Ingredients
-
200 gram Boter
-
4 eieren
-
200 gram Fijne kristalsuiker
-
200 gram Zelfrijzend bakmeel
-
4 tl Lemon curdOns recept of uit een potje
-
1 citroen Citroen rasp
-
Glazuur
-
100 gram Poedersuiker
-
2 el Citroensap
-
Extra
-
Naar smaak PaaseitjesOm te versieren
Directions
Paas tulband!
Zoals jullie wellicht wel weten hebben wij afgelopen jaar een mooie samenwerking gehad met Keukenspecialisten.nl waarbij we ieder kwartaal in het Miele experience centre de leukste recepten mochten bereiden in het Miele keukenapparatuur. We zijn daarom blij dat we ook dit jaar weer de samenwerking mogen voortzetten. En hoe! We hebben Mariëlla haar keuken mogen upgraden met een prachtige Miele combistoomoven, een inductiekookplaat en een afzuigkap! Met deze apparaten kunnen we weer veel nieuwe gerechten bereiden. We zullen 1 keer per maand een recept met jullie delen waarin we jullie meer zullen uitleggen over het keukenapparatuur.
De types kun je hieronder vinden:
- Stoom oven: DGC7460HCX
- Inductie kookplaat: KM7464FR
- Bijpassende afzuigkap: PUR98W
Paas tulband
We starten direct met een mooi bijpassend recept. Het is immers bijna Pasen dus hier heb je iets aan! Deze tulband is gemaakt met wat flinke klodders lemon curd en een heerlijke citroenglazuur on top. Een tulband is helemaal Paas-proof maar deze cake kun je natuurlijk ook gewoon bakken in een ander cakeblik.
De cake is gebakken in de oven op de ‘taart en cake stand’. Toen ik ontdekte dat de oven een speciale stand heeft voor het bakken van cakes en taarten moest ik deze natuurlijk direct uittesten. Het is erg goed gelukt. Deze stand zorgt er namelijk voor dat de cake niet uitdroogt maar wel gaart en een mooie krokante buitenkant krijgt. Precies wat je wilt dus!
Ohja, wat trouwens ook een erg fijne toevoeging is van de oven. Hij is echt binnen notime warm! Dus voortaan niet meer 10 minuten wachten op de oven, je kunt vrijwel direct het eten in de oven doen!
Wat voor lekkers hebben we nog meer uit de combi stoomoven getoverd ? De citroen ricotta cake met amandel was een groot succes. De chocolade perentaart wil je trouwens ook niet missen.
Steps
1
Done
7 minuten
|
Beslag makenMix de boter met een keukenmachine tot dat het romig is. |
2
Done
2 minuten
|
InvettenVet de vorm erg goed in. |
3
Done
60 minuten
|
OvenZet de oven op de speciale stand voor 'taarten en cake'. |
4
Done
2 minuten
|
GlazuurMeng de poedersuiker met citroensap. |