Ingredients
-
Deeg
-
200 gram Bloem
-
150 gram RoomboterKoud
-
1 Eidooier
-
Snuf Zout
-
Tijm oregano Italiaanse kruiden
-
50 ml Koud water
-
Vulling
-
1 FlespompoenHalve
-
2 grote Wortel
-
Scheutje Olijfolie
-
Tijm oregano Italiaanse kruiden
-
90 gram Geitenkaas
-
1 eetlepel Honing
Directions
WORTEL POMPOEN GALETTE
Het pompoenseizoen is weer begonnen. De dagen worden korter, de blaadjes vallen van de boom, en de pompoenen sieren weelderig langs de weg. Tenminste in het oosten vind je van die prachtige gekleurde kraampjes met de meest mooie pompoenen. Wij worden hier altijd blij van. Toen Mariëlla nog klein was kochten we altijd een mooi exemplaar en gingen we die uithollen en versieren. ‘s avonds de waxinelichtjes erin. Aan Halloween deden we niet echt maar met 11 november stonden die natuurlijk klaar.
De wortel pompoen galette van vandaag is gevuld met natuurlijk pompoen, wortel, Italiaanse kruiden en geitenkaas. Een heerlijk hartig gerecht. Mariëlla is echt onze galette expert. Dit moest ik (José) een keer proberen en wat is het lekker geworden.
Dacht je dat een galette alleen maar een zoete vulling heeft dan heb je het mis. De Galette komt oorspronkelijk uit Frankrijk, een simpele klassieker. Het is een open taart en je kunt ze vullen met wat je wilt. Wij hebben al verschillende variaties gemaakt. Een prachtige Italiaanse tomaten galette versie met verschillende kleuren tomaat. Een Franse aardbeien-rabarber galette, en de leuke mini appel galette’s.
Wat zo leuk is aan deze taart is dat het er niet per se mooi uit hoeft te zien. Doordat de deeg randen nonchalant over de vulling zijn gevouwen heeft het ook rustieke uitstraling. Het is een supersnelle hartige taart met een heel makkelijk deeg. Wil je het nog sneller maken dan kun je bijvoorbeeld ook kant en klaar hartig deeg op een rol kopen in de supermarkt.
POMPOEN
Naast dat pompoen gewoon erg lekker is, zit deze oranje kanjer vol met goede vitamine. Boordevol vitamine A en dat is weer heel goed voor je gezicht vermogen. De anti optie dan te in deze pompoen zijn heel waardevol voor je huid en verlaagd het cholesterolgehalte. De vezels zijn weer goed voor je darmen en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Wij zeggen reden genoeg om eens met deze mooie pompoen aan de slag te gaan. Ga jij ook deze wortel pompoen galette maken?
Steps
1
Done
10 minuten
|
DeegVoeg de bloem, snuf zout, oregano en tijm blaadjes en de koude boter (In stukjes) samen in de keukenmachine totdat je een kruimelig deeg hebt. |
2
Done
180°
|
Oven voorverwarmenOven voorverwarmen op 180° |
3
Done
|
Groenten roosteren |
4
Done
|
Deeg |
5
Done
|
Vullen |
6
Done
|
EiKluts een eitje en smeer dit over de rand van het taartje. |
7
Done
40 minuten
|
OvenDe galette mag 40 minuten in de oven. Haal de galette na 20 minuten even uit de oven om de geitenkaas met honing erop te doen. |