0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
5 eieren
2 theelepel Pesto basilicum
2 theelepel Rode pesto
2 eetlepel Mayonaise
Snuf Zout
1 takje Peterselie

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Gevulde eieren met pesto

Gevulde eieren met pesto

Italiaanse gevulde eieren

Ingredients

Directions

Share

Gevulde eieren met pesto!

Pasen en eieren… Iedereen haalt met Pasen eieren in huis, heel normaal eigenlijk en de Queens vroegen zich af waarom toch de traditie van eieren eten vandaan komt.

Met Pasen vieren we natuurlijk dat Jezus uit de dood is opgestaan, en een symbool van een ei is nieuw leven.

Ook het verstoppen van eieren, wij weten nog heel goed dat toen Mariëlla en haar broertje Giacomo dol waren op het feest van de verstopte eieren. José moest ook regelmatig werken met Pasen en dan lag er een voorraad chocolade eieren klaar voor paps om te verstoppen. Wanneer  ze na een uur alle eieren hadden gevonden dat smeekte ze om het spel nog een keer te doen. Dus opnieuw ging paashaas  Mario ze weer verstoppen.

Vroeger werden er eieren begraven  op de akkers, het idee was dat de akkers dan weer vruchtbaar zouden worden.
De paashaas is ook een symbool van vruchtbaarheid.

Voor jullie een gevuld eieren, echt zo’n ouderwets borrel hapje. Wij gaan het gevulde ei een nieuw leven inblazen met heerlijke zelfgemaakte mayonaise en rode en groene pesto.,We hebben ook nog een pistache pesto die je kunt gebruiken.

Fijne Paasdagen!

Hier nog wat feitjes over Basilicum.

Basilicum is een klassiek kruid uit de mediterranen keuken. De temperatuur en vochtigheid is daar prima voor dit plantje om goed te groeien. In Nederland is het lastig en is het soms verstandiger om een plantje uit de supermarkt te kopen. Natuurlijk  de echte fans proberen het in een zaaibak. Hier heb je minder invloed van de weer omstandigheden en kun je dit tere plantje beter beschermen.

Basilicum smaakt een beetje peperig, met een tikje anijs en kruidnagel. Je kunt het beste de blaadjes, vers of gebruiken. Er zijn wel naar schatting 150 soorten en oorspronkelijk komt het uit Zuid Oost Azië. De huidige naam stamt waarschijnlijk af van het Griekse woord bij ‘basileus’ dat koning betekent. Men noemt het ook daarom wel koningskruid. Van oudsher wordt basilicum gebruikt voor medicinale toepassingen. De antivirale en antibacteriële stoffen in basilicum  hebben een ontstekingsremmende en helende werking op wonden.

Heb je heel veel basilicum gekweekt dan plukje het en verwerk je het direct. Invriezen kan ook, maar pureer de blaadjes dan wel eerst even van tevoren. Wij gebruiken de blaadjes het liefst vers omdat deze veel meer smaak hebben dan de gedroogde variant. Een super basis en smaakmaker voor menige recht.

 

(Info allezadenkopen)

Steps

1
Done

Pesto en mayonaise

Wil je zelf de pesto en mayo zelf maken klik door naar het recept in het verhaal hierboven.

2
Done
10 minuten

Eieren

Kook de eieren 10 minuten in kokend water
Koel de eieren en pel ze onder stromend koud water.
Snijd de eieren in de lengte door en verwijder het eigeel.
Doe dit in 2 bakjes.
Rode pesto:1 eetlepel mayo + 2 theelepel rode pesto, snufje zout en zwarte peper uit de molen.
Groene pesto: 1 eetlepel mayo + 2 theelepel groene pest, snufje zout en zwarte peper uit de molen.

3
Done

Serveren

Serveer met plukje peterselie.

4
Done

Tip

Online staat ook pesto van pistache, ook leuk om te gebruiken

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Barchette oftewel bootjes pasta
Gamba salade
next
Gegrilde gamba salade
previous
Barchette oftewel bootjes pasta
Gamba salade
next
Gegrilde gamba salade

Add Your Comment