Ingredients
-
1 Watermeloen
-
1 Ananas
-
Klein bosje Italiaanse kruiden
-
Flinke scheut Lichte olijfolie
-
Extra
-
Bakje Vanille ijs
Directions
Fruit op de barbecue!
Bij een barbecue hoort vers fruit! Lekker een frisse aanvulling op al het vlees. Een zomerse topper is natuurlijk de frisse watermeloen salade.
De combinatie van watermeloen met ananas is verrukkelijk. Lekker aan een spiesje en grillen maar. Om je gerechtje nog lekkerder te maken, hebben we een lichte olijfolie met verse Italiaanse gemengd. Een paar uurtjes laten staan en de spiesjes ermee ingesmeerd. Geroosterd op de BBQ en een bolletjes ijs en hatsikidee een heerlijk dessert!
Probeer ook een de balsamico aardbeien van de barbecue. Afgelopen zomer hebben we de barbecue van Campingaz uitgeprobeerd en de lekkerste gerechten gemaakt.
Een lekkers Italiaans gerecht van de barbecue is kip saltimbocca. Zin in nog een complete maaltijd op de barbecue probeer eens de risotto met nduja garnalen
Barbecueën is een populaire kookmethode waarbij voedsel wordt bereid op een open vuur of hete kolen. Het kan variëren van eenvoudige grillen tot langzaam roken, en het wordt vaak geassocieerd met gezellig samenzijn en lekker eten. Populaire gerechten zijn onder andere gegrild vlees, vis, groenten en zelfs desserts. Het gebruik van marinades, rubs en sauzen draagt bij aan de smaakervaring. Of je nu een houtskool-, gas- of elektrische barbecue gebruikt, barbecueën biedt een diversiteit aan smaken en texturen.
Steps
1
Done
2 minuten
|
Kruiden en olijfolieSnijd de Italiaanse kruiden fijn en meng deze met lichte olijfolie. |
2
Done
5 minuten
|
Watermeloen en ananasSnijd de watermeloen en ananas in blokjes. |
3
Done
|
ServerenServeer met een lekker bolletje vanille-ijs. |