Ingredients
-
4 bolletjes Vanille ijs
-
100 ml Slagroom
-
3 shotjes AmarulaTia Maria of Baileys kan ook
-
klein stukje Pure chocoladegeschaafd
Directions
Romige Amarula Dom Pedro
Jaaa, het is weer tijd voor een Crew Favorit! Even uitleggen voor onze nieuwe volgers, maar een Crew Favorit is een favoriet gerechtje dat de KLM crew regelmatig eet of drinkt tijdens hun vluchten over de hele wereld. Queen Jo heeft dit leuke leventje opgegeven tijdens het begin van de corona. Ach na dertig jaar werken als stewardess was het een wel een beetje dubbel maar nu al ruim anderhalf jaar zonder dat blauwe uniform heb ik er geen spijt van.
De reden dat Crew Favorits zijn gepost is omdat vele KLMers niet meer zoveel vlogen en het gemis aan het routeleventje was groot. Niet alleen de leuke trips maar ook het heerlijke eten in de gezellige en bijzondere restaurants was groot. Om het leed te verzachten zijn de Queens begonnen zodat iedereen die was gestopt of thuis zat doordat vele vluchten uitvielen lekker in eigen keuken zijn eigen road to memorylane kon creëren.
De Dom Pedro kwam ik weer tegen op KLM facebook. Af en toe kijk ik nog wel eens op dit medium om de laatste nieuwtjes in de vliegwereld te spotten. Dit drankje moesten we gewoon delen. De bestemming is Johannesburg, oftewel voor de crew Joburg. Wanneer je dit een keer gedronken hebt vergeet je het nooit meer. Dit simpele nagerecht maak je in twee minuten. Een grote schep vanille ijs, slagroom en Amarula. Eigenlijk een prima kerst dessert!
Dit heerlijke drankje is een Zuid-Afrikaanse likeur uit Phalaborwo, een stadje aan de rand ban het bekende Krugerpark. Leuk om te vertellen is dat deze zoete karamalachtige likeur gemaakt is van de vrucht van de Marulaboom of olifantenboom genaamd. We dronken dit bij The Butcher. Een geweldig vlees restaurant waar je altijd wel een crew member kunt vinden.
Een ander snel nagerechtje is Tiramisu affogato of de lekkere jskoIffie met vanille ijs.
Steps
1
Done
3 minuten
|
Ijs slagroom AmarulaMeng de slagroom, ijs en Amarula in een blender of staafmixer. |
2
Done
2 minuten
|
ServerenSchenk in een mooi glaasje en strooi er wat geschaafde chocola over. |