0 0
Strangozzi pasta met  Cacio e Pepe

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
200 gram Pecorino kaas Geraspt. Je kunt als je de smaak van pecorino niet lekker vind , parmezaan gebruiken
2 eetlepels Zwarte peperkorrels
Naar smaak Zout
350 gram Spaghetti

Strangozzi pasta met Cacio e Pepe

Kaas, peper & spaghetti

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Strangozzi pasta met Cacio e Pepe!

Ik ( José) was heerlijk op vakantie in Italië. Mijn man Mario is van Sicilië, maar dit jaar kiezen we ervoor om te stoppen rond Toscane en Umbrië.

We hadden een huisje gehuurd en nu met de Corona vibes was het echt genieten daar zonder echt rekening te houden met andere mensen en kon je mondkapje in de tas blijven. Wat social distancing betreft de ultieme manier van vakantie houden. Natuurlijk tijdens boodschappen droegen we ze wel en wanneer we op straat liepen met veel mensen om ons heen.

Omdat ik niet zoveel zitvlees heb, bracht ik veel tijd door in de keuken, waar het heerlijk koel was en alle Italiaanse kookgerei aanwezig. Helaas geen pasta machine.
Ook een bezoek aan de supermarkt was voor mij een favoriet uitstapje van de dag. Al die pasta’s, mooie groentes hammen en kazen.. grote blij.  Zelfs mijn man, die in Nederland echt nooit bij de Appie komt, ging  fluitend mee op zoek naar mooie en heerlijke wijnen.

Vandaag even een heerlijke pasta.

Cacio en pepe, een oeroud Romeins recept dat bestaat uit Cacio =kaas en Pepe=peper en spaghetti. Ze gebruiken hier een bepaald soort spaghetti voor de tonnerelli.

Omdat wij voornamelijk in Umbrië verbleven heb ik de Cacio en Pepe gemaakt met strangozzi pasta , een specialiteit uit deze streek. (Natuurlijk is een gewone spaghetti ook prima voor dit recept)

Ook de kaas is heel belangrijk, je gebruikt pecorino Romano. Pecorino is een schapen kaas. De supermarkt ligt hier vol mee, de keuze is reuze daarom best wel weer lastig welke ik zal nemen. Ik heb niet de oudste pecorino gekozen want een oude kaas smelt niet zo goed.
Het is een zalige pasta geworden en ook makkelijk om te maken.

Buon Appetito

 

 

 

Steps

1
Done
8 minuten

Pasta koken

Kook de pasta in gezouten water.
Normaal kook je de pasta in ruim kokend water, maar in dit geval gebruik je net genoeg water dat de pasta onder water staat.
Je gebruikt namelijk het kookwater voor de saus en hoe meer zetmeel in het water, hoe beter je saus bindt.

2
Done
5 minten

Peper korrels

Terwijl je pasta staat te koken, plet je korrels peper met een deegroller of in een vijzel.
Doe de pepers in een hapjespan een laat ze even op hoog vuur aanbakken.
Doe hier wat kookvocht bij (een soeplepel) en laat dit zachtjes koken. Doe in een ander schaaltje de kaas samen met een paar lepels kookvocht.
Roer dit goed met de spateltje tot een saus.

3
Done
5 minuten

Pasta

Wanneer de pasta bijna klaar is schep je de pasta uit het water en doe je dit bij de pepers met vocht.

De pasta mag echt wel een beetje bite hebben want deze gaart nog even door.
Gooi het kookvocht nog niet weg, want wanneer de saus niet vochtig genoeg is doe je er wat extra bij.
Roer je pasta 30 seconde door het gepeperde vocht, daarna doe het kaas mengsel erbij en roer dit goed door.

4
Done
1 minuut

Serveren

Serveer met de rest van het geraspte kaas en wat peper.
Buon Appetito!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Taco met crispy chicken
previous
Zachte taco met crispy chicken, guacamole, mango en sla
Caprese Wafels
next
Volkoren caprese wafels
Taco met crispy chicken
previous
Zachte taco met crispy chicken, guacamole, mango en sla
Caprese Wafels
next
Volkoren caprese wafels

Add Your Comment