0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Recept van arancini
Recept Nonna’s ragu met doperwtjes
Extra
1 bol Buffalo mozzarella
250;gram Salami Spinata ( is in lange vorm gesnieden
250 gram Prosciutto

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Risotto ballen met salami en proscuitto

Risotto ballen met salami en proscuitto

Ben jij een lekkerbek, dan deze speciaal voor jou

Cuisine:

Ingredients

  • Recept van arancini

  • Recept Nonna’s ragu met doperwtjes

  • Extra

Directions

Share

Risotto ballen met salami en proscuitto

De Siciliaanse arancini zijn echt geweldig.  Wij zijn dol op deze  rijstballen uit de keuken Siciliaanse keuken.  Laatst zagen we bij @pastacasawinkel de risotto ballen met salami en proscuitto langskomen. Helaas is deze delicatessen winkel niet bij ons om te hoek  dus besloten we ze zelf te maken. Zonder recept zijn we aan de slag gegaan. Wat we wel wisten dat ze ingepakt zijn met de lekkerste Italiaanse vleeswaren.

Wij besloten de risotto te mengen met Nonna’s ragusaus met doperwten.   Natuurlijk als vulling een  buffelmozzarella. Heerlijk ingepakt met salami en proscuitto.  Even opwarmen in de oven en je kunt genieten van de lekkerste snack ever. Gebruik het recept van onze Italiaanse arancini voor bij de borrel. Wil je liever snelle risotto bitterbalen maken dat kan natuurlijk ook.

Twijfel je nog steeds om een mooie risotto te maken? Kijk eens naar het filmpje op Instagram-insta tv. Hier geven we een demonstratie van paddenstoelen risotto. Met ons basis recept voor risotto kun je alle kanten uit. Typ gewoon eens risotto in op de website dan zullen er 20 oppoppen.

Wil je aan de slag hier onze favorietjes. Saffraan risotto met courgette bloemen, risotto met gegrilde groenten en garnalen, risotto con funghi e gorgonzola – paddenstoelen risotto, risotto met tomaat op 3 manieren, citroen risotto met tijgergarnalen.

Naast pasta eten de Italianen heel graag risotto. Het verhaal gaat dat de Arabieren de rijst introduceren in Italië. Zij ontdekte namelijk dat op de po vlakte de ideale omstandigheden voor rijstteelt aanwezig waren. Op warme plekken in het water groeit rijst namelijk het beste. Ten noorden van de rivier Po zijn deze plekken zeker aanwezig. Dit is momenteel het kloppend hart van de Italiaanse rijst productie. Bekende merken zijn en Carnaroli en Arboria.  Het is wel grapppig want elke regio heeft zijn eigen voorkeur en denkt dat dat het beste is.

 

Steps

1
Done
75 minuten

Maak Nonna’s ragu met doperwtjes (link in het verhaal)

Je kunt het halve recept maken, de rest gebruik je voor de pasta.

2
Done
25 minuten

Risotto

Maak het recept voor arancini. ( gebruik geen saffraan)

3
Done
10 minuten

Mixen

Wannneer de risotto klaar is met koken, roer je er zoals recept 2 eetlepels boter en 100 gram Parmezaanse kaas doorheen.
Voeg nu ook wat ragu saus door . De risotto moet nog wel overheersen.
Zet dit een nacht koud

4
Done
10 minuten

Ballen draaien

Snijd de buffel mozzarella in kleine stukjes en zet klaar. Neem nu een hand risotto druk er een kuiltje in en doe hier wat mozzarella in.
Bedek het kuiltje met risotto, zodat je een mooie ronde stevige bal krijgt.
Wikkel er salami en proscuitto omheen druk het even aan.

5
Done

Oven

Verwarm de oven voor op 180°.

6
Done
10 minuten

Verwarmen

Wanneer je ze wilt eten, verwarm de oven op 180°. Zet ze 10 minuten in de oven, en smikkel daarna lekker op.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Lemoncurd tiramisu
previous
Tiramisu met limoncello en lemoncurd
Zeeuwse bolussen
next
Zeeuwse bolussen
Lemoncurd tiramisu
previous
Tiramisu met limoncello en lemoncurd
Zeeuwse bolussen
next
Zeeuwse bolussen

Add Your Comment