Ingredients
-
Recept van arancini
-
Recept Nonna’s ragu met doperwtjes
-
Extra
-
1 bol Buffalo mozzarella
-
250;gram SalamiSpinata ( is in lange vorm gesnieden
-
250 gram Prosciutto
Directions
Risotto ballen met salami en proscuitto
De Siciliaanse arancini zijn echt geweldig. Wij zijn dol op deze rijstballen uit de keuken Siciliaanse keuken. Laatst zagen we bij @pastacasawinkel de risotto ballen met salami en proscuitto langskomen. Helaas is deze delicatessen winkel niet bij ons om te hoek dus besloten we ze zelf te maken. Zonder recept zijn we aan de slag gegaan. Wat we wel wisten dat ze ingepakt zijn met de lekkerste Italiaanse vleeswaren.
Wij besloten de risotto te mengen met Nonna’s ragusaus met doperwten. Natuurlijk als vulling een buffelmozzarella. Heerlijk ingepakt met salami en proscuitto. Even opwarmen in de oven en je kunt genieten van de lekkerste snack ever. Gebruik het recept van onze Italiaanse arancini voor bij de borrel. Wil je liever snelle risotto bitterbalen maken dat kan natuurlijk ook.
Twijfel je nog steeds om een mooie risotto te maken? Kijk eens naar het filmpje op Instagram-insta tv. Hier geven we een demonstratie van paddenstoelen risotto. Met ons basis recept voor risotto kun je alle kanten uit. Typ gewoon eens risotto in op de website dan zullen er 20 oppoppen.
Wil je aan de slag hier onze favorietjes. Saffraan risotto met courgette bloemen, risotto met gegrilde groenten en garnalen, risotto con funghi e gorgonzola – paddenstoelen risotto, risotto met tomaat op 3 manieren, citroen risotto met tijgergarnalen.
Naast pasta eten de Italianen heel graag risotto. Het verhaal gaat dat de Arabieren de rijst introduceren in Italië. Zij ontdekte namelijk dat op de po vlakte de ideale omstandigheden voor rijstteelt aanwezig waren. Op warme plekken in het water groeit rijst namelijk het beste. Ten noorden van de rivier Po zijn deze plekken zeker aanwezig. Dit is momenteel het kloppend hart van de Italiaanse rijst productie. Bekende merken zijn en Carnaroli en Arboria. Het is wel grapppig want elke regio heeft zijn eigen voorkeur en denkt dat dat het beste is.
Steps
1
Done
75 minuten
|
Maak Nonna’s ragu met doperwtjes (link in het verhaal)Je kunt het halve recept maken, de rest gebruik je voor de pasta. |
2
Done
25 minuten
|
RisottoMaak het recept voor arancini. ( gebruik geen saffraan) |
3
Done
10 minuten
|
Mixen |
4
Done
10 minuten
|
Ballen draaienSnijd de buffel mozzarella in kleine stukjes en zet klaar. Neem nu een hand risotto druk er een kuiltje in en doe hier wat mozzarella in. |
5
Done
|
OvenVerwarm de oven voor op 180°. |
6
Done
10 minuten
|
VerwarmenWanneer je ze wilt eten, verwarm de oven op 180°. Zet ze 10 minuten in de oven, en smikkel daarna lekker op. |