Ingredients
-
2 dorade filets
-
Trosje Kerstomaten
-
8 blaadjes verse basilicum
-
Naar smaak zout en peper
-
Scheutje Olijfolie
-
salsa
-
20 blaadjes verse basilicum
-
Paar takjes Platte peterselie
-
Paar blaadjes Salie
-
1 eetlepel Kappertjes
-
Klein beetje zout en peper
-
Rasp van een halve Citroen
-
1 scheut Olijfolie
-
extra
-
1 venkel
Directions
Doradefilets Italiaanse stijl!
Het is alweer maart en tijd voor een prachtig gerechtje gemaakt voor Keukenspecialisten.nl Het leuke van deze samenwerking is dat we elke keer aan de slag mogen gaan met de prachtige keuken apparatuur van Miele. Wij genieten er elke keer van en het is bovendien nog eens super leerzaam. Vandaag gaan we aan de slag met de doradefilets Italiaanse stijl. Natuurlijk op Italiaanse wijze met de simpele smaken van basilicum, citroen en tomaatjes. Niks meer, niks minder.
We zijn heel nieuwsgierig of jullie ervaring met sous-vide koken hebben. Voor ons was het namelijk de eerst keer. We leggen je graag uit hoe dat gaat. Om sous-vide te willen koken willen we de vis in een luchtdicht pakketje hebben. Daarom gebruiken we de Miele vacumeerlade. Op een super simpele manier vacumeer je de vis samen met alle kruiden. Met deze wijze trekken alle smaken en specerijen in de vis.
Vervolgens gaat het pakketje in de stoomoven op sous-vide stand, waarbij het op lage temperatuur gaat garen. Binnen 25 minuten heb je het meest heerlijke visje dat er is. Met als resultaat een smaakexplosie op je bord. De perfecte manier om eerlijk en gezond te koken.
Wij hebben er een venkel salade en salsa van Italiaanse kruiden en kappertjes bij geserveerd!
Leuk om te weten is dat je een vacumeerlade niet alleen gebruikt om je vis of vlees te vacumeren om vervolgens sous-vide te garen. Eigenlijk kun dit apparaat overal voor gebruiken. Denk eens aan het vacumeren van je zelfgemaakte sauzen. Echt een ruimtebesparing in de vriezer. Ook kun je opengemaakte zak chips bijvoorbeeld weer dicht sealen. Een handige manier om je producten te marineren. Door het onttrekken van zuurstof blijft ook een product langer houdbaar.
Tot slot, wij begrijpen dat we je nu nieuwsgierig maken, misschien ben je nu net toe aan een nieuwe keuken. Ga eens langs langs @keukenspecialisten. Zij kunnen je helpen in de zoektocht naar je nieuwe keuken. Bestel snel de nieuwste belevingsgids!
Steps
1
Done
10 minuten
|
Voorbereiding |
2
Done
5 minuten
|
VacumerenPlaats het visje in een vacumeerzakje. (Deze zakjes worden standaard meegeleverd) *Type vacumeerlade Miele EVS 7010 - greeploos |
3
Done
25 minuten
|
Sous-vide garen |
4
Done
3 minuten
|
SalsaTerwijl de oven aanstaat maak je een groene salsa: |
5
Done
4 minuten
|
VenkelWas de venkel. |
6
Done
|
ServerenServeer de doradefilets met groene salsa en venkel. |