Ingredients
-
250 gram Risotto
-
Klein bakje bloem
-
2 eieren
-
Bakje paneermeel
-
2 eetlepel geraspte parmezaanse kaas
-
1/2 theelepel zout
-
3 eetlepel Pesto
Directions
Airfryer risotto balletjes.
De Queens zijn dol op borrelen en maken graag zelf de lekkerste borrel hapjes. Nu zul je bij ons niet snel gevulde eieren en plakken worst op de borrelplank vinden maar gaan we graag voor Italiaanse snackjes.
Nu moeten we bekennen dat onze Italiaans man dol is op kroketten en bitterballen. Liefst uit de airfryer puur omdat we geen frituurpan hebben. Nieuwsgierig kijk dan naar dit filmpje!
Zo zijn eigenlijk de airfryer risotto balletjes ontstaan. Wat niet vaak voorkomt maar dit keer het geval was hadden we risotto over. Eentje waar al zelfgemaakte basilicum pesto doorheen ging. Lekker veel smaak dus.
Normaal gesproken bakken we dit even op maar besloten er kleine arancini van te maken. We hebben er balletjes van gemaakt. Die vervolgens door een bakje bloem, geklutst ei en paneermeel gerold. Deze bakken we altijd in de zonnebloemolie maar het leek ons leuk om ze te bakken in de airfryer. Of het gelukt is? Jazeker! En lekker dat ze zijn.
Om deze balletjes extra lekker te maken en te variëren kun je er ook wat geraspte kaas door de risotto doen. Lekkere kruiden of een ander soort pesto. Dip ze eens in een tomaten mayonaise. Een makkelijk vegan sausje.
Heb je de smaak te pakken, ga eens de Arancini uit Catania maken.
Hier vind je het basis recept voor risotto en Nonna’s ragu saus met doperwtjes.
Wil je snelle risotto bitterbalen maken dat kan ook, of de risotto ballen met salami en proscuitto.
Wat zijn arancini?
Steps
1
Done
|
RisottoMaak een basis risotto volgens ons recept (zie link in verhaal) |
2
Done
5 minuten
|
Balletjes makenRol kleine balletjes van de risotto. Maak je handen ietsje nat dat werkt het beste. Rol de balletjes door de bloem, vervolgens door heb ei en eindig met de paneermeel. |
3
Done
14 minuten
|
Airfryer |