0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Het deeg 1x pesto brood recept
1 potje Pistache creme Te koop bij Lidl
2 handjes Pistache nootjes Ongezouten
2 el Fijne kristalsuiker
Pistache brood

Pistache brood

Een prachtig zoet brood!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Pistache brood!

Wauw wat was dit broodje goed gelukt. Echt heerlijk bij een (zoet) ontbijt, lunch of bij de borrel. Wij hebben het deeg gemaakt met het recept voor het pesto brood. Lekker luchtig en smeuïg. Dit keer smeerde ik (Mariëlla) het deegje in met een mooie creme van pistache die ik van José had gekregen. Ik geloof dat ze te koop waren bij de Lidl. Ook strooide ik er wat gehakte (ongezouten) pistache noten bij. Deze ongezouten en al gepelde pistache nootjes kun je trouwens ook kopen bij de Lidl.

Daarna rol je het deeg op en snijd je het in de lengte doormidden. Zo krijg je een prachtig broodje.

Wil jij hier ook van genieten? Maak dan snel dit brood!

Steps

1
Done
1 uur

Deeg

Maak het deeg volgens het recept van het pesto brood. Laat dit een uurtje rijzen op een warme plek. Je kunt bijvoorbeeld de oven op 35 graden zetten en hier het deeg in laten rijzen.

Verwarm de oven daarna voor tot 175 graden.

2
Done
2 minuten

Uitrollen

Rol het gerezen deeg uit tot een lange lap. Zorg dat je bloem gebruikt zodat het deeg niet vast plakt.

3
Done
2 minuten

Insmeren

Smeer de lap deeg in met het de pistache creme.

4
Done
4 minuten

Nootjes

Hak de pistache nootjes grof en verdeel deze over het deeg met de creme.

5
Done
3 minuten

Rollen

Rol het deeg redelijk strak op.

6
Done
3 minuten

Snijden

Snijd de rol in de lengte door midden. Wikkel nu de 2 slieren om elkaar heen zodat je een soort vlecht krijgt.
Leg bakpapier in een groot cake blik en leg het brood daarin.

7
Done
2 minuten

Ei en suiker

Kluts een eitje en smeer dit over het brood heen. Strooi hier daarna wat suiker over heen.

8
Done
40 minuten

Oven

Stop het brood in de oven op 175 graden voor 40 minuten.
Laat daarna iets afkoelen.

Eetsmakelijk!

9
Done

Tip!

De volgende dag is het brood nog steeds lekker wanneer je een plakje weer even in de oven stopt!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Cake met jam en meringue
previous
Cake met jam en meringue
Lemoncurd tiramisu
next
Tiramisu met limoncello en lemoncurd
Cake met jam en meringue
previous
Cake met jam en meringue
Lemoncurd tiramisu
next
Tiramisu met limoncello en lemoncurd

Add Your Comment