0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Recept van arancini
Recept Nonna’s ragu met doperwtjes
Extra
1 bol Buffalo mozzarella
250;gram Salami Spinata ( is in lange vorm gesnieden
250 gram Prosciutto

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Risotto ballen met salami en proscuitto

Risotto ballen met salami en proscuitto

Ben jij een lekkerbek, dan deze speciaal voor jou

Cuisine:

Ingredients

  • Recept van arancini

  • Recept Nonna’s ragu met doperwtjes

  • Extra

Directions

Share

Risotto ballen met salami en proscuitto!

De Siciliaanse arancini zijn echt geweldig, zeg maar één van onze favoriet uit de keuken van Sicilië.

Laatst zagen we bij @pastacasawinkel de risotto ballen met salami en proscuitto langskomen, maar omdat deze top delicatessen winkel niet bij ons om te hoek is, besloten we ze zelf te maken. Geen idee hoe ze de risottoballen hebben gemaakt, we wisten alleen dat ze ingepakt zijn met de lekkerste  Italiaanse vleeswaren.

Wij besloten de risotto te mixen met Nonna’s ragusaus met doperwten. Het midden te vullen met buffelmozzarella en natuurlijk deze bal in te pakken met salami en proscuitto. Hiervoor hebben we ook ons recept voor de arancini gebruikt.

Ze worden niet gefrituurd zoals de arancini, maar opgewarmd in de oven.

Het resultaat…. Buonissimo!

 

Steps

1
Done
75 minuten

Maak Nonna’s ragu met doperwtjes

Je kunt het halve recept maken, de rest gebruik je voor de pasta.

2
Done
25 minuten

Risotto

Maak het recept voor arancini. ( gebruik geen saffraan)

3
Done
10 minuten

Mixen

Wannneer de risotto klaar is met koken, roer je er zoals recept 2 eetlepels boter en 100 gram Parmezaanse kaas doorheen.
Voeg nu ook wat ragu saus door . De risotto moet nog wel overheersen.
Zet dit een nacht koud

4
Done
10 minuten

Ballen draaien

Snijd de buffel mozzarella in kleine stukjes en zet klaar. Neem nu een hand risotto druk er een kuiltje in en doe hier wat mozzarella in.
Bedek het kuiltje met risotto, zodat je een mooie ronde stevige bal krijgt.
Wikkel er salami en proscuitto omheen druk het even aan.

5
Done

Oven

Verwarm de oven voor op 180°.

6
Done
10 minuten

Verwarmen

Wanneer je ze wilt eten, verwarm de oven op 180°. Zet ze 10 minuten in de oven, en smikkel daarna lekker op.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Lemoncurd tiramisu
previous
Tiramisu met limoncello en lemoncurd
Zeeuwse bolussen
next
Zeeuwse bolussen
Lemoncurd tiramisu
previous
Tiramisu met limoncello en lemoncurd
Zeeuwse bolussen
next
Zeeuwse bolussen

Add Your Comment