0 0
Airfryer risotto balletjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
250 gram Risotto
Klein bakje bloem
2 eieren
Bakje paneermeel
2 eetlepel geraspte parmezaanse kaas
1/2 theelepel zout
3 eetlepel Pesto

Airfryer risotto balletjes

Een Italiaanse bitterbal!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Airfryer risotto balletjes.

De Queens zijn dol op borrelen en maken graag zelf de lekkerste borrel hapjes. Nu zul je bij ons niet snel gevulde eieren en plakken worst op de borrelplank vinden maar gaan we graag voor Italiaanse snackjes.
Nu moeten we bekennen dat onze Italiaans man dol is op kroketten en bitterballen. Liefst uit de airfryer puur omdat we geen frituurpan hebben. Nieuwsgierig kijk dan naar dit filmpje!

Zo zijn eigenlijk de airfryer risotto balletjes ontstaan. Wat niet vaak voorkomt maar dit keer het geval was hadden we risotto over. Eentje waar al zelfgemaakte basilicum pesto doorheen ging. Lekker veel smaak dus.
Normaal gesproken bakken we dit even op maar besloten er kleine arancini van te maken. We hebben er balletjes van gemaakt. Die vervolgens door een bakje bloem, geklutst ei en paneermeel gerold. Deze bakken we altijd in de zonnebloemolie maar het leek ons leuk om ze te bakken in de airfryer. Of het gelukt is? Jazeker! En lekker dat ze zijn.

Om deze balletjes extra lekker te maken en te variëren kun je er ook wat geraspte kaas door de risotto doen. Lekkere kruiden of een ander soort pesto. Dip ze eens in een tomaten mayonaise. Een makkelijk vegan sausje.

Heb je de smaak te pakken, ga eens de Arancini uit Catania maken.

Hier vind je het basis recept voor risotto en Nonna’s ragu saus met doperwtjes.

Wil je snelle risotto bitterbalen maken dat kan ook, of de risotto ballen met salami en proscuitto.

 

Wat zijn arancini?

Arancini zijn heerlijke Italiaanse lekkernijen, bestaande uit bolletjes risotto die zijn gevuld, gepaneerd en vervolgens gefrituurd tot een knapperige perfectie. Oorspronkelijk afkomstig uit Sicilië, worden ze vaak als streetfood of als antipasto geserveerd. De vulling varieert, van mozzarella en ragù tot erwten of champignons, waardoor elke arancino een smaakvolle verrassing is.

Het woord “arancino” betekent eigenlijk “kleine sinaasappel” in het Italiaans, vanwege de vorm en het goudbruine uiterlijk van de gefrituurde delicatesse. Arancini zijn niet alleen een culinair genot, maar ook een cultureel symbool van de rijke Italiaanse keuken.

Steps

1
Done

Risotto

Maak een basis risotto volgens ons recept (zie link in verhaal)
Hier voeg je extraroomboter en basilicum pesto toe.
Zet dit een nachtje in de koeling.

2
Done
5 minuten

Balletjes maken

Rol kleine balletjes van de risotto. Maak je handen ietsje nat dat werkt het beste.
Zet drie bakjes klaar.
Eentje met bloem
Eentje met gekluts en ietsje zout
Eentje met paneermeel en heel fijn geraspte parmezaanse kaas.

Rol de balletjes door de bloem, vervolgens door heb ei en eindig met de paneermeel.

3
Done
14 minuten

Airfryer

Bak de balletjes in 14 minuten goudbruin op 200 °C
Halverwege even omkeren.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
kip cranberry
previous
Kip cranberry
pepernoten afffogato
next
Pepernoten affogato!
kip cranberry
previous
Kip cranberry
pepernoten afffogato
next
Pepernoten affogato!

Add Your Comment