Ingredients
-
200 gram BoterKamertemperatuur
-
200 gram Fijne kristalsuiker
-
4 eieren
-
100 gram Bloem
-
100 gram Amandelmeel
-
1 zakje Bakpoeder
-
Sap van 1,5 bloedsinaasappel bloedsinaasappel sap
-
van 1 bloedsinaasappel Bloedsinaasappel rasp
-
250 ml Slagroom
-
1 zakje a 15 gram Vanille suiker
Directions
Bloedsinaasappel cake met slagroom!
Zodra de bloedsinaasappels in de winkels liggen gaan we los. Deze citrusvrucht kun je in van alles verwerken. We hebben al meerdere recepten online zoals deze ontbijttaartjes met bloedsinaasappel en mandarijn, salade van bloedsinaasappel en venkel, of deze bloody mimosa! Ook nu kon ik (Mariëlla) deze bloedsinaasappels niet laten liggen. Ik hoefde ook niet lang na te denken wat ik ermee kon maken. Mijn vriend Maks is niet enorm gek op zoete dingen maar voor bloedsinaasappel cake met slagroom kan ik hem wakker maken. Tja die Maks is een lucky man die elke week mag genieten van min baksels. Tegenwoordig laat hij ook wel eens wat staan, je kunt natuurlijk niet alles eten. Zoals je weet gaat ieder pondje door het mondje. Elke maandag kook ik voor een meneer hier in de buurt en die geniet er ook volop van, net zoals mijn collega’s.
Cake
Een cake bakken is niet zo ingewikkeld. Eigenlijk is er een basis regel; Gelijke delen boter, suiker en eieren en bloem. Ik dit geval heb ik overal 200 gram van gebruikt. Zelf vind ik amandelmeel een erg lekkere toevoeging in cake. Hierdoor is de cake net iets smeuïger. Ik vervang dus 100 gram bloem voor 100 gram amandelmeel. Je kunt natuurlijk ook andere types bloem gebruiken.
Het rode van de bloedsinaasappel
De mooie sinaasappels danken hun roodgekleurde vruchtvlees aan anthocyanen, natuurlijke antioxidanten die normaal gesproken in citrusvruchten ontbreken. Onder bepaalde omstandigheden, zoals koude nachten, kan de vrucht reageren door anthocyanen te produceren. Deze pigmenten, vaak geassocieerd met rode en paarse tinten in fruit, worden verondersteld de vrucht te beschermen tegen stressfactoren zoals temperatuurschommelingen. De specifieke variëteiten, zoals de Tarocco, Moro en Sanguinello, zijn bekend om hun rijke smaak en de opvallende rode kleur van het vruchtvlees, waardoor ze een onderscheidende en smaakvolle toevoeging zijn aan het assortiment citrusvruchten.
Steps
1
Done
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor tot 160 graden. |
2
Done
2 minuten
|
Boter en suikerKlop de boter en de suiker in de keukenmachine tot dat het zacht en romig is. |
3
Done
2 minuten
|
Eieren toevoegenVoeg één voor één de eieren toe terwijl de mixer blijft kloppen. |
4
Done
2 minuten
|
AfmakenVoeg nu de bloem, amandelmeel, bakpoeder en het rasp en sap van de bloedsinaasappel toe. |
5
Done
50 minuten
|
Invetten en in de ovenVet de springvorm in met wat boter of olie. Wij leggen op de onderkant altijd een velletje bakpapier. |
6
Done
5 minuten
|
Slagroom makenKlopt de slagroom op met een mixer. Voeg langzaam de vanille suiker toe. |
7
Done
2 minuten
|
AfmakenSmeer de slagroom over de cake en maak het af met nog wat extra rasp van de bloedsinaasappel. |