0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 Rol bladerdeeg
150 gram gerookte zalm
75 gram kruidenkaas
50 gram Veldsla
beetje zwarte peper
1 eieren
Zalm bladerdeeg krans

Zalm bladerdeeg krans

Perfecte borrelhap, super makkelijk en valt bij iedereen in de smaak

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Zalm bladerdeeg krans!

Eigenlijk hadden we als  Queens samen afgesproken om niet al te veel focussen op kerst recepten, maar dat is niet helemaal gelukt. Op een of andere manier kreeg Jo zoveel ideeën in het hoofd dat ze helemaal los ging. Erg? Neehoor absoluut niet. Het blijkt dat jullie als volgers massaal de kerst recepten hebben opgeslagen en wellicht het gaan maken. Een mooier compliment is er niet!

Deze zalm bladerdeeg krans is ook een topper, al vinden we het zelf haha. Met een rol bladerdeeg die net niet over de datum was moest er iets gemaakt worden, want zonde om weg te gooien. Een krans vormpje met een diner bord uitgesneden. Uit de restanten bladerdeeg mooie sterren geprikt. Na het bakken van de krans, lekker een dikke laag kruidenkaas, de zalige zalm roosjes en als afwerking de veldsla en natuurlijk de kleine gebakken sterren.

Het viel mij op hoe snel dit ging, en direct de volgende dag weer gemaakt voor een vroege kerstborrel met vriendinnen. Gelijk een test of de dames deze net zo lekker vonden.. Jahoor helemaal goed gekeurd.

Tevens de carpaccio krans op tafel gezet, net als de zalm krans nog sneller klaar. De ideale voorafjes, of borrel gerechtjes. Niet alleen voor kerst maar perfect voor Oud & Nieuw. Dan ga je waarschijnlijk niet echt aan tafel maar wil je gezellige uitziende en overheerlijke hapjes.

Nog meer borreltoppers zijn kerstkrans van bladerdeeg, heerlijk gevuld met Italiaanse smaken. Geitenkaas bonbons.  Ook de kun je lekker van te voren klaar  maken. Een fijn broodje erbij is een pesto broodkrans. Het feest kan pas echt beginnen met de feestelijke Italiaanse borrelspiesjes.

Steps

1
Done
10 minuten

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 200 graden

2
Done
1 minuur

Bladerdeeg

Rol het bladerdeeg uit.

3
Done
1 minuut

Ei

Kluts een eitje en smeer met kwastje over het deeg.

4
Done

Krans

Steek met een groot bord en klein bordje 2 ringen uit. Uit de restanten vh bladerdeeg maak je nog een kleine krans en sterren

5
Done
20 minuten

Bakken

Zet het op een bakblik in de oven en bak af.
Ongeveer 20 minuten, goed in de gaten houden.
Daarna laten afkoelen.

6
Done
3 minuten

Decoreren

Smeer de krans in met een dikke laag kruidenkaas.
Daarop verdeel je de gerookte zalm.
Vul de krans op met veldsla.
Even met de pepermolen erover en afmaken met de sterren.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
zoete aardappel en courgette hasselbeck
previous
Zoete aardappel en courgette hasselback
Carpaccio krans
next
Carpaccio krans
zoete aardappel en courgette hasselbeck
previous
Zoete aardappel en courgette hasselback
Carpaccio krans
next
Carpaccio krans

Add Your Comment