Ingredients
-
1 rol croissantdeeg Tante Fanny
-
3 eetlepel Pistachecrème
-
250 gram Mascarpone
-
1 eetlepel poedersuiker
-
1 eetlepel pistachenootjes
Directions
Begin je dag met een hemels moment: een knapperige croissant met pistachecrème! Dat is pas genieten. Ontdek onze favoriete ontbijttraditie uit Italië: Cornetti al pistacchio.
In Italië draait het ontbijt om eenvoud: een espresso of cappuccino met een zoet broodje, het liefst rijkelijk gevuld met crème. En wat is er beter dan een croissant met pistachecrème om je dag perfect te starten? Wij zijn er dol op!
Zelf croissants maken
Thuis croissantjes maken was nog nooit zo makkelijk dankzij Tante Fanny’s verse roomboter croissantdeeg op rol. Rol het deeg uit, snijd in plakjes, vul met je favoriete ingrediënten en bak af voor een heerlijk resultaat. Met een beetje creativiteit maak je zelf de lekkerste croissants, precies zoals jij ze wilt.
Hoe maak je pistachecrème
Pistachecrème maken is een fluitje van een cent. Mix mascarpone met pistachecrème en je vulling is klaar. Vul de afgekoelde croissantjes royaal met deze zalige crème, top af met gehakte pistachenootjes en geniet van een feestelijk ontbijt! De pure pistache crème koop je veelal in de Italiaanse speciaalzaak maar wist je dat je het ook zelf kunt maken? Natuurlijk kun je de croissants ook vullen met banketbakkersroom / chocoladeroom.
Zelfgemaakte croissants zijn niet alleen een genot voor de smaakpapillen, maar ook voor de ziel. Het rollen van het deeg, het vullen met de romige pistachecrème en het bakken tot perfectie vult de keuken met een heerlijke geur die iedereen doet watertanden.
Met zelfgemaakte croissantjes kun je ook eindeloos variëren. Voeg bijvoorbeeld wat chocoladestukjes toe aan de vulling voor een extra decadente touch, of experimenteer met andere noten zoals amandelen of hazelnoten voor een verrassende twist. Liever een hartige versie? Probeer onze caprese croissant!
Of je nu een speciale gelegenheid viert of gewoon jezelf wilt trakteren op een luxe ontbijt, deze zelfgemaakte croissantjes gevuld met pistachecrème zijn altijd een winnaar. Dus waar wacht je nog op? Haal dat croissantdeeg in huis en begin met bakken!
Steps
1
Done
2 minuten
|
Croissants rollenRol het croissantdeeg open. |
2
Done
16-18 minuten
|
BakkenBak de croissants af in een voorverwarmde oven van 180 °C |
3
Done
|
Pistache crèmeMeng een bakje mascarpone met 2-3 eetlepels pistache crème. ( dit kun je zelf maken of kant en klaar kopen. |
4
Done
|
VullenSnijd de croissants open. |
5
Done
|
TipVul de croissants ook eens met banketbakkersroom. ( recept zie verhaal) |