0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 pakje gyoza vellen Van de toko
400 gram Pompoen Muskaat pompoen
300 gram Kip
200 gram Spitskool
1 Sjalot
1 teentje knoflook
2 el Ketjap
1 tl Chili poeder
2 cm Gember Geraspt
2 stengels Lente ui
2 tl Sojasaus
2 el Olijfolie
Naar smaak zout en peper
1 tl Sesam zaadjes
Pompoen gyoza’s

Pompoen gyoza’s

De lekkerste gyoza's voor tijdens de herfst!

Features:
  • Pittig
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Pompoen gyoza’s!

We zitten weer midden in de herfst en daarom hebben we de lekkerste herfst smaken gecombineerd in een prachtige gyoza! Gyoza’s met pompoenvulling zijn een heerlijke en seizoensgebonden variatie op de traditionele Japanse dumplings. De vulling voor gyoza’s met pompoen hebben we gemaakt door de pompoen en kip eerst in de oven te garen en daarna samen met de gebakken spitskool en kruiden te blenden tot een gladde massa. Het resultaat is een vulling met een herfstachtige, warme smaak die perfect past bij deze maanden. Wij hebben bij de toko kant en klare gyoza vellen gekocht. Deze werken namelijk ontzettend fijn. Zelf vellen maken kan uiteraard ook. Maar dit is wel een werkje, dus heb je een dagje vrij? Ga er dan zelf eens mee aan de slag!

Vanwege onze samenwerking met keukenspecialisten.nl en Miele hebben we natuurlijk de prachtige stoomoven (Type DGC7460HCX)  weer gebruikt. Deze oven heeft namelijk een mooie stoomplaat met gaatjes. Hierop kun je de gyoza’s perfect laten stomen. Gyoza’s stomen is eigenlijk heel gemakkelijk in deze oven. Ze hoeven maar 7 minuten op 100% stoom. Miele heeft op de website veel tips en baktijden staan zodat je de stoom of baktijd niet zelf hoeft uit te testen. Erg prettig!

Deze gyoza’s kunnen op verschillende manieren worden geserveerd. Je kunt ze dippen in een saus op basis van sojasaus of ze combineren met een romige, pittige saus. Het toevoegen van lente-uitjes, sesamzaadjes en een vleugje chili-olie kan ook extra smaak aan het gerecht geven.

Ga jij aan de slag met deze pompoen gyoza’s of maak je liever een andere smaak? Kijk dan eens naar deze Japanse gyoza’s met garnalen. Natuurlijk hebben we een filmpje en zodra je dit ziet zie je ook hoe makkelijk het is!

Steps

1
Done
180 graden

Oven

Laat de gyoza vellen ontdooien.

Leg de pompoenblokjes op een bakpapiertje op een bakplaat. Giet er wat olijfolie en zout en peper over.
Stop dit in de oven voor 25 minuten op 180 graden.
Na 15 minuten voeg je de kip toe en bak je dit mee.

2
Done
5 minuten

Bakken

Snijd een sjalot en knoflook teentje fijn en bak dit aan in olijfolie.
Voeg de spitskool toe en bak tot het gaar is.
Voeg hier de geraspte gember, ketjap, soja saus en chili poeder aan toe.
Hak een stengel lente ui fijn en voeg ook dit toe aan de pan.

3
Done
5 minuten

Samenvoegen

Voeg de pompoen, kip en het spitskoolmengsel bij elkaar. Blend dit met een staafmixertje of blender fijn tot een gladde massa.
Voeg eventueel nog wat zout en peper toe.

4
Done
10 minuten

Gyoza's maken

Pak een velletje gyoza en leg er een theelepel aan vulling op.
Smeer de randjes van het gyoza velletje in met water. Dit kun je gewoon met je vingers doen.
Vouw de gyoza dicht en druk de uiteinden tegen elkaar aan. Plak dit ook dicht met water. Op onze Instagrampagina (@Cookingqueensnl) kun je een handig filmpje zien van deze stappen. Of klik de link onderaan het verhaal.

Herhaal dit tot de vellen en de vulling op zijn.

5
Done
3 minuten

Bakken

Verhit een pan met wat milde olijfolie.
Leg de gyoza's in de pan en bak ze enkel aan de onderkant.
Leg ze daarna op de gaatjes plaat van de stoomoven.

6
Done
7 minuten

Stomen

Stoom de gyoza's voor 7 minuten op 100% stoom.
Heb je geen stoomoven? Dan kun je ook een stoommandje gebruiken op een pan met water of een flinke scheut water in de pan gieten en met de deksel erop stomen.

7
Done
2 minuten

Serveren

Serveer de gyoza's met wat extra lente ui, sesamzaadjes en een sojasausje om in te dippen.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
herfst lasagne met champignon
previous
Herfst lasagne met champignons
halloween tortilla chips
next
Halloween tortilla chips
herfst lasagne met champignon
previous
Herfst lasagne met champignons
halloween tortilla chips
next
Halloween tortilla chips

Add Your Comment