0 0
Croissant met pistachecrème

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 rol Croissant deeg Tante Fanny
3 eetlepel Pistachecrème
250 gram Mascarpone
1 eetlepel Pistache nootjes
1 eetlepel Poedersuiker

Croissant met pistachecrème

Alsof we in Italië zijn!

Ingredients

Directions

Share

 

Begin je dag met een hemels moment: een knapperige croissant met pistachecrème! Dat is pas genieten. Ontdek onze favoriete ontbijttraditie uit Italië: Cornetti al pistacchio.

In Italië draait het ontbijt om eenvoud: een espresso of cappuccino met een zoet broodje, het liefst rijkelijk gevuld met crème. En wat is er beter dan een croissant met pistachecrème om je dag perfect te starten? Wij zijn er dol op!

Zelf croissants maken

Thuis croissantjes maken was nog nooit zo makkelijk dankzij Tante Fanny’s verse roomboter croissantdeeg op rol. Rol het deeg uit, snijd in plakjes, vul met je favoriete ingrediënten en bak af voor een heerlijk resultaat. Met een beetje creativiteit maak je zelf de lekkerste croissants, precies zoals jij ze wilt.

Hoe maak je pistachecrème

Pistachecrème maken is een fluitje van een cent. Mix mascarpone met pistachecrème en je vulling is klaar. Vul de afgekoelde croissantjes royaal met deze zalige crème, top af met gehakte pistachenootjes en geniet van een feestelijk ontbijt! De pure pistache crème koop je veelal in de Italiaanse speciaalzaak maar wist je dat je het ook zelf kunt maken? Natuurlijk kun je de croissants ook vullen met banketbakkersroom / chocoladeroom.

Zelfgemaakte croissants zijn niet alleen een genot voor de smaakpapillen, maar ook voor de ziel. Het rollen van het deeg, het vullen met de romige pistachecrème en het bakken tot perfectie vult de keuken met een heerlijke geur die iedereen doet watertanden.

Met zelfgemaakte croissantjes kun je ook eindeloos variëren. Voeg bijvoorbeeld wat chocoladestukjes toe aan de vulling voor een extra decadente touch, of experimenteer met andere noten zoals amandelen of hazelnoten voor een verrassende twist. Liever een hartige versie? Probeer onze caprese croissant!

Of je nu een speciale gelegenheid viert of gewoon jezelf wilt trakteren op een luxe ontbijt, deze zelfgemaakte croissantjes gevuld met pistachecrème zijn altijd een winnaar. Dus waar wacht je nog op? Haal dat croissantdeeg in huis en begin met bakken!

 

Steps

1
Done
2 minuten

Croissants rollen

Rol het croissantdeeg open.
Snijd met een scherp mes 6 driehoeken uit het deeg.
Deze rol je op. Begin aan de brede kant.
Leg de croissantjes op een bakblik met bakpapier.
Smeer ze even in met een kwastje met geklutst ei.

2
Done
16-18 minuten

Bakken

Bak de croissants af in een voorverwarmde oven van 180 °C
16-18 minuten.

3
Done

Pistache crème

Meng een bakje mascarpone met 2-3 eetlepels pistache crème. ( dit kun je zelf maken of kant en klaar kopen.
Proef of het mengsel zoet genoeg is, voor de zoetekauw een paar eetlepels poedersuiker toevoegen.
Doe de crème in een spuitzak.

4
Done

Vullen

Snijd de croissants open.
Spuit een laagje pistache crème op de croissants. Leg het dakje erop en spuit nog een paar toefjes erop.
Eindig met extra gehakte pistachenootjes en poedersuiker.

5
Done

Tip

Vul de croissants ook eens met banketbakkersroom. ( recept zie verhaal)

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Bananenbrood met appel
previous
Bananenbrood met appel
Paashaasjes van ei
next
Paashaasjes van ei
Bananenbrood met appel
previous
Bananenbrood met appel
Paashaasjes van ei
next
Paashaasjes van ei

Add Your Comment