0 0
Doradefilets Italiaanse stijl

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 dorade filets
Trosje Kerstomaten
8 blaadjes verse basilicum
Naar smaak zout en peper
Scheutje Olijfolie
salsa
20 blaadjes verse basilicum
Paar takjes Platte peterselie
Paar blaadjes Salie
1 eetlepel Kappertjes
Klein beetje zout en peper
Rasp van een halve Citroen
1 scheut Olijfolie
extra
1 venkel

Doradefilets Italiaanse stijl

Smaakvolle vis op sous-vide wijze bereidt

Cuisine:

Ingredients

  • salsa

  • extra

Directions

Share

Doradefilets Italiaanse stijl!

Het is alweer maart en tijd voor een prachtig gerechtje gemaakt voor Keukenspecialisten.nl Het leuke van deze samenwerking is dat we elke keer aan de slag mogen gaan met de prachtige keuken apparatuur van Miele. Wij genieten er elke keer van en het is bovendien nog eens super leerzaam. Vandaag gaan we aan de slag met de doradefilets Italiaanse stijl. Natuurlijk op Italiaanse wijze met de simpele smaken van basilicum, citroen en tomaatjes. Niks meer, niks minder.

We zijn heel nieuwsgierig of jullie ervaring met sous-vide koken hebben. Voor ons was het namelijk de eerst keer. We leggen je graag uit hoe dat gaat. Om sous-vide te willen koken willen we de vis in een luchtdicht pakketje hebben. Daarom gebruiken we de Miele vacumeerlade. Op een super simpele manier vacumeer je de vis samen met alle kruiden. Met deze wijze trekken alle smaken en specerijen in de vis.

Vervolgens gaat het pakketje in de stoomoven op sous-vide stand, waarbij het op lage temperatuur gaat garen. Binnen 25 minuten heb je het meest heerlijke visje dat er is. Met als resultaat een smaakexplosie op je bord. De perfecte manier om eerlijk en gezond te koken.

Wij hebben er een venkel salade en salsa van Italiaanse kruiden en kappertjes bij geserveerd!

Leuk om te weten is dat je een vacumeerlade niet alleen gebruikt om je vis of vlees te vacumeren om vervolgens sous-vide te garen. Eigenlijk kun dit apparaat overal voor gebruiken. Denk eens aan het vacumeren van je zelfgemaakte sauzen. Echt een ruimtebesparing in de vriezer. Ook kun je opengemaakte zak chips bijvoorbeeld weer dicht sealen. Een handige manier om je producten te marineren. Door het onttrekken van zuurstof  blijft ook een product langer houdbaar.

Tot slot, wij begrijpen dat we je nu nieuwsgierig maken, misschien ben je nu net toe aan een nieuwe keuken. Ga eens langs langs @keukenspecialisten. Zij kunnen je helpen in de  zoektocht naar je nieuwe keuken. Bestel snel de nieuwste belevingsgids!

Steps

1
Done
10 minuten

Voorbereiding

Besprenkel de vis filets met wat zout en peper.
Lak er een laagje olijfolie over.
Rasp er wat citroenschil over.
Snijd een paar kerstomaatjes in dunne plakjes .
Samen met een paar basilicum blaadjes plaats je die op de dorade.

2
Done
5 minuten

Vacumeren

Plaats het visje in een vacumeerzakje. (Deze zakjes worden standaard meegeleverd)
Schenk er een klein scheutje olijfolie bij.
Open de vacumeer lade.
Plaats het gevulde zakje in het apparaat.
Sluit de deksel en het vacumeer proces begint. Alle lucht wordt onttrokken uit de zak.
Tevens wordt de vis luchtdicht gesealed.
De dorade kun je nu bewaren in de koelkast of direct gaan stomen.
* Denk niet dat je hier een cursus voor nodig hebt, het is eenvoudig te bedienen en met een paar minuten is het vacumeer proces afgerond.
* Ook zijn de vacumeerzakken in verschillende maten en in de Miele webshop te bestellen.

*Type vacumeerlade Miele EVS 7010 - greeploos

3
Done
25 minuten

Sous-vide garen

De vacumeerde dorade filets hebben we op gestoomd op sous-vide stand 52 graden.
Geen gedoe met een bak water, de stoomoven bepaald nauwkeurig de tijd en temperatuur.

*Type oven : Zowel de DGC serie Combi-Stoomovens als de DGM serie Stoomovens met magnetron hebben beiden de sous-vide functie.

4
Done
3 minuten

Salsa

Terwijl de oven aanstaat maak je een groene salsa:
Snijd de peterselie, basilicum en salie fijn.
Spoel de kappetjes af.
Meng dit samen met een scheut olijfolie, citroen rasp, zout en peper.
Zet klaar.

5
Done
4 minuten

Venkel

Was de venkel.
Snijd deze doormidden en verwijder het hart.
Wanneer je een mandoline hebt, snijd je de venkel in dunne plakken.
* Heb je een bakje met ijswater, dan leg je de plakjes daarin. Je zal zien dat de venkel omkrult. Dit is een leuke manier van presenteren.
Tip: Voeg wat pernod toe aan het ijswater voor extra smaak.

6
Done

Serveren

Serveer de doradefilets met groene salsa en venkel.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Peren notenbrood
previous
Peren notenbrood
next
Gevulde pasta schelpen
Peren notenbrood
previous
Peren notenbrood
next
Gevulde pasta schelpen

Add Your Comment