Ingredients
-
1 pakje gyoza vellenVan de toko
-
400 gram PompoenMuskaat pompoen
-
300 gram Kip
-
200 gram Spitskool
-
1 Sjalot
-
1 teentje knoflook
-
2 el Ketjap
-
1 tl Chili poeder
-
2 cm GemberGeraspt
-
2 stengels Lente ui
-
2 tl Sojasaus
-
2 el Olijfolie
-
Naar smaak zout en peper
-
1 tl Sesam zaadjes
Directions
Pompoen gyoza’s!
We zitten weer midden in de herfst en daarom hebben we de lekkerste herfst smaken gecombineerd in een prachtige gyoza! Gyoza’s met pompoenvulling zijn een heerlijke en seizoensgebonden variatie op de traditionele Japanse dumplings. De vulling voor gyoza’s met pompoen hebben we gemaakt door de pompoen en kip eerst in de oven te garen en daarna samen met de gebakken spitskool en kruiden te blenden tot een gladde massa. Het resultaat is een vulling met een herfstachtige, warme smaak die perfect past bij deze maanden. Wij hebben bij de toko kant en klare gyoza vellen gekocht. Deze werken namelijk ontzettend fijn. Zelf vellen maken kan uiteraard ook. Maar dit is wel een werkje, dus heb je een dagje vrij? Ga er dan zelf eens mee aan de slag!
Vanwege onze samenwerking met keukenspecialisten.nl en Miele hebben we natuurlijk de prachtige stoomoven (Type DGC7460HCX) weer gebruikt. Deze oven heeft namelijk een mooie stoomplaat met gaatjes. Hierop kun je de gyoza’s perfect laten stomen. Gyoza’s stomen is eigenlijk heel gemakkelijk in deze oven. Ze hoeven maar 7 minuten op 100% stoom. Miele heeft op de website veel tips en baktijden staan zodat je de stoom of baktijd niet zelf hoeft uit te testen. Erg prettig!
Deze gyoza’s kunnen op verschillende manieren worden geserveerd. Je kunt ze dippen in een saus op basis van sojasaus of ze combineren met een romige, pittige saus. Het toevoegen van lente-uitjes, sesamzaadjes en een vleugje chili-olie kan ook extra smaak aan het gerecht geven.
Ga jij aan de slag met deze pompoen gyoza’s of maak je liever een andere smaak? Kijk dan eens naar deze Japanse gyoza’s met garnalen. Natuurlijk hebben we een filmpje en zodra je dit ziet zie je ook hoe makkelijk het is!
Steps
1
Done
180 graden
|
OvenLaat de gyoza vellen ontdooien. Leg de pompoenblokjes op een bakpapiertje op een bakplaat. Giet er wat olijfolie en zout en peper over. |
2
Done
5 minuten
|
BakkenSnijd een sjalot en knoflook teentje fijn en bak dit aan in olijfolie. |
3
Done
5 minuten
|
SamenvoegenVoeg de pompoen, kip en het spitskoolmengsel bij elkaar. Blend dit met een staafmixertje of blender fijn tot een gladde massa. |
4
Done
10 minuten
|
Gyoza's makenPak een velletje gyoza en leg er een theelepel aan vulling op. Herhaal dit tot de vellen en de vulling op zijn. |
5
Done
3 minuten
|
BakkenVerhit een pan met wat milde olijfolie. |
6
Done
7 minuten
|
StomenStoom de gyoza's voor 7 minuten op 100% stoom. |
7
Done
2 minuten
|
ServerenServeer de gyoza's met wat extra lente ui, sesamzaadjes en een sojasausje om in te dippen. |