0 0
Aubergine courgette taartje

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 Aubergine
1/2 courgette
4 plakjes bladerdeeg
150 gram Tomaten tapenade
1 bol Buffalo mozzarella
150 gram Provolone pikante kaas Of parmezaanse kaas

Aubergine courgette taartje

De smaken van een parmigiana!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Aubergine courgette taartje!

Heb je zin in een fantastisch lekker taartje als voorgerecht? Het aubergine courgette taartje smaakt fantastisch. Gemaakt met een makkelijk bladerdeeg en de lekkerste kazen heb je dit snel gemaakt.

Wij Queens eten werkelijk elke week wel aubergine en courgette. Vandaag weer wat zaden gepot die straks weer de moestuin in kunnen. Courgette groeit namelijk super goed in de Nederlandse tuin en dit keer ook een gele variant gekocht. Aubergine is een ander verhaal dat lukt ons niet zo goed want hier heb je gewoon meer warmte en zonuren voor nodig.

Over het taartje want ja dat is het gerechtje. Deze ontstond eigenlijk heel snel. We hadden nog wat veggies over van de kookworkshop inclusief een bol mozzarella. Samen met een bakje zongedroogde tomaten tapenade waanzinnige smaken. Het doet me denken aan een melanzane alla parmigiana . En zoals jullie misschien wel weten ons lievelings recept. Natuurlijk uit de Siciliaanse keuken. Ga maar snel aan de slag en geniet van de heerlijke smaken bij elkaar!

Dat wij regelmatig bladerdeeg gebruiken voor onze gerechten dat is duidelijk te zien op de website. Voor ons taartje dit keer hebben we een langwerpig bakblik gebruikt. Eentje die je waarschijnlijk niet standaard in huis hebt. Natuurlijk kun je ook een ronde springvorm of taartvorm gebruiken en pas je de hoeveelheden aan.

Dol op aubergine? Maak een het verrukkelijke aubergine feta pakketje. Dit is werkelijk een feest!Onze  Melanzane alla Parmigiana is denk ik ons meest populaire recept met aubergine. Logisch wat de smaken zijn waanzinnig. Mariëlla maakte laatst een Aubergine parmigiana van één aubergine en ohh dit is een snelle en iets grotere versie dan de Aubergine pizza. Perfect als lunch. Shaksuka met aubergine, plaatpizza met aubergine en courgette,

Ach kijk zelfs een verder voor aubergine en courgette recepten op de website want de keuze is reuze!

 

Steps

1
Done
10 minuten

Aubergine en courgette

Snijd de aubergine in dunne plakjes.
Grill deze op een grillpan of tussen grillplaat.
Snijd een halve courgette in dunne plakjes.

2
Done
1 minuut

Bakblik

Smeer een bakblik in met zonnebloemolie of boter.

3
Done
5 minuten

Bladerdeeg

Ontdooi 4 plakjes bladerdeeg en verdeel in vorm.

4
Done
2 minuten

Tapenade

Besmeer de bodem in met tapenade.
Hieronder helft van de geraspte provolone kaas of parmezaanse kaas.
Vervolgens de gegrilde aubergine.
Daarop wat tapenade en in stukjes gesneden mozzarella.
Eindig met courgette plakjes en wat geraspte kaas.

5
Done
30 minuten

Oven

Bak de taart in 30 minuten op 180 graden.

6
Done

Tip

Je kunt variëren met hoeveelheden aubergine en courgette.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Salade burrata bresaola
previous
Salade burrata bresaola
hamburger risotto
next
Hamburger risotto
Salade burrata bresaola
previous
Salade burrata bresaola
hamburger risotto
next
Hamburger risotto

Add Your Comment