0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
200 gram Boter
4 eieren
200 gram Fijne kristalsuiker
200 gram Zelfrijzend bakmeel
4 tl Lemon curd Ons recept of uit een potje
1 citroen Citroen rasp
Glazuur
100 gram Poedersuiker
2 el Citroensap
Extra
Naar smaak Paaseitjes Om te versieren
Paas tulband

Paas tulband

De gezelligste cake voor op de Paastafel

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Glazuur

  • Extra

Directions

Share

Paas tulband!

Zoals jullie wellicht wel weten hebben wij afgelopen jaar een mooie samenwerking gehad met Keukenspecialisten.nl waarbij we ieder kwartaal in het Miele experience centre de leukste recepten mochten bereiden in het Miele keukenapparatuur. We zijn daarom blij dat we ook dit jaar weer de samenwerking mogen voortzetten. En hoe! We hebben Mariëlla haar keuken mogen upgraden met een prachtige Miele combistoomoven, een inductiekookplaat en een afzuigkap! Met deze apparaten kunnen we weer veel nieuwe gerechten bereiden. We zullen 1 keer per maand een recept met jullie delen waarin we jullie meer zullen uitleggen over het keukenapparatuur.

De types kun je hieronder vinden:

  • Stoom oven: DGC7460HCX
  • Inductie kookplaat: KM7464FR
  • Bijpassende afzuigkap: PUR98W

Paas tulband

We starten direct met een mooi bijpassend recept. Het is immers bijna Pasen dus hier heb je iets aan! Deze tulband is gemaakt met wat flinke klodders lemon curd en een heerlijke citroenglazuur on top. Een tulband is helemaal Paas-proof maar deze cake kun je natuurlijk ook gewoon bakken in een ander cakeblik.

De cake is gebakken in de oven op de ‘taart en cake stand’. Toen ik ontdekte dat de oven een speciale stand heeft voor het bakken van cakes en taarten moest ik deze natuurlijk direct uittesten. Het is erg goed gelukt. Deze stand zorgt er namelijk voor dat de cake niet uitdroogt maar wel gaart en een mooie krokante buitenkant krijgt. Precies wat je wilt dus!

Ohja, wat trouwens ook een erg fijne toevoeging is van de oven. Hij is echt binnen notime warm! Dus voortaan niet meer 10 minuten wachten op de oven, je kunt vrijwel direct het eten in de oven doen!

 

Wat voor lekkers hebben we nog meer uit de combi stoomoven getoverd ? De citroen ricotta cake met amandel was een groot succes. De chocolade perentaart wil je trouwens ook niet missen.

 

Steps

1
Done
7 minuten

Beslag maken

Mix de boter met een keukenmachine tot dat het romig is.
Voeg de suiker toe en klop nog 1 minuut.
Voeg daarna één voor één de eieren toe terwijl je blijft mixen.
Daarna kun je het zelftrijzendbakmeel en de citroenrasp toevoegen en nog kort roeren.

2
Done
2 minuten

Invetten

Vet de vorm erg goed in.
Dit kan met olie of boter.
Giet het beslag daarna in de vorm.
Begin met de helft van het beslag.
Doe daarna de lemon curd op het beslag en vul daarna de vorm met het tweede deel van het beslag.

3
Done
60 minuten

Oven

Zet de oven op de speciale stand voor 'taarten en cake'.
De oven zal dan automatisch 160 graden aangeven.
Zet de cake in de oven en laat hem mooi bakken.
Na 50 minuten kun je met een satéprikker checken of de cake gaar is.
Komt de prikker schoon uit de cake? Dan kun je hem uit de oven halen en goed laten afkoelen.

4
Done
2 minuten

Glazuur

Meng de poedersuiker met citroensap.
Het moet een dikke glazuur zijn maar wel nog een klein beetje kunnen uitlopen.
Wij hebben een heel klein beetje gele kleurstof gebruikt om het een mooie kleur te geven maar dit is niet noodzakelijk.
Versier de cake met chocolade eitjes.
Wij kochten deze leuke eitjes bij de HEMA.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Carrot cake
previous
Carrot cake met walnoten
Pistache creme
next
Pistache crème
Carrot cake
previous
Carrot cake met walnoten
Pistache creme
next
Pistache crème

Add Your Comment