Ingredients
-
Het deeg 1x pesto brood recept
-
1 potje Pistache cremeTe koop bij Lidl
-
2 handjes Pistache nootjesOngezouten
-
2 el Fijne kristalsuiker
Directions
Pistache brood!
Wauw wat was dit broodje goed gelukt. Echt heerlijk bij een (zoet) ontbijt, lunch of bij de borrel. Wij hebben het deeg gemaakt met het recept voor het pesto brood. Lekker luchtig en smeuïg. Dit keer smeerde ik (Mariëlla) het deegje in met een mooie creme van pistache die ik van José had gekregen. Ik geloof dat ze te koop waren bij de Lidl. Ook strooide ik er wat gehakte (ongezouten) pistache noten bij. Deze ongezouten en al gepelde pistache nootjes kun je trouwens ook kopen bij de Lidl.
Daarna rol je het deeg op en snijd je het in de lengte doormidden. Zo krijg je een prachtig broodje.
Wil jij hier ook van genieten? Maak dan snel dit brood!
Steps
1
Done
1 uur
|
DeegMaak het deeg volgens het recept van het pesto brood. Laat dit een uurtje rijzen op een warme plek. Je kunt bijvoorbeeld de oven op 35 graden zetten en hier het deeg in laten rijzen. Verwarm de oven daarna voor tot 175 graden. |
2
Done
2 minuten
|
UitrollenRol het gerezen deeg uit tot een lange lap. Zorg dat je bloem gebruikt zodat het deeg niet vast plakt. |
3
Done
2 minuten
|
InsmerenSmeer de lap deeg in met het de pistache creme. |
4
Done
4 minuten
|
NootjesHak de pistache nootjes grof en verdeel deze over het deeg met de creme. |
5
Done
3 minuten
|
RollenRol het deeg redelijk strak op. |
6
Done
3 minuten
|
SnijdenSnijd de rol in de lengte door midden. Wikkel nu de 2 slieren om elkaar heen zodat je een soort vlecht krijgt. |
7
Done
2 minuten
|
Ei en suikerKluts een eitje en smeer dit over het brood heen. Strooi hier daarna wat suiker over heen. |
8
Done
40 minuten
|
Oven |
9
Done
|
Tip!De volgende dag is het brood nog steeds lekker wanneer je een plakje weer even in de oven stopt! |