0 0
Pulled chicken met spruitjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Kruidenpasta
1 Sjalot
1 teentje knoflook
1 el Kurkuma
1 el Chili poeder
1 el Kerriepoeder
1 cm verse gember
Naar smaak zout en peper
Overige
4 Kipfilets
400 gram Spruitjes
300 ml kokosmelk
300 ml groenten bouillon
4 Naanbrood
Schil van 1 Limoen

Pulled chicken met spruitjes

Zo smaken alle spruitjes wel!

Cuisine:

Ingredients

  • Kruidenpasta

  • Overige

Directions

Share

Ben jij een fan van spruitjes? We horen vaak van mensen dat spruitjes niet favoriet zijn. Toch kun je er heerlijke gerechten mee maken. Kijk maar eens naar deze pulled chicken met spruitjes! Ik (Mariëlla) werd nooit blij van spruiten. Ik schoof ze vroeger liever van mijn bord af. José maakte ze eigenlijk ook nooit. Ik denk omdat ze geen zin had in discussies aan tafel. Maar eerlijk gezegd, deze spruitjes hebben me verrast. Ooit dacht ik dat ze smaakten naar verplichte, saaie groente, maar nu? Nu zie ik spruitjes als kleine smaakbommetjes die je kunt combineren met van alles en nog wat! Spruitjes hebben een knapperige textuur, ze zijn een tikje zoet en hebben een vleugje nootachtigheid. En laten we niet vergeten hoe veelzijdig ze zijn: geroosterd, gestoomd of zelfs gebakken met spek.

Gemaakt in de combi-stoomoven

Dit keer hebben we de spruitjes gestoomd in de Miele Combi-Stoomoven voor onze samenwerking met Keukenspecialisten.nl en Miele. Op deze manier blijven alle vitaminen in de spruitjes en worden ze niet slapgekookt. Op deze manier zijn ze echt het lekkerst!

Pulled chicken

Om het gerecht naar een hoger niveau te tillen hebben we de lekkerste pulled chicken gemaakt! Pulled chicken is zo een gerechtje waar iedereen van smult. Het klinkt erg ingewikkeld maar eigenlijk is het ontzettend simpel. Je maakt een boemboe (kruidenpasta) van kruiden en specerijen en bakt de kip aan. Daarna laat je het lekker sudderen met kokosmelk en bouillon. Na een uurtje heb je de lekkerste pulled chicken!

Wij serveerde dit maaltje met een lekker stukje naanbrood. Wanneer ga jij aan de slag met deze pulled chicken met spruitjes?

Steps

1
Done
5 minuten

Boemboe maken

Snijd de gember, sjalot en knoflook in kleine stukjes.
Voeg dit samen met de kruiden en blend met een staafmixer tot een gladde massa.

2
Done
5 minuten

Kip aanbakken

Snijd de kip in grove stukken en doe er wat zout en peper over.
Bak de kip in een gietijzeren pan in wat olijfolie. Zorg dat het aan alle kanten goed gebakken is en haal de kip uit de pan.
Voeg nu de boemboe toe. Door de boemboe kort te bakken komen alle smaken vrij.

3
Done
1 uur

Sudderen

Voeg nu de kip, kokosmelk en bouillon toe aan de pan. Meng goed en voeg de limoenschillen toe.
Laat 1 uurtje staan op laag vuur. Roer regelmatig goed door.

4
Done
8 minuten

Spruitjes stomen

Dop de spruitjes en leg deze in de bakplaat met gaatjes erin. Deze plaat is speciaal voor het stomen.
Kies het stoom programma voor spruitjes. Dit programma zal 8 minuten duren.
Wanneer ze klaar zijn zet je ze apart.

5
Done
2 minuten

Samenvoegen

Wanneer de kip bijna helemaal klaar is voeg je de spruitjes toe. Meng goed en laat nog enkele minuten samen sudderen.

6
Done
2 minuten

Serveren

Bak de naanbroodjes af en serveer deze met de kip en spruitjes

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Goed gevulde soep met linzen
previous
Goed gevulde soep met linzen
gekarameliseerde ui
next
Gekarameliseerde ui
Goed gevulde soep met linzen
previous
Goed gevulde soep met linzen
gekarameliseerde ui
next
Gekarameliseerde ui

Add Your Comment