0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 ml Melk
4 gram Vanille suiker Je kunt ook een vanille stokje gebruiken
50 gram Suiker
45 gram Maizena
3 Ei dooier Wil je nog gelere room gebruik 5 eidooiers
Chocolade room
100 gram gehakt Chocolade puur

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Banketbakkersroom / chocolade room

Banketbakkersroom / chocolade room

Niks geen zakje kant en klaar....

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Chocolade room

Directions

Share

Banketbakkersroom / chocolade room!

Een heerlijk goed en makkelijk basisrecept is deze van Banketbakkersroom en chocolade room

Deze room is een speciale gele romige pudding die je in vele recepten tegenkomen, denk aan vlaaien, tompoucen, puddingbroodje en bijvoorbeeld eclairs. Super handig om een crème laag tussen je cake te smeren.

Wil je liever een chocolade room, volg het zelfde recept en doe aan het einde 100 gram gehakte pure chocola erdoor.

Kortom met dit makkelijke recept dat ook gewoon niet kan mislukken, heb je de perfecte basis!

Steps

1
Done
5 minuten

Opwarmen

Giet 450 ml melk in een steelpan. Zet dit op langzaam vuur en laat het en breng het aan de kook.(Gebruik je liever een vanillestokje in plaats van vanillesuiker dan snij je het vanillestokje open schraap het merg er uit en kook je dit samen met het stokje in de melk. Verwijder het stokje nadat je melk kookt.

2
Done
5 minuten

kloppen

De overige 50 ml melk klop je samen met de vanille en gewone suiker en eidooiers.
Wanneer dit goed geklopt is doe je er de maïzena door en klopt dit weer goed door met een garde zodat er geen klontjes meer zijn.

3
Done
5 minuten

Bijvoegen

Giet dit mengsel langzaam bij je hete melk en blijf goed roeren met een garde.
Doe dit enkele minuten en je zal zien dat er een mooie crème ontstaat. Laat dit even zachtjes koken en stop wanneer het iets dikker is.
Wanneer je een chocoladecrème wilt doe je er nu 100 g gehakt te pure chocola de door goed roeren en je hebt een chocoladecrème.

4
Done
15 minuten

Koelen

Giet je room in een kom en doe er direct een plastic folie op en laat het zo afkoelen.

5
Done
1 minuut

Gebruiken

Wanneer je je room wilt gebruiken kun je het eventueel met een mixer of garde nog even goed door mixen.

6
Done

Tip!

Met het eiwit dat je over hebt kun je bijvoorbeeld kokosmakronen maken.
Zoek op de website op kokosmakronen en je vind het recept!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Rode pesto
previous
Pesto van rode basilicum
next
Aubergine torentje
Rode pesto
previous
Pesto van rode basilicum
next
Aubergine torentje

Add Your Comment