0 0
Kerst chocolade

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 plakken Chocolade puur
2 plakken Melk chocolade
2 plakken Witte chocolade
Kerst snoepjes
2 eetlepel gedroogde cranberry’s

Kerst chocolade

Zelf de leukste cadeautjes maken!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Kerst chocolade!

Als we ergens zin in hebben om te maken is het kerst chocolade. Je hebt ze misschien een keer langs zien komen. Van die grote brokken versierd chocolade met de leukste versiersels.
Nu het al december is mogen we eindelijk aan de slag. Ik moet er wel bijzeggen, dit is een idee van José. Als ze iets in haar hoofd heeft dan heeft ze pas rust wanneer het klaar is.
De chocola lag al even klaar. Wel cheapy van de Lidl maar dit moesten we een kans geven. We vinden het namelijk een beetje zonde om dure plakken Lindt chocola hiervoor te gebruiken.
Op zoek naar de versiersel in kerstsfeer. Meestal is het makkelijker om dit in Amsterdam te vinden maar gelukkig kwam Jo dit tegen in het Lochemse. Nu nog de kado zakjes, altijd spannend of die op tijd zouden arriveren.
Het is gelukt en kan eindelijk het recept uitschrijven. Het was nog een beetje een zorg of de chocola goed zou smelten. De goedkope repen gingen helemaal goed en daardoor heel goed mengbaar.
Super blij met het resultaat! En op tijd om met mijn verjaardag op 3 december kado te geven. Want je weet wel, wie jarig is trakteert! Kijk maar eens naar het filmpje!

Chocolade verwarmen

Het verwarmen van chocolade mag absoluut niet te hard. Wij kozen voor 70 °C.   5-6 minuten. Dit is een goede temperatuur want je wilt niet dat het gaat verbranden. Meng met een stokje alles door elkaar Versier met wat je leuk vindt. Probeer met extra nootjes, de kerst wandelstokjes, marshmallows en andere snoepjes.
Laar het even uitharden en verpak in mooie doorzichtige zakjes of met doorzichtig folie.
Takje groen of lintje met kaartje maakt het af!!

Ook zo dol op het maken van deze lieve cadeautjes? Bak eens de  biscotti cranberry pistacchio of de kerst peperkoekjes.

Steps

1
Done

Chocolade

Leg 6 plakken chocola op een bakblik met bakpapier.
Leg de witte, pure en melk chocolade om en om.
( Wij gebruiken goedkope chocolade van de Lidl)

2
Done

Oven

Verwarm de oven op 70 °C.
Laat de chocolade in 6 minuten zacht worden.
Kijk of het goed zacht is en haal uit de oven.
Roer met een stokje alles door elkaar zodat je een mooi versiersel krijg.
Versier met wat je kunt vinden en eetbaar is in kerstsfeer.
Laat goed uitharden in de koelkast en breek in brokken.
Verpak in decoratieve zakjes met lintje én kaartje of dennegroen.

3
Done

Versiersel

Koop klein snoepgoed in rood groen wit kleuren.
Klein koekjes, marshmallows, krakelingen, kerst sprinckles en kerst stokjes ect.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
cranberry monchoutaart
previous
Cranberry monchoutaart
cranberry mimosa
next
Cranberry mimosa
cranberry monchoutaart
previous
Cranberry monchoutaart
cranberry mimosa
next
Cranberry mimosa

Add Your Comment