0 0
Affogato met vanille-ijs en chocolade

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 Espresso
1 bol Vanille ijs
2 Chocolade paaseitjes

Affogato met vanille-ijs en chocolade

Het lekkerste en snelste dessert!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Met Pasen gaan we voor het allerlekkerste en tevens allermakkelijkste affogato recept ooit: affogato met vanille-ijs en chocolade.

Wat is een affogato?

Je zou het bijna niet geloven, maar sommige mensen weten niet wat een affogato is. Hoog tijd om dat te veranderen!

Een affogato is een Italiaans ijskoffiedessert, bestaande uit een espresso met een bolletje vanille-ijs. Simpelweg verrukkelijk!

Speciale koffie met Pasen

Bij elke feestdag hoort een speciale editie. En met Pasen kunnen chocolade paaseieren niet ontbreken! Geen zorgen als je geen paaseitjes hebt, een ander stukje chocolade doet het ook prima. Een gewone affogato koffie is al heerlijk, maar met paaseitjes erbij wordt het pas echt een affogato feest!

Hoe maak je een affogato?

Het maken van een affogato met vanille-ijs en chocolade is een fluitje van een cent. Schep een bolletje vanille-ijs in een koffiekopje of leuk glaasje. Leg er een paar chocolade paaseieren op. Giet er vervolgens een hete espresso overheen. Het bolletje ijs ‘verdrinkt’ als het ware in de espresso, vandaar de naam ‘affogato’.

De combinatie van de bittere espresso en romig vanille-ijs, met een lepeltje te eten en daarna uit te drinken, is hemels. En die gesmolten chocolade-eitjes erbij? Een onweerstaanbare toevoeging!

Zorg ervoor dat je dit heerlijke paasdessert niet mist. Met het ijskoffie dessert maak je indruk op je gasten. Een eenvoudige, maar oh zo smakelijke affogato. Smullen maar!

De lekkerste desserts met koffie 

Als je net zo dol bent op ijskoffie als wij, hebben we nog een paar geweldige recepten voor je!

Magnum ijskoffie. Hier verdrink je een Magnum ijsje in de koffie.

Crema al caffe. Een verrukkelijke opgeklopte koffiecreme.

Koffie granita. Een Siciliaanse ijskoffie.

Caffè Leccese. Een heerlijke ijskoffie met een amandelsiroop uit Lecce – Puglia.

Shakerato. Een koffie die goed geschud wordt met ijsklontjes. Verrukkelijk wanneer het erg warm is.

Caffè speciale. Deze dronken we in Poliganno a Mare – Puglia. Het bestaat uit espresso, room, Amaretto en een schil citroen.

Steps

1
Done

Schep een bolletje vanille-ijs in een klein kopje of glaasje.
Hierop 2 chocolade paaseitjes.
Giet een hete espresso koffie erover.

2
Done

Serveren

Serveer met een lepeltje.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
gefrituurde rijstvellen met caprese salade
previous
Gefrituurde rijstvellen met caprese salade
Chocoladecake met gekonfijte sinaasappelschillen
next
Chocoladecake met gekonfijte sinaasappelschillen
gefrituurde rijstvellen met caprese salade
previous
Gefrituurde rijstvellen met caprese salade
Chocoladecake met gekonfijte sinaasappelschillen
next
Chocoladecake met gekonfijte sinaasappelschillen

Add Your Comment