0 0
Siciliaanse kletskoppen – Chiacchiere

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
250 gram Bloem type ‘OO‘ Patentbloem kan ook
25 gram Roomboter kamertemperatuur
2 eieren
25 ml Melk
snufje Zout
3 gram Bakpoeder
35 gram Kokosbloem suiker
1/3 stokje Vanille stokje
van halve citroen Citroen rasp
half borrelglaasje Grappa
Om te bestuiven Poedersuiker
500 ml Zonnebloem olie

Siciliaanse kletskoppen – Chiacchiere

Doe ons maar een dozijn kletspraatjes

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Siciliaanse kletskoppen – Chiacchiere!

Italië en tradities, elk gebied heeft zijn eigen gebruiken. Dat is zeker met de Siciliaanse kletskoppen – Chiacchiere. Rondom carnaval  gaat heel Italië aan de slag met het koken en bakken van deze specialiteiten. Het grappige hiervan in elke streek zijn eigen naam heeft.
Op Sicilië maken ze de chiacchiere. Het is het Italiaanse woord voor babbeltjes, of kletspraatjes. Carnaval is natuurlijk een gezellig evenement, waarbij er heel wat wordt afgekletst. Toevallig is Mariëlla ook in het Limburgse carnavals gebied. Niet dat ze echt met carnaval bezig is, dit weekendje is al lang geleden beboekt , door COVID weer uitgesteld, Wat een geluk het is ook nog eens mooi weer, en voor het we het wisten liepen ze ook in de carnavals stoet.

De typische carnavals koekjes hebben verschillende vormen, men voegt verschillende soorten likeur toe. Wij hebben grappa gebruikt. In het deeg zit altijd een kartel randje, wordt gefrituurd en bestrooid met poedersuiker.

De carnaval is in volle gang en iedereen is er volgens mij allemaal toe aan een kletspraatje. En natuurlijk een beetje feest na deze rare tijd.

Zijn de Queens echte carnavals vierders? Eigenlijk niet. Waar wij vroeger opgroeiden was er misschien wel op de school een verkleed partij, een kleine optocht maar dat we een weekend bier gingen drinken kan ik (José) mij niet meer herinneren. Nu lust ik sowieso geen bier en dat is dan ook onhandig en want wijn drinken in en kroeg met biersmaak is niet echt geweldig.

Zin in een ander lekker Italiaans koekje maak dan eens onze Biscottti abbraci knuffelkoekjes, Cannoli Siciliani het allerlekkerste uit Sicilië, de traditionele cantuccini koekjes of de snelle Amaretti koekjes. Dat wordt lastig kiezen maar welke je ook kiest , ze zijn allemaal verrukkelijk!

Steps

1
Done
30 minuten

Deeg maken

Zeef de bloem in een kom en voeg alle ingrediënten daar aan toe. (Zonnebloemolie is natuurlijk om in te bakken. Poedersuiker is bij het serveren.)
Kneed dit tot een mooie bal en wikkel de bal in plastic folie. Laat dit minimaal een half uur rusten.

2
Done
10 minuten

Vormen maken

Snijd de bal doormidden, en rol de twee stukken uit tot een platte lap van ongeveer 2 mm. Dunner mag ook.
Snijd met een kartel wieltje rechthoekige vormen uit van ongeveer 3 cm × 10 cm. Rol in het midden van elk lapje deeg twee gekartelde insnijdingen.

3
Done
2 minuten

Frituren

Verhit de zonnebloemolie in een kleine koekenpan. Je kunt meerderelapjes deeg tegelijk in de hete olie bakken.
Bak ze ongeveer 2 minuten, ook even omkeren, wanneer ze goudbruin zijn kunnen ze uit de olie.
Leg ze op een bordje met keukenpapier.

4
Done

Serveren

Bestuif de koekjes met poedersuiker. Je kunt ze warm en koud eten.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Pizza bianca
previous
Pizza Bianca
Spritsen
next
Spritsen
Pizza bianca
previous
Pizza Bianca
Spritsen
next
Spritsen

Add Your Comment