0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Bodem
Wij hebben digestive koekjes van Verkade gebruikt Koekjes
80 gram Roomboter
Vulling
200 gram Monchou
250 ml Slagroom
110 gram Framboos
1 zakje Klopfix
2 eetlepels Citroensap
Topping
400 gram aardbeien
3 blaadjes gelatine
2 eetlepels Citroensap

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Monchoutaart met aardbeien en frambozen

Monchoutaart met aardbeien en frambozen

Aardbeien en frambozen een perfecte combi

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Bodem

  • Vulling

  • Topping

Directions

Share

Monchoutaart met aardbeien en frambozen!

Sinds wij weer de Monchoutaart ontdekt hebben, gaan we helemaal los.
We hebben al een heerlijk recept met mango, maar vandaag eentje met aardbeien en frambozen uit de tuin. We doen er geen extra suiker bij want met de koekjes bodem en de gepureerde aardbei heb je dat echt niet nodig.

Waar decoreer jij je monchoutaart het liefst mee?

Steps

1
Done
5 minuten

Springvorm

Gebruik een springvorm van 24 cm.
Smeer deze in met zachte boter en bekleed de bodem en zijkanten met bakpapier.

2
Done
5 minuten

Koekjes

Smelt de boter en roer dit door de verkruimelde koekjes.
Leg dit op de bodem en druk goed aan en zet dit in de koelkast.

3
Done
10 minuten

Vulling

Klop de slagroom stijf met een zakje klopfix.
Roer de kaas met twee eetlepels citroensap los en voeg dit toe bij de opgesteven slagroom.
Roer ook de frambozen hierdoor.
Doe dit mengsel op de bodem van de koekjes en zet dit weer even koud.

4
Done

Topping

Doe de gelatineblaadjes in koud water en laat dit minimaal 10 minuten staan.
Was de aardbeien en snij ze in kleine stukjes en laat deze verwarmen in een pannetje samen met het citroensap. Wanneer dit mooi zacht is geworden pureer je het even met een staafmixer.
Haal de gelatineblaadjes uit het water knijp ze uit en roer dit hierbij.
Wanneer het is afgekoeld doe je dit boven op het monchou mengsel en laat dit een nachtje opstijven in de koelkast.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Pompoen pancakes
previous
Pompoen pancakes
Lemoncurd koekjes
next
Lemoncurd koekjes
Pompoen pancakes
previous
Pompoen pancakes
Lemoncurd koekjes
next
Lemoncurd koekjes

Add Your Comment