1 1
Romige Amarula Dom Pedro

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
4 bolletjes Vanille ijs
100 ml Slagroom
3 shotjes Amarula Tia Maria of Baileys kan ook
klein stukje Pure chocolade geschaafd

Romige Amarula Dom Pedro

Proef jij het romige van de ijs en slagroom met een vleugje Zuid_Afrika ?

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

    Ingredients

    Directions

    Share

    Romige Amarula Dom Pedro

    Jaaa, het is weer tijd voor een Crew Favorit! Even uitleggen voor onze nieuwe volgers, maar een Crew Favorit  is een favoriet gerechtje dat de KLM crew regelmatig eet of drinkt tijdens hun vluchten over de hele wereld. Queen Jo heeft dit leuke leventje opgegeven tijdens het begin van de corona. Ach na dertig jaar werken als stewardess  was het een wel een beetje dubbel maar nu al ruim anderhalf jaar zonder dat blauwe uniform heb ik er geen spijt van.

    De reden dat  Crew Favorits zijn gepost is omdat vele KLMers niet meer zoveel vlogen en het gemis aan het routeleventje was groot. Niet alleen de leuke trips maar ook het heerlijke eten in de gezellige en bijzondere restaurants was groot. Om het leed te verzachten zijn de Queens begonnen zodat iedereen die was gestopt of thuis zat doordat vele vluchten uitvielen lekker in eigen keuken zijn eigen road to memorylane kon creëren.

    De Dom Pedro kwam ik weer tegen op KLM facebook. Af en toe kijk ik nog wel eens op dit medium om de laatste nieuwtjes in de vliegwereld te spotten. Dit drankje moesten we gewoon delen. De bestemming is Johannesburg, oftewel voor de crew Joburg. Wanneer je dit een keer gedronken hebt vergeet je het nooit meer. Dit simpele nagerecht maak je in twee minuten. Een grote schep vanille ijs, slagroom en Amarula. Eigenlijk een prima kerst dessert!

    Dit heerlijke drankje is een Zuid-Afrikaanse likeur uit Phalaborwo, een stadje aan de rand ban het bekende Krugerpark. Leuk om te vertellen is dat deze zoete karamalachtige likeur gemaakt is van de vrucht van de Marulaboom of olifantenboom genaamd. We dronken dit bij The Butcher. Een geweldig vlees restaurant waar je altijd wel een crew member kunt vinden.

    Een ander snel nagerechtje is Tiramisu affogato of de lekkere jskoIffie met vanille ijs.

    Steps

    1
    Done
    3 minuten

    Ijs slagroom Amarula

    Meng de slagroom, ijs en Amarula in een blender of staafmixer.
    Zet terug in de koelkast tot je het serveert.

    2
    Done
    2 minuten

    Serveren

    Schenk in een mooi glaasje en strooi er wat geschaafde chocola over.
    Drink het met een rietje.

    Admin

    Recipe Reviews

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Panna cotta met stoofpeertje
    previous
    Panna cotta met Amaretto stoofpeertjes
    Italiaanse steak tartaar
    next
    Italiaanse steak tartaar
    Panna cotta met stoofpeertje
    previous
    Panna cotta met Amaretto stoofpeertjes
    Italiaanse steak tartaar
    next
    Italiaanse steak tartaar

    Add Your Comment