Ingredients
-
1 bol burrata
-
Klein bakje bloem
-
Klein bakje panko
-
2 eetlepel geraspte parmezaanse kaas
-
2 eieren
-
15 kleine tomaatjes
-
Naar smaak zout en peper
-
Scheutje olijfolie
-
Scheutje balsamico crema
-
Stukje stokbrood
-
Handje rucola
Directions
Nu ga je even opletten letten want vandaag eten we gebakken burrata uit de airfryer. Wat denk je dat we gek zijn geworden maar nee dit is zo een fantastisch gerechtje. Zoals jullie weten zijn wij helemaal verslaafd aan deze prachtige mooie witte bol. Zeker voor feestelijke gelegenheid dan wil je een fantastisch origineel gerechtje op tafel serveren. Dit is er zeker één van.
De gebakken burrata serveer je met als caprese met de lekkerste tomaatjes. Wat groen van rucola en gebakken toast. Oh ja we bakken deze bol in de airfryer. Eerst gaan we hem even een mooi krokant jasje geven. Kijk maar eens naar het filmpje!
Hoe maak je een krokant jasje
We zetten drie bakjes klaar. Eentje met bloem, eentje met geklutst ei en een ander met Panko en parmezaanse kaas. Panko is een paneermeel met iets grove structuur. Heel fijn omdat te gebruiken voor een fijn laagje. Rol een droge gedepte burrata door de bloem. Vervolgens door het geklutst ei, eindig met Panko. Je bent nog niet klaar want het geheel gaat nog een keer door het eitje en de paneermeel. En bakken maar.
Het resultaat is een prachtige burrata bol met een krokant laagje. Snijd deze open en het zachte van de witte bol vloeit eruit. Het is wel ietsje dikker en dit komt van de warmte. Wij serveren het met mooie tomaatjes, wat balsamico en extra Parmezaanse kaas erop. Oh ja de toast doen we tegelijkertijd in de airfryer. Deze kunnen iets eerder klaar zijn dus hou het in de gaten.
Meer met burrata
Ben jij ook zo dol op deze mooie Italiaanse mozzarella? zeker met de feestdagen hebben de mooiste gerechtjes hiermee.
Geroosterde pompoen met Burrata en pesto
courgette carpaccio met citroenpesto en burrata.
Steps
1
Done
3 minuten
|
BurrataDep de bol droog. |
2
Done
5 minuten
|
AirfryerBak de burrata samen met stukjes stokbrood 5 minuten op 200 °C. |
3
Done
|
Serveren |