Ingredients
-
200 gram boterOp kamertemperatuur
-
200 gram fijne kristalsuiker
-
4 eieren
-
200 gram zelfrijzend bakmeel
-
1 tl vanille extract
-
2 el Cacaopoeder
-
100 gram pure chocolade
-
Ter decoratie amandelschaafsel
Directions
Deze marmer tulband met chocolade kwam dubbel en dwars door de keuring heen! Ik (Mariëlla) had namelijk weer zin om een lekkere cake te bakken. Echter is een normale cake soms zo saai dus ik wilde de cake een beetje gezellig maken. Daarom maakte ik weer eens een mooie marmercake.
Wat is een marmercake?
Een marmercake is eigenlijk niets meer dan een vanillecake en chocoladecake door elkaar heen. Dit klinkt ingewikkeld maar het is super simpel. Je maakt namelijk ons basis recept voor cake en neemt de helft apart. Bij één deel voeg je wat cacaopoeder toe. De bakvorm vul je daarna met de twee kleuren beslag. Na het afbakken heb je een prachtig marmer effect in je cake! Ik topte de cake nog af met wat gesmolten chocolade en amandelschaafsel. Het resultaat was een prachtige en feestjelijk cake. Iets heel anders dan een basis cake maar met dezelfde effort.
Waneer eet je een marmercake?
De marmer tulband met chocolade eten wij graag als tussendoortje bij de koffie of thee. Als dessert is de cake ook enorm geschikt. De tulband vorm geeft namelijk een feestelijk uiterlijk. Het is heerlijk met een bolletje vanille of chocolade ijs. In Italië eet men altijd een zoet ontbijt. Mocht je dit ook lekker vinden dan kun je de cake natuurlijk ook lekker aansnijden tijdens het ontbijt!
De lekkerste cakes
Bak je liever een andere cake? Neem dan eens een kijkje bij de volgende recepten: Snelle sinaasappelcake, speculaas en amandelspijs plaatcake, of deze amandel frambozencake.
Steps
1
Done
10 minuten
|
Beslag makenVerwarm de oven tot 160 graden. Mix de boter met een keukenmachine tot dat het romig is. Voeg daarna de suiker toe en mix nog zo een kleine 5 minuten goed. |
2
Done
2 minuten
|
2 soorten beslag makenVerdeel het beslag in twee gelijke delen. |
3
Done
50 minuten
|
BakkenVet een tulband bakvorm goed in. Je kunt natuurlijk ook een langwerpig cakeblik gebruiken. |
4
Done
5 minuten
|
VersierenNa het bakken laat je de cake goed afkoelen en haal je deze voorzichtig uit de vorm. Eetsmakelijk! |