Ingredients
-
200 gram Pecorino kaasGeraspt. Je kunt als je de smaak van pecorino niet lekker vind , parmezaan gebruiken
-
2 eetlepels Zwarte peperkorrels
-
Naar smaak Zout
-
350 gram Spaghetti
Directions
Strangozzi pasta met Cacio e Pepe!
Ik ( José) was heerlijk op vakantie in Italië. Mijn man Mario is van Sicilië, maar dit jaar kiezen we ervoor om te stoppen rond Toscane en Umbrië.
We hadden een huisje gehuurd en nu met de Corona vibes was het echt genieten daar zonder echt rekening te houden met andere mensen en kon je mondkapje in de tas blijven. Wat social distancing betreft de ultieme manier van vakantie houden. Natuurlijk tijdens boodschappen droegen we ze wel en wanneer we op straat liepen met veel mensen om ons heen.
Omdat ik niet zoveel zitvlees heb, bracht ik veel tijd door in de keuken, waar het heerlijk koel was en alle Italiaanse kookgerei aanwezig. Helaas geen pasta machine.
Ook een bezoek aan de supermarkt was voor mij een favoriet uitstapje van de dag. Al die pasta’s, mooie groentes hammen en kazen.. grote blij. Zelfs mijn man, die in Nederland echt nooit bij de Appie komt, ging fluitend mee op zoek naar mooie en heerlijke wijnen.
Vandaag even een heerlijke pasta.
Cacio en pepe, een oeroud Romeins recept dat bestaat uit Cacio =kaas en Pepe=peper en spaghetti. Ze gebruiken hier een bepaald soort spaghetti voor de tonnerelli.
Omdat wij voornamelijk in Umbrië verbleven heb ik de Cacio en Pepe gemaakt met strangozzi pasta , een specialiteit uit deze streek. (Natuurlijk is een gewone spaghetti ook prima voor dit recept)
Ook de kaas is heel belangrijk, je gebruikt pecorino Romano. Pecorino is een schapen kaas. De supermarkt ligt hier vol mee, de keuze is reuze daarom best wel weer lastig welke ik zal nemen. Ik heb niet de oudste pecorino gekozen want een oude kaas smelt niet zo goed.
Het is een zalige pasta geworden en ook makkelijk om te maken.
Buon Appetito
Steps
1
Done
8 minuten
|
Pasta kokenKook de pasta in gezouten water. |
2
Done
5 minten
|
Peper korrelsTerwijl je pasta staat te koken, plet je korrels peper met een deegroller of in een vijzel. |
3
Done
5 minuten
|
PastaWanneer de pasta bijna klaar is schep je de pasta uit het water en doe je dit bij de pepers met vocht. De pasta mag echt wel een beetje bite hebben want deze gaart nog even door. |
4
Done
1 minuut
|
ServerenServeer met de rest van het geraspte kaas en wat peper. |