes. Jo kwam erachter dat het een ronde vorm was. Niet handig voor appelflapjes en toen snel overgeschakeld met plakjes bladerdeeg.
De rol lag al twee dagen geopend in de koelkast en moest echt gebruikt worden. Wij hebben al eerder de turnaround mini appel tarte tatin gemaakt en deze is een succes. Regelmatig laat ik deze maken op de kookworkshop. Waarom niet een XL versie? Zo gezegd zo gedaan maar nu met echte appeltaart smaken. Extra rozijnen en amandelspijs zijn toegevoegd en oh la la dit was waanzinnig lekker.
We hebben deze warm geserveerd met een bolletje vanilleijs en zeker weten dat je dit wilt proberen. Kijk maar eens naar het filmpje dan zie je hoe makkelijk dit is.
Het is een makkelijk gerecht en perfect als nagerecht. Je steelt er ook nog eens de show mee. Je kunt deze van tevoren bijvoorbeeld klaarzetten in de koeling en op na het diner afbakken. Zelfs het omkeren hiervan ging makkelijk .
Ben jij dol op taartjes met appel dan hebben we genoeg keuze voor je. appel plaattaart met amandelspijs. Lekkere simpel en het resultaat is fantastisch. José maakt je super blij met gevulde appelbollen . Mini appel galette’s geheel op de Franse manier. Oké een huis tuin en keuken taartjes is onze gezondere appeltaart. Hier mag je gewoon een groot stuk van.
Steps
1
Done
4 minuten
|
AppelWas de appel. |
2
Done
2 minuten
|
RozijnenLaat de rozijnen even wennen in wat warm water. |
3
Done
1 minuut
|
Suiker kaneelMeng suiker met kaneel in een bakje. |
4
Done
5 minuten
|
OvenVerwarmde oven voor op 180 °C |
5
Done
|
BakpapierSpuit met een flesje honing Een aantal cirkels op het bakpapier. Ter grootte van het bladerdeeg. |
6
Done
2 mkno
|
BladerdeegLeg hier op het bladerdeeg. Foute buiten randen iets naar binnen Zodat je een soort bakje gaat creëren. |
7
Done
20 minuten
|
OvenBak de tarte tatin af in 20 minuten op 180 °C. |
8
Done
|
OmkerenSchuif de tarte tatin inclusief bakpapier op een bord. |
9
Done
|
ServerenServeer nog een beetje warm met wat vanille ijs. |
10
Done
|
TipGebruik altijd honing in plaats van agavesiroop. |