Ingredients
-
Kruidenpasta
-
1 Sjalot
-
1 teentje knoflook
-
1 el Kurkuma
-
1 el chilipoeder
-
1 el Kerriepoeder
-
1 cm verse gember
-
Naar smaak zout en peper
-
Overige
-
4 kipfilet
-
400 gram Spruitjes
-
300 ml kokosmelk
-
300 ml groentenbouillon
-
4 Naanbrood
-
Schil van 1 limoen
Directions
Ben jij een fan van spruitjes? We horen vaak van mensen dat spruitjes niet favoriet zijn. Toch kun je er heerlijke gerechten mee maken. Kijk maar eens naar deze pulled chicken met spruitjes! Ik (Mariëlla) werd nooit blij van spruiten. Ik schoof ze vroeger liever van mijn bord af. José maakte ze eigenlijk ook nooit. Ik denk omdat ze geen zin had in discussies aan tafel. Maar eerlijk gezegd, deze spruitjes hebben me verrast. Ooit dacht ik dat ze smaakten naar verplichte, saaie groente, maar nu? Nu zie ik spruitjes als kleine smaakbommetjes die je kunt combineren met van alles en nog wat! Spruitjes hebben een knapperige textuur, ze zijn een tikje zoet en hebben een vleugje nootachtigheid. En laten we niet vergeten hoe veelzijdig ze zijn: geroosterd, gestoomd of zelfs gebakken met spek.
Gemaakt in de combi-stoomoven
Dit keer hebben we de spruitjes gestoomd in de Miele Combi-Stoomoven voor onze samenwerking met Keukenspecialisten.nl en Miele. Op deze manier blijven alle vitaminen in de spruitjes en worden ze niet slapgekookt. Op deze manier zijn ze echt het lekkerst!
Pulled chicken
Om het gerecht naar een hoger niveau te tillen hebben we de lekkerste pulled chicken gemaakt! Pulled chicken is zo een gerechtje waar iedereen van smult. Het klinkt erg ingewikkeld maar eigenlijk is het ontzettend simpel. Je maakt een boemboe (kruidenpasta) van kruiden en specerijen en bakt de kip aan. Daarna laat je het lekker sudderen met kokosmelk en bouillon. Na een uurtje heb je de lekkerste pulled chicken!
Wij serveerde dit maaltje met een lekker stukje naanbrood. Wanneer ga jij aan de slag met deze pulled chicken met spruitjes?
Steps
1
Done
5 minuten
|
Boemboe makenSnijd de gember, sjalot en knoflook in kleine stukjes. |
2
Done
5 minuten
|
Kip aanbakkenSnijd de kip in grove stukken en doe er wat zout en peper over. |
3
Done
1 uur
|
SudderenVoeg nu de kip, kokosmelk en bouillon toe aan de pan. Meng goed en voeg de limoenschillen toe. |
4
Done
8 minuten
|
Spruitjes stomenDop de spruitjes en leg deze in de bakplaat met gaatjes erin. Deze plaat is speciaal voor het stomen. |
5
Done
2 minuten
|
SamenvoegenWanneer de kip bijna helemaal klaar is voeg je de spruitjes toe. Meng goed en laat nog enkele minuten samen sudderen. |
6
Done
2 minuten
|
ServerenBak de naanbroodjes af en serveer deze met de kip en spruitjes |