Ingredients
-
1 Rol bladerdeeg
-
150 gram gerookte zalm
-
75 gram kruidenkaas
-
50 gram Veldsla
-
beetje zwarte peper
-
1 eieren
Directions
Zalm bladerdeeg krans!
Eigenlijk hadden we als Queens samen afgesproken om niet al te veel focussen op kerst recepten, maar dat is niet helemaal gelukt. Op een of andere manier kreeg Jo zoveel ideeën in het hoofd dat ze helemaal los ging. Erg? Neehoor absoluut niet. Het blijkt dat jullie als volgers massaal de kerst recepten hebben opgeslagen en wellicht het gaan maken. Een mooier compliment is er niet!
Deze zalm bladerdeeg krans is ook een topper, al vinden we het zelf haha. Met een rol bladerdeeg die net niet over de datum was moest er iets gemaakt worden, want zonde om weg te gooien. Een krans vormpje met een diner bord uitgesneden. Uit de restanten bladerdeeg mooie sterren geprikt. Na het bakken van de krans, lekker een dikke laag kruidenkaas, de zalige zalm roosjes en als afwerking de veldsla en natuurlijk de kleine gebakken sterren.
Het viel mij op hoe snel dit ging, en direct de volgende dag weer gemaakt voor een vroege kerstborrel met vriendinnen. Gelijk een test of de dames deze net zo lekker vonden.. Jahoor helemaal goed gekeurd.
Tevens de carpaccio krans op tafel gezet, net als de zalm krans nog sneller klaar. De ideale voorafjes, of borrel gerechtjes. Niet alleen voor kerst maar perfect voor Oud & Nieuw. Dan ga je waarschijnlijk niet echt aan tafel maar wil je gezellige uitziende en overheerlijke hapjes.
Nog meer borreltoppers zijn kerstkrans van bladerdeeg, heerlijk gevuld met Italiaanse smaken. Geitenkaas bonbons. Ook de kun je lekker van te voren klaar maken. Een fijn broodje erbij is een pesto broodkrans. Het feest kan pas echt beginnen met de feestelijke Italiaanse borrelspiesjes.
Steps
1
Done
10 minuten
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 200 graden |
2
Done
1 minuur
|
BladerdeegRol het bladerdeeg uit. |
3
Done
1 minuut
|
Ei |
4
Done
|
Krans |
5
Done
20 minuten
|
BakkenZet het op een bakblik in de oven en bak af. |
6
Done
3 minuten
|
Decoreren |