Ingredients
-
1 stokbrood
-
1 1 x recept rucola pesto
-
1 pakje camembert
-
10 kleine tomaatjes
-
Scheutje Olijfolie
Directions
We zijn dol op borrelen, vooral met de lekkerste borrelhapjes zoals een Camembert borrelbrood!
Hoewel Kerst voorbij is, is er altijd reden om nieuwe lekkernijen te bedenken. Met het weekend voor de deur is er altijd een goede reden om te borrelen. Mariëlla heeft zelfs al vrimibo’s op donderdag of vrijdag. Je zult dit camembert borrelbrood binnenkort zeker voorbij zien komen!
Camembert borrelbrood maken.
Dit heerlijke gevulde stokbroodje recept wordt gevuld met de allerbeste ingrediënten. Vandaag kiezen we voor een sterke Franse kaas, Camembert. José geeft de voorkeur aan pittige kaas, terwijl Mariëlla de voorkeur geeft aan mildere opties zoals mozzarella. Het mooie van dit camembert borrelbrood is dat je het kunt vullen met je favoriete kaas! Probeer ook eens een caprese stokbrood met courgettepesto als culinaire snack.
Verse basilicum pesto maken.
Naast veel kaas maken we eerst een eenvoudige pesto. Een voorbeeld is onze zelfgemaakte basilicumpesto, een heerlijk en makkelijk recept. We maken regelmatig andere variaties en deze rucolapesto is onze nieuwe favoriet. Met een flinke hand rucola, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en olijfolie heb je snel een potje vol. Genoeg voor dit broodje en nog wat extra voor bijvoorbeeld onze pesto gehaktballetjes in tomatensaus.
Leer hoe snel en gemakkelijk je borrelbrood kan maken.
Je hoeft geen sterrenchef te zijn om deze borrelbrood variatie te maken. Koop een kant-en-klaar stokbroodje en snijd het met een scherp mes in. Vul elke snee met een theelepel pesto en een plakje camembert of andere kaas. Voeg tot slot een half tomaatje toe en je makkelijke borrelbrood is bijna klaar. Bekijk het filmpje om te zien hoe eenvoudig dit is.
Gebruik van oven en airfryer.
Tot slot gaat het broodje even de oven in om de kaas lekker te laten smelten. Een voorverwarmde oven werkt prima, maar dit keer gebruiken we de airfryer. Dit mini oventje werkt super snel voor deze broodsnack, en hoe sneller, hoe eerder zijn de borrelhapjes voor feestjes klaar.
Nog meer lekkere snelle borrelhapjes voor feestje.
Krokant kipnuggets met cornflakes, gebakken buratta, of een snelle flatbread pizza..
Steps
1
Done
|
Rucola pestoMaak 1 x het rucola pesto recept ( zie link in verhaal) |
2
Done
|
StokbroodWij gebruiken een iets breder stokbroodje die al gebakken is. Je kunt ook een afbakbroodje gebruiken. |
3
Done
|
AirfryBak het broodje 6-8 minuten af in een airfryer op 180 °C. |