0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
200 gram Boter Op kamertemperatuur
200 gram Fijne kristalsuiker
4 eieren
200 gram Zelfrijzend bakmeel
1 tl Vanille extract
2 el Cacao poeder
100 gram Pure chocolade
Ter decoratie Amandel schaafsel
Marmer tulband met chocolade

Marmer tulband met chocolade

Een feestelijke cake met heerlijke smaken!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Deze marmer tulband met chocolade kwam dubbel en dwars door de keuring heen! Ik (Mariëlla) had namelijk weer zin om een lekkere cake te bakken. Echter is een normale  cake soms zo saai dus ik wilde de cake een beetje gezellig maken. Daarom maakte ik weer eens een mooie marmercake.

Wat is een marmercake?

Een marmercake is eigenlijk niets meer dan een vanillecake en chocoladecake door elkaar heen. Dit klinkt ingewikkeld maar het is super simpel. Je maakt namelijk ons basis recept voor cake en neemt de helft apart. Bij één deel voeg je wat cacaopoeder toe. De bakvorm vul je daarna met de twee kleuren beslag. Na het afbakken heb je een prachtig marmer effect in je cake! Ik topte de cake nog af met wat gesmolten chocolade en amandelschaafsel. Het resultaat was een prachtige en feestjelijk cake. Iets heel anders dan een basis cake maar met dezelfde effort.

Waneer eet je een marmercake?

De marmer tulband met chocolade eten wij graag als tussendoortje bij de koffie of thee. Als dessert is de cake ook enorm geschikt. De tulband vorm geeft namelijk een feestelijk uiterlijk. Het is heerlijk met een bolletje vanille of chocolade ijs. In Italië eet men altijd een zoet ontbijt. Mocht je dit ook lekker vinden dan kun je de cake natuurlijk ook lekker aansnijden tijdens het ontbijt!

De lekkerste cakes

Bak je liever een andere cake? Neem dan eens een kijkje bij de volgende recepten: Snelle sinaasappelcake, speculaas en amandelspijs plaatcake, of deze amandel frambozencake.

 

Steps

1
Done
10 minuten

Beslag maken

Verwarm de oven tot 160 graden.

Mix de boter met een keukenmachine tot dat het romig is. Voeg daarna de suiker toe en mix nog zo een kleine 5 minuten goed.
Blijf mixen wanneer je een voor een de eieren in de kom voegt.
Voeg nu heel langzaam het bakmeel toe. Roer nog een klein beetje.

2
Done
2 minuten

2 soorten beslag maken

Verdeel het beslag in twee gelijke delen.
Meng door 1 deel het cacaopoeder.

3
Done
50 minuten

Bakken

Vet een tulband bakvorm goed in. Je kunt natuurlijk ook een langwerpig cakeblik gebruiken.
Giet nu eerst een laagje wit beslag in de vorm en daarna een laagje chocolade beslag. Ga zo door tot al het beslag in de vorm zit.
Bak de bake af in de oven voor 50 minuten.

4
Done
5 minuten

Versieren

Na het bakken laat je de cake goed afkoelen en haal je deze voorzichtig uit de vorm.
Smelt nu de chocolade 'au bain marie' en giet dit over de cake heen. Maak af met wat amandelschaafsel.

Eetsmakelijk!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Gepofte aardappel uit de airfryer
Wrap met zoet-zure groenten
next
Wraps met zoet-zure groenten
previous
Gepofte aardappel uit de airfryer
Wrap met zoet-zure groenten
next
Wraps met zoet-zure groenten

Add Your Comment