0 0
Guinness hertenstoof

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 kg Hertenpoulet
1 grote Uien
3 medium Wortel
2 stengels Bleekselderij
3 grote Aardappelen Vastkokend
400 ml Guinness bier
400 ml Wild fond
3 eetlepel Tomaten puree
4 eetlepel Bloem
Naar smaak zout en peper
2 Laurierblaadje
Klein bosje Platte peterselie
2 takjes Rozemarijn
3 eetlepel verse tijm
400 ml heet water
Scheutje Olijfolie
2 eetlepel Roomboter

Guinness hertenstoof

Een pannetje vol lekker stoofvlees!

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Zin in een lekkere Guinness hertenstoof ?Niets gaat boven een smeuïge stoofpot  met draadjesvlees tijdens koude winterdagen. Hoewel we nog wachten op de echte winterse nachten en sneeuw, draait hier de oven al regelmatig overuren. Vandaag verspreidt zich een heerlijke geur door het hele huis. Nou ja, misschien maakt het ons niet extreem enthousiast, maar een stoofvlees ruikt in ieder geval beter dan spruitjes, toch? Haha!

Stoven met bier 

Vandaag gaan we voor iets nieuws: stoven met bier. En eerlijk gezegd is dat altijd een goed idee, maar voor ons is het een spannend avontuur. We kiezen voor Guinness-bier, een Ierse stout met zijn onmiskenbare kenmerken. Denk aan die diepe, bijna zwarte kleur, met een romige, stevige schuimlaag. En de smaak? Die is karakteristiek, met hints van gebrande mout, koffie en chocolade, waardoor het een ware smaaksensatie is. Je kent vast wel het populaire gerecht Guinness beef stoof, maar wij gaan voor iets anders: hert. Laten we dit eens uitproberen!

Waar koop je hertenvlees?

Tijdens de periode voor kerst krijgen we altijd kip en mooi hertenvlees van De Zeeuwse Boer. Het hertenpoulet is helemaal geschikt voor de Guinness hertenstoof. Het zuur in het bier helpt bij het afbreken van taaie vezels waardoor het vlees super mals wordt. De speciale kruiden en hop geeft de stoof een prachtige kleur en smaak.  Wij aten dit goddelijke gerecht met een perfecte aardappelpuree.

Hoe stoof je hertenvlees?

Het mooie van dit gerecht dat het pure smaken heeft en vrij eenvoudig te maken is. Even het vlees aanbakken, bier, bouillon en ons basis recept Italiaanse soffritto met ui, wortel en bleekselderij. Vervolgens garen we het in de oven, slowcooker of kookplaat. Kijk eens naar het filmpje hoe we dit maken.

Nog meer lekkere stoofgerechten met hert

Maak eens de herten bolognese, herten gehaktballetjes ,hertenstoof met Italiaanse twist of Hertensukade stoof.

Ga je liever voor rundvlees dan probeer je de populaire Boeuf Bourguignon met Italiaanse twist , of het super zachte vlees van de pasta met langzaam gegaard vlees.

 

 

Steps

1
Done

Vlees

Wij gebruiken en gietijzer pan.
Fruit een ui in laagje olijfolie met roomboter.
Dep het vlees droog.
Voeg zout en peper over het vlees en wentel door bloem.
Voeg dit bij de ui en bak aan alle kanten even aan.
Voeg fijngesneden kruiden, laurier en tomatenpuree toe.
Schenk het bier erbij en laat even een minuut meekoken.
Vervolgens de bouillon en fijn gesneden wortel met bleekselderij.
Voeg extra heet water toe zodat geheel net onder water staat.

2
Done

Oven

Zet de pan met deksel 2 uur in de oven van 180 °C. Check na een uur of er extra water bij moet. Je wilt niet dat het aanbrandt.
Het kan ook prima in een slowcooker of op de kookplaat mits het maar op lage temperatuur is.

3
Done

Serveren

Serveren met aardappel puree.
Ook lekker met rijst.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
kaki burrata
previous
Kaki met burrata
limoncello ijstaart
next
Limoncello ijstaart
kaki burrata
previous
Kaki met burrata
limoncello ijstaart
next
Limoncello ijstaart

Add Your Comment