Ingredients
-
200 gram boter
-
200 gram fijne kristalsuiker
-
200 gram zelfrijzend bakmeel
-
4 eieren
-
200 gram Pure chocolade
-
250 ml Slagroom
-
20 gram Sinaasappel rasp
-
Gekonfijte sinaasappelschillen
-
3 Sinaasappels
-
300 ml water
-
200 gram fijne kristalsuiker
-
Directions
Chocolade en sinaasappel vormen een hemelse combinatie. Een combinatie waar wij regelmatig van genieten. Daarom hebben we voor onze samenwerking met Keukenspecialisten.nl en Miele een lekkere chocoladecake met gekonfijte sinaasappelschillen gemaakt. De combi-stoomoven van Miele zorgt er namelijk voor dat de cake perfect gaart en de chocolade op een makkelijke manier smelt.
Waarom is sinaasappel en chocolade een goede combinatie?
Maar waarom passen deze twee ingrediënten zo perfect bij elkaar? Het geheim ligt in hun complementaire smaken. De diepe, intense smaak van pure chocolade wordt versterkt door de heldere, citrusachtige tonen van sinaasappel, waardoor een perfect gebalanceerde combinatie ontstaat die complex maar ook verfrissend is. Bovendien voegt de zoetheid van sinaasappel een subtiele tegenhanger toe aan de wat bittere smaak van pure chocolade, waardoor een heerlijke balans ontstaat die de smaakpapillen keer op keer verleidt.
Of het nu gaat om een chocoladetruffel doordrenkt met een vleugje sinaasappel, een verrukkelijke chocoladecake met een sinaasappelglazuur of gewoon een eenvoudige combinatie van stukjes pure chocolade en verse sinaasappelschil, deze onweerstaanbare duo is altijd een succes! Probeer daarom ook snel deze chocoladecake met gekonfijte sinaasappelschillen. Laat je verleiden door het filmpje!
Hoe smelt je chocolade
Chocolade smelten kan op verschillende manieren. Ten eerste kun je de ‘au bain Marie’ manier gebruiken. Hierbij smelt je chocolade in een pannetje boven heet water. Een andere manier is in de oven of magnetron. Onze combi-stoomoven van Miele heeft een speciale stand waarbij de chocolade perfect gesmolten kan worden. De oven zorgt ervoor dat de chocolade rustig smelt waardoor hij goed uit te smeren is daarna. Ideaal wanneer je de chocolade over een cake wilt gieten!
Hoe maak je gekonfijte sinaasappels?
Het konfijten van sinaasappelschillen is niet moeilijk maar het kost wel wat tijd. Na het koken van de schillen in suikerwater laat je ze erg lang drogen. Gelukkig heeft de Miele combi-stoomoven ook een droogstand. Dit maakt het proces net weer iets gemakkelijker!
Naast de chocoladecake hebben we nog veel meer lekkers gebakken in de combi-stoomoven.
Frangipane taart met nectarines
Citroen ricotta cake met amandel
Steps
1
Done
|
Gekonfijte sinaasappelschillen makenHaal de schil van alle 3 de sinaasappels af. Zorg dat je zo min mogelijk wit meeneemt. Dit smaakt namelijk bitter. |
2
Done
1 uur
|
Cake bakkenVerwarm de oven voor op 160 graden. Voeg 30% stoom toe. Mix de boter met een keukenmachine tot dat het romig is. Voeg daarna de suiker toe en mix nog zo een kleine 5 minuten goed. Vet de cakevorm in. Giet het beslag in de bakvorm en bak de cake af in de oven. |
3
Done
10 minuten
|
Chocolade smeltenBreek de chocolade in stukjes en doe ze in een kommetje. |
4
Done
2 minuten
|
AfmakenVersier de chocoladecake met de sinaasappelschillen. |