Ingredients
-
150 gram Risotto rijst
-
Koffie kopje doperwtendiepvries
-
1 Sjalot
-
1 blokje groenten bouillon
-
50 ml Witte wijn
-
1 Citroen
-
scheutje Olijfolie
-
naar smaak zout en peper
-
takje PeterselieVoor decoratie
-
1 eetlepel Roomboter
-
Tijgergarnalen
-
50 ml Olijfolie
-
1 teen knoflook
-
1 Citroen
-
halve rode peper
Directions
Risotto met garnalen, en liefst die XL tijger garnalen.
Echt zo heerlijk, dit kunnen we elke dag wel eten. Mariëlla en ik zijn echte risotto liefhebbers, daarom hebben we er ook zoveel op de website. Wij horen vaak dat men het niet maakt omdat het heel ingewikkeld is, maar echt wanneer je de basis van risotto kent en dat is echt super simpel dan gaat er een wereld voor je open.
Niet langer wachten hoor…
5 ingrediënten en die mooie garnalen . Een feest op je bord. Klik hier voor het recept voor de garnalen.
Twijfel je nog steeds om een mooie risotto te maken? Kijk eens naar het filmpje op Instagram-insta tv. Hier geven we een demonstratie van paddenstoelen risotto. Met ons basis recept voor risotto kun je alle kanten uit. Een goed basis voor alle risotto’s inclusief goede foto’s. Je zult er achter komen dat het helemaal niet zo moeilijk is. Typ gewoon eens risotto in op de website dan zullen er 20 oppoppen.
Wil je aan de slag hier onze favorietjes. Saffraan risotto met courgette bloemen, risotto met gegrilde groenten en garnalen, risotto con funghi e gorgonzola – paddenstoelen risotto, risotto met tomaat op 3 manieren, citroen risotto met tijgergarnalen.
Typish Italiaans.
In Italië wordt al eeuwenlang risotto rijst verbouwd. Het verhaal gaat dat de Arabieren de rijst introduceren de in Italië. Zij ontdekte namelijk dat op de po vlakte de ideale omstandigheden voor rijstteelt aanwezig waren. Op warme plekken in het water groeit reis namelijk het beste en ten noorden van de rivier po zijn deze plekken zeker aanwezig. Dit is momenteel het kloppend hart van de Italiaanse rijst productie. Bekende merken zijn Arborio en Carnaroli. Wij hebben niet echt een voorkeur en soms verschilt het ook welk merk je gebruikt. Mariella koopt ook vaak de basis excellente risotto van de Appie en is heel tevreden daarmee.
Steps
1
Done
|
Marinade voor garnalenHak de knoflook, rasp een eetlepel van de citroen, 2 eetlepels citroensap, fijn gesneden rode peper, zout en peper. |
2
Done
|
BouillonMaak een bouillon van een liter kokend water samen met je groenten bouillon blokje. Je kunt natuurlijk zelf ook een bouillon trekken maar dat duurt iets langer. |
3
Done
|
RisottoFruit fijngesneden uitje zachtjes in olijfolie Laat deze vooral niet aan bakken anders vind je zwarte stukjes in je mooie risotto voeg de risotto erbij en laat dit twee minuutjes aan bakken zodat ze er glazig uit zien. |
4
Done
|
WijnBlus de risotto af met witte wijn. Laat dit even doorkoken terwijl je goed doorroert en begin dan met een paar lepels bouillon erbij te schenken. |
5
Done
|
SchenkenVoeg nu regelmatig een beetje bouillon toe zodat de risotto langzaam het vocht kan opnemen. Als het vocht bijna is ingekookt schenk je er weer wat bij. Dit allemaal op middelmatig vuur dit proces duurt ongeveer 18 minuten. Proef regelmatig, wij vinden het lekker dat de risotto een beetje bite heeft. |
6
Done
|
GarnalenWanneer de risotto klaar is roer je er een grote eetlepel roomboter door. Normaal doe je er ook 50 g parmezaan bij, dat mag natuurlijk maar officieel gaan vis en kaas niet samen. |
7
Done
|
ServerenSchep de risotto op een bord en leg daar bovenop de garnalen met wat fijn gesneden peterselie ter decoratie en extra smaak. |