0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 pakje bladerdeeg Roomboter
1 x recept voor banketbakkersroom
3 dopjes Aperol
2 eetlepel Wortelsap Of oranje kleurstof
300 gram Poedersuiker
Bakje Physalis/ kaapse kruisbes
Oranje tompouce met Aperol

Oranje tompouce met Aperol

Een Oranje tompouce die smaakt bij alle EK wedstrijden

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

  • 1 x recept voor banketbakkersroom

Directions

Share

Oranje tompouce met Aperol!

Er is niks lekkerder dan een zelfgemaakte tompouce toch?
Ik (José) kan me goed herinneren dat we vroeger altijd tompoucen maakte. Een pakje uit de super met alles erin. Heel makkelijk, poeder toverde je in tot banketbakkersroom, laagje glazuur erop en hatsiekadee.  De laatste tijd halen we de allerlekkerste uit een winkeltje 10 meter bij Mariëlla vandaan. Tijdens Koningsdag zagen we mega veel oranje tompoucen langskomen dus willen we niet achter blijven met onze Koninklijke Tompouce nu de EK voor de deur staat.

Zijn wij voetbalfans?? Absoluut een nee maar wat doe je wanneer onze vriendjes nogal into voetbal zijn…kijk je gezellig mee wanneer Nederland mag spelen. In huize CookingQueens zijn ze eigenlijk voor Italië zelfs Mariëlla, maar Jo blijft toch een Hollandse.

We hebben daarom een tompouce gemaakt voor beide fans. Deze oranje  tompouce heeft de Nederlandse kleur maar smaakt naar Italië dankzij de toegevoegde Aperol.

En of dit een feestje is, zeker weten!

Hier het recept voor banketbakkersroom.

Steps

1
Done

Bladerdeeg

Ontdooi het bladerdeeg.

2
Done
5 minuten

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 200 graden.
(Check oven temperatuur op pakje bladerdeeg)

3
Done
30 minuten

Banketbakkersroom

Maakt het recept van de banketbakkersroom. Dit is echt super makkelijk.
*adviseer 5 eidooiers te gebruiken want dan is je room geler.
*Voeg bij de melk 2 dopjes met Aperol.
Wil je liever kant & klaar koop dan een pakje van Boukje, hier kun je ook iets minder water en daarvoor in de plaats Aperol toevoegen.

4
Done
5 minuten

Bladerdeeg leftovers

Wij maken ronde tompoucen maar dat hoeft natuurlijk niet.
Bij de ronde vorm heb je natuurlijk veel leftover deeg, snijd dit meteen in reepjes . Deze leggen we op bakpapier en bestrijken we met een geklust ei. Daarop grof zout, wat Italiaanse kruiden en misschien wat kaas. Afbakken in de oven en je hebt de lekkerste hartige stengels.

5
Done
25 minuten

Oven

Steek dus ronde vormen en prik die vol gaatjes met een vork.
Leg de rondjes op bakblik met bakpapier.
Zet ze 25 minuten in de oven. Check regelmatig de oven. De rondjes gaan rijzen. Dit mag maar je wilt ze iets platter.
Leg er dan na 10 minuten een bakpapiertje op en bakblik. Zo blijven ze iets platter.
Laat het goed afkoelen.

6
Done
2 minuten

Glazuur

Meng de poedersuiker met dopje Aperol. Wij hebben 2 eetlepels met wortelsap toegevoegd voor extra oranje kleur.
Je kunt ook kleurstof gebruiken.
Zet het even koud.

7
Done
2 minuten

Vullen

Doe de room in een spuitzak of smeer het netjes met een spatel op de 5 bladerdeeg rondes.
Smeer het glazuur op de andere rondes en leg deze er bovenop.

8
Done

Serveren

Eventueel met een oranje Physalis/ kaapse kruisbes erop.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Crodino Mocktail
previous
Crodino Mocktail
Fruit op de barbeque
next
Fruit op de barbecue
Crodino Mocktail
previous
Crodino Mocktail
Fruit op de barbeque
next
Fruit op de barbecue

Add Your Comment