Ingredients
-
1 pakje bladerdeegRoomboter
-
1 x recept voor banketbakkersroom
-
3 dopjes Aperol
-
2 eetlepel WortelsapOf oranje kleurstof
-
300 gram Poedersuiker
-
Bakje Physalis/ kaapse kruisbes
Directions
Oranje tompouce met Aperol!
Er is niks lekkerder dan een zelfgemaakte tompouce toch?
Ik (José) kan me goed herinneren dat we vroeger altijd tompoucen maakte. Een pakje uit de super met alles erin. Heel makkelijk, poeder toverde je in tot banketbakkersroom, laagje glazuur erop en hatsiekadee. De laatste tijd halen we de allerlekkerste uit een winkeltje 10 meter bij Mariëlla vandaan. Tijdens Koningsdag zagen we mega veel oranje tompoucen langskomen dus willen we niet achter blijven met onze Koninklijke Tompouce nu de EK voor de deur staat.
Zijn wij voetbalfans?? Absoluut een nee maar wat doe je wanneer onze vriendjes nogal into voetbal zijn…kijk je gezellig mee wanneer Nederland mag spelen. In huize CookingQueens zijn ze eigenlijk voor Italië zelfs Mariëlla, maar Jo blijft toch een Hollandse.
We hebben daarom een tompouce gemaakt voor beide fans. Deze oranje tompouce heeft de Nederlandse kleur maar smaakt naar Italië dankzij de toegevoegde Aperol.
En of dit een feestje is, zeker weten!
Hier het recept voor banketbakkersroom.
Steps
1
Done
|
BladerdeegOntdooi het bladerdeeg. |
2
Done
5 minuten
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 200 graden. |
3
Done
30 minuten
|
BanketbakkersroomMaakt het recept van de banketbakkersroom. Dit is echt super makkelijk. |
4
Done
5 minuten
|
Bladerdeeg leftoversWij maken ronde tompoucen maar dat hoeft natuurlijk niet. |
5
Done
25 minuten
|
OvenSteek dus ronde vormen en prik die vol gaatjes met een vork. |
6
Done
2 minuten
|
GlazuurMeng de poedersuiker met dopje Aperol. Wij hebben 2 eetlepels met wortelsap toegevoegd voor extra oranje kleur. |
7
Done
2 minuten
|
VullenDoe de room in een spuitzak of smeer het netjes met een spatel op de 5 bladerdeeg rondes. |
8
Done
|
ServerenEventueel met een oranje Physalis/ kaapse kruisbes erop. |