Ingredients
-
1 kg hertenpoulet
-
1 grote uien
-
3 medium wortel
-
2 stengels bleekselderij
-
3 grote aardappelenVastkokend
-
400 ml Guinness bier
-
400 ml wildfond
-
3 eetlepel tomatenpuree
-
4 eetlepel bloem
-
Naar smaak zout en peper
-
2 laurierblad
-
Klein bosje platte peterselie
-
2 takjes rozemarijn
-
3 eetlepel verse tijm
-
400 ml heet water
-
Scheutje olijfolie
-
2 eetlepel roomboter
Directions
Zin in een lekkere Guinness hertenstoof ?Niets gaat boven een smeuïge stoofpot met draadjesvlees tijdens koude winterdagen. Hoewel we nog wachten op de echte winterse nachten en sneeuw, draait hier de oven al regelmatig overuren. Vandaag verspreidt zich een heerlijke geur door het hele huis. Nou ja, misschien maakt het ons niet extreem enthousiast, maar een stoofvlees ruikt in ieder geval beter dan spruitjes, toch? Haha!
Stoven met bier
Vandaag gaan we voor iets nieuws: stoven met bier. En eerlijk gezegd is dat altijd een goed idee, maar voor ons is het een spannend avontuur. We kiezen voor Guinness-bier, een Ierse stout met zijn onmiskenbare kenmerken. Denk aan die diepe, bijna zwarte kleur, met een romige, stevige schuimlaag. En de smaak? Die is karakteristiek, met hints van gebrande mout, koffie en chocolade, waardoor het een ware smaaksensatie is. Je kent vast wel het populaire gerecht Guinness beef stoof, maar wij gaan voor iets anders: hert. Laten we dit eens uitproberen!
Waar koop je hertenvlees?
Tijdens de periode voor kerst krijgen we altijd kip en mooi hertenvlees van De Zeeuwse Boer. Het hertenpoulet is helemaal geschikt voor de Guinness hertenstoof. Het zuur in het bier helpt bij het afbreken van taaie vezels waardoor het vlees super mals wordt. De speciale kruiden en hop geeft de stoof een prachtige kleur en smaak. Wij aten dit goddelijke gerecht met een perfecte aardappelpuree.
Hoe stoof je hertenvlees?
Het mooie van dit gerecht dat het pure smaken heeft en vrij eenvoudig te maken is. Even het vlees aanbakken, bier, bouillon en ons basis recept Italiaanse soffritto met ui, wortel en bleekselderij. Vervolgens garen we het in de oven, slowcooker of kookplaat. Kijk eens naar het filmpje hoe we dit maken.
Nog meer lekkere stoofgerechten met hert
Maak eens de herten bolognese, herten gehaktballetjes ,hertenstoof met Italiaanse twist of Hertensukade stoof.
Ga je liever voor rundvlees dan probeer je de populaire Boeuf Bourguignon met Italiaanse twist , of het super zachte vlees van de pasta met langzaam gegaard vlees.
Steps
1
Done
|
VleesWij gebruiken en gietijzer pan. |
2
Done
|
OvenZet de pan met deksel 2 uur in de oven van 180 °C. Check na een uur of er extra water bij moet. Je wilt niet dat het aanbrandt. |
3
Done
|
Serveren |