0 0
Kaki met burrata

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 Kaki
1 bol burrata
2 eetlepel Pistache nootjes
Stukje stokbrood
Scheutje Olijfolie

Kaki met burrata

Voor de lekkerste bruschetta’s

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Kaki met Burrata smaakt fantastisch!
Ben je al bekend met de kaki? Als je door de gangpaden van de supermarkt of bij de groenteboer struint, springen ze direct in het oog: die nieuwe, feloranje vruchten. Gelukkig worden ze elk jaar weer een vertrouwd gezicht en zijn ze inmiddels helemaal ingeburgerd. Maar het is jammer dat nog niet iedereen ervan geniet, dus laten we ze eens flink in het zonnetje zetten!

Wanneer is een kaki rijp?

Deze prachtige zoete vrucht heeft echter een kleine gebruiksaanwijzing. In de supermarkt liggen ze vaak nog wat onrijp, dus ons advies is: neem ze mee, maar wacht nog even met eten. Onrijp zijn ze namelijk niet echt lekker. Je wilt ze graag lekker zacht hebben, zodat hun zoete smaak volledig tot zijn recht komt. Dus hebben we ze een paar weken goed in de gaten gehouden op de fruitschaal, en plotseling waren ze heerlijk rijp. Vaak zie je dat het kroontje dan wat donkerder wordt, dat is het teken dat ze klaar zijn om te gebruiken.

Hoe eet je een kaki?

Je kunt deze kaki’s doormidden snijden en gewoon uitlepelen. Je kunt ze dun snijden, bijvoorbeeld als carpaccio, en serveren met pistachenootjes en burrata. De combinatie kaki met Burrata is ook heerlijk bij de aperitivo. Maak eens de bruschetta burrrata appeltaart Bak eens een kaki galette, een zalige Franse taart.

Waarom is een kaki zo gezond?

De kaki, ook bekend als sharonfruit, is niet alleen lekker, maar ook nog eens supergezond! Hij zit boordevol vitamine A, C en E, voedingsvezels en antioxidanten, wat goed is voor je spijsvertering en immuunsysteem. Daarnaast is de kaki een bron van mineralen zoals kalium en magnesium. Deze zoete vrucht kun je zowel vers eten als verwerken in gerechten. Bovendien is hij laag in calorieën en vet, waardoor het een gezonde keuze is als snack of als toevoeging aan maaltijden. Dus waar wacht je nog op? Misschien toch maar eens meenemen bij je volgende boodschappen!

 

 

 

 

 

Steps

1
Done
2 minuten

Kaki

Zorg dat de kaki goed rijp is.
Je kunt hem dan zachtjes in duwen en het kroontje is donker tot zwart.
Snijd deze in flinterdunne plakjes.

2
Done

Serveren

Serveer met een bol burrata en getoast stokbrood.
Voor het serveren schenk er een beetje olijfolie over en gehakte pistachenootjes.
Heerlijk met geroosterd stokbroodje.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
3 x snelle feestelijke voorgerechten
previous
Snelle feestelijke voorgerechten
guinness hertenstoof
next
Guinness hertenstoof
3 x snelle feestelijke voorgerechten
previous
Snelle feestelijke voorgerechten
guinness hertenstoof
next
Guinness hertenstoof

Add Your Comment