Ingredients
-
1 Aubergine
-
1/2 courgette
-
4 plakjes bladerdeeg
-
150 gram Tomaten tapenade
-
1 bol Buffalo mozzarella
-
150 gram Provolone pikante kaasOf parmezaanse kaas
Directions
Aubergine courgette taartje!
Heb je zin in een fantastisch lekker taartje als voorgerecht? Het aubergine courgette taartje smaakt fantastisch. Gemaakt met een makkelijk bladerdeeg en de lekkerste kazen heb je dit snel gemaakt.
Wij Queens eten werkelijk elke week wel aubergine en courgette. Vandaag weer wat zaden gepot die straks weer de moestuin in kunnen. Courgette groeit namelijk super goed in de Nederlandse tuin en dit keer ook een gele variant gekocht. Aubergine is een ander verhaal dat lukt ons niet zo goed want hier heb je gewoon meer warmte en zonuren voor nodig.
Over het taartje want ja dat is het gerechtje. Deze ontstond eigenlijk heel snel. We hadden nog wat veggies over van de kookworkshop inclusief een bol mozzarella. Samen met een bakje zongedroogde tomaten tapenade waanzinnige smaken. Het doet me denken aan een melanzane alla parmigiana . En zoals jullie misschien wel weten ons lievelings recept. Natuurlijk uit de Siciliaanse keuken. Ga maar snel aan de slag en geniet van de heerlijke smaken bij elkaar!
Dat wij regelmatig bladerdeeg gebruiken voor onze gerechten dat is duidelijk te zien op de website. Voor ons taartje dit keer hebben we een langwerpig bakblik gebruikt. Eentje die je waarschijnlijk niet standaard in huis hebt. Natuurlijk kun je ook een ronde springvorm of taartvorm gebruiken en pas je de hoeveelheden aan.
Dol op aubergine? Maak een het verrukkelijke aubergine feta pakketje. Dit is werkelijk een feest!Onze Melanzane alla Parmigiana is denk ik ons meest populaire recept met aubergine. Logisch wat de smaken zijn waanzinnig. Mariëlla maakte laatst een Aubergine parmigiana van één aubergine en ohh dit is een snelle en iets grotere versie dan de Aubergine pizza. Perfect als lunch. Shaksuka met aubergine, plaatpizza met aubergine en courgette,
Ach kijk zelfs een verder voor aubergine en courgette recepten op de website want de keuze is reuze!
Steps
1
Done
10 minuten
|
Aubergine en courgetteSnijd de aubergine in dunne plakjes. |
2
Done
1 minuut
|
BakblikSmeer een bakblik in met zonnebloemolie of boter. |
3
Done
5 minuten
|
BladerdeegOntdooi 4 plakjes bladerdeeg en verdeel in vorm. |
4
Done
2 minuten
|
TapenadeBesmeer de bodem in met tapenade. |
5
Done
30 minuten
|
Oven |
6
Done
|
TipJe kunt variëren met hoeveelheden aubergine en courgette. |