• Home
  • Baksels
  • Chocoladecake met gekonfijte sinaasappelschillen
0 0
Chocoladecake met gekonfijte sinaasappelschillen

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
200 gram Boter
200 gram Fijne kristalsuiker
200 gram Zelfrijzend bakmeel
4 eieren
200 gram Pure chocolade
250 ml Slagroom
20 gram Sinaasappel rasp
Gekonfijte sinaasappelschillen
3 Sinaasappels
300 ml Water
200 gram Fijne kristalsuiker

Chocoladecake met gekonfijte sinaasappelschillen

De lekkerste chocoladetaart met sinaasappel!

Ingredients

  • Gekonfijte sinaasappelschillen

Directions

Share

Chocolade en sinaasappel vormen een hemelse combinatie. Een combinatie waar wij regelmatig van genieten. Daarom hebben we voor onze samenwerking met Keukenspecialisten.nl en Miele een lekkere chocoladecake met gekonfijte sinaasappelschillen gemaakt. De combi-stoomoven van Miele zorgt er namelijk voor dat de cake perfect gaart en de chocolade op een makkelijke manier smelt.

Waarom is sinaasappel en chocolade een goede combinatie?

Maar waarom passen deze twee ingrediënten zo perfect bij elkaar? Het geheim ligt in hun complementaire smaken. De diepe, intense smaak van pure chocolade wordt versterkt door de heldere, citrusachtige tonen van sinaasappel, waardoor een perfect gebalanceerde combinatie ontstaat die complex maar ook verfrissend is. Bovendien voegt de zoetheid van sinaasappel een subtiele tegenhanger toe aan de wat bittere smaak van pure chocolade, waardoor een heerlijke balans ontstaat die de smaakpapillen keer op keer verleidt.

Of het nu gaat om een chocoladetruffel doordrenkt met een vleugje sinaasappel, een verrukkelijke chocoladecake met een sinaasappelglazuur of gewoon een eenvoudige combinatie van stukjes pure chocolade en verse sinaasappelschil, deze onweerstaanbare duo is altijd een succes! Probeer daarom ook snel deze chocoladecake met gekonfijte sinaasappelschillen. Laat je verleiden door het filmpje!

Hoe smelt je chocolade

Chocolade smelten kan op verschillende manieren. Ten eerste kun je de ‘au bain Marie’ manier gebruiken. Hierbij smelt je chocolade in een pannetje boven heet water. Een andere manier is in de oven of magnetron. Onze combi-stoomoven van Miele heeft een speciale stand waarbij de chocolade perfect gesmolten kan worden. De oven zorgt ervoor dat de chocolade rustig smelt waardoor hij goed uit te smeren is daarna. Ideaal wanneer je de chocolade over een cake wilt gieten!

Hoe maak je gekonfijte sinaasappels?

Het konfijten van sinaasappelschillen is niet moeilijk maar het kost wel wat tijd. Na het koken van de schillen in suikerwater laat je ze erg lang drogen. Gelukkig heeft de Miele combi-stoomoven ook een droogstand. Dit maakt het proces net weer iets gemakkelijker!

Naast de chocoladecake hebben we nog veel meer lekkers gebakken in de combi-stoomoven.

Chocolade perentaart

Frangipane taart met nectarines

Paas tulband

Citroen ricotta cake met amandel 

 

Steps

1
Done

Gekonfijte sinaasappelschillen maken

Haal de schil van alle 3 de sinaasappels af. Zorg dat je zo min mogelijk wit meeneemt. Dit smaakt namelijk bitter.
Snijd de schillen in sliertjes.
Zet een pannetje op het vuur met 300 ml water en doe daar alle sinaasappelsschillen in. Laat het koken en haal het dan van het vuur. Spoel de schillen af.
Zet daarna weer een pannetje op het vuur met de schillen en water en doe daar de suiker bij. Deksel op de pan.
Laat op een klein vuurtje helemaal indikken tot dat je een dikke siroop hebt met de schillen erin. Dit kan langer dan een haf uur duren.
Haal daarna de schillen uit de siroop en leg de schillen op een bakpapiertje.
Zorg dat de schillen niet tegen elkaar aan liggen.
Laat de schillen minimaal een uurtje drogen in een oven op 50 graden.

2
Done
1 uur

Cake bakken

Verwarm de oven voor op 160 graden. Voeg 30% stoom toe.

Mix de boter met een keukenmachine tot dat het romig is. Voeg daarna de suiker toe en mix nog zo een kleine 5 minuten goed.
Blijf mixen wanneer je een voor een de eieren in de kom voegt.
Voeg nu heel langzaam het bakmeel toe. Roer nog een klein beetje. Voeg nu ook de sinaasappelrasp toe.

Vet de cakevorm in. Giet het beslag in de bakvorm en bak de cake af in de oven.
Laat de cake na het bakken goed afkoelen.

3
Done
10 minuten

Chocolade smelten

Breek de chocolade in stukjes en doe ze in een kommetje.
Zet de oven op de chocolade smelt optie en smelt de chocolade goed.
Verwarm de slagroom kort in een pannetje op het vuur. Meng de chocolade met verwarmde slagroom. Giet de chocolade daarna over de cake heen.

4
Done
2 minuten

Afmaken

Versier de chocoladecake met de sinaasappelschillen.
Eetsmakelijk!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
affogato met vanille-ijs en chocolade
previous
Affogato met vanille-ijs en chocolade
gegrilde groenten met burrata
next
Geroosterde groenten met burrata
affogato met vanille-ijs en chocolade
previous
Affogato met vanille-ijs en chocolade
gegrilde groenten met burrata
next
Geroosterde groenten met burrata

Add Your Comment