1 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Spruitjes pesto
500 gram Spruitjes
150 gram Parmezaanse kaas Geraspt
50 gram Pijnboompitten
100 ml Olijfolie
Naar smaak zout en peper
Extra
100 gram Parmezaanse kaas
2 eetlepel Pijnboompitten
1 x Bechamelsaus recept
1 x basis recept pastadeeg
Lasagne van spruitjes pesto

Lasagne van spruitjes pesto

Een leuke mix tussen Nederlands en Italiaans.

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

  • Spruitjes pesto

  • Extra

  • 1 x Bechamelsaus recept

  • 1 x basis recept pastadeeg

Directions

Share

LASAGNE  VAN SPRUITJES PESTO

Mijn man wordt altijd een beetje zenuwachtig wanneer ik iets typisch Hollands met Italiaans combineer. Volgens hem is het echt not done om mooie Italiaanse gerechten te veranderen. Natuurlijk is dit heel begrijpelijk voor iemand die alleen met Italiaans eten is opgegroeid. Wanners ik zou moeten kiezen tussen Nederlands en Italiaans eten dan is de keuze snel gemaakt. Sinds ik mijn man heb leren kennen komt er eigenlijk geen gekookte aardappel meer op tafel.

Zomers heb ik daar echt geen problemen mee, heerlijke pasta’s met mooie verse groenten en tomatensauzen smaken namelijk altijd. Maar wanneer de blaadjes van de bomen vallen, dan verlangt Jo gewoon  naar lekkere gevulde schalen uit de oven, naar stoofpotjes en wat vollere pasta’s. Op gegroeid met hachee, verschillende soorten kool en aardappels smaakt dit in de winter overheerlijk. Inmiddels mag de andijviestamppot, boerenkool met worst en dergelijke op tafel komen. Alles wel geserveerd met uitgebakken spekjes en een laag kaas uit de oven.

Toen ik laatst een lasagne van spruitjes pesto in de oven had staan gingen de ogen wel rollen. Onder protest heeft hij het gegeten en dat is al heel wat.  Waarom dit eigenlijk een heerlijke combinatie is is omdat we van de spruitjes er een pesto hebben gemaakt. Kort gekookte/gestoomde spruitjes gemengd met parmezaanse kaas, zout, peper, olijfolie en natuurlijk pijnboompitten. Mooie verse vellen lasagne en een eigen gemaakte bechamelsaus. Zeker weten dat deze nog een keer op tafel komt. Nieuwsgierig? Kijk maar eens naar dit filmpje!

SPRUITJES

Hollandse spruitjes zijn naast dat ze veel vezels bevatten, foliumzuur en vitamine K super gezond. Deze groene kanjers bevatten  tot drie keer zoveel vitamine C als sinaasappels. Daar bouw je ook gewoon je weerstand mee op voor aankomende winter. Een klein min puntje van deze spruitjes zijn dat je er een beetje winderig van kan raken.

Doordat je de spruitjes maar heel even kookt of stoomt, blijven de vitamine allemaal behouden. Ook voorkom je hier mee dat je hele huis  naar de spruitjes ruikt.

Naast de spruitjes pesto kun je zelf de lasagne vellen maken met het basis recept pasta deeg. Zo ook voor bechamelsaus -2 soorten

Steps

1
Done

Lasagne vellen

Wanneer je zelf de lasagne vellen wilt maken gebruik je het recept zie link in verhaal. Wij hebben de helft van het recept gebruikt.
Natuurlijk kun je ook gedroogde lasagne vellen gebruiken.

2
Done
5 minuten

Bechamelsaus.

Maak de bechamelsaus volgens het recept zie link in verhaal.
Natuurlijk kun je ook een zakje van Grand Italia gebruiken. Deze vinden wij fijn wanneer we geen tijd hebben om zelf te maken.

3
Done
4 minuten

Spruitjes

Verwijder het buitenste blaadjes van de spruitjes en kook deze heel even in gezouten water.
Heb je een stoomoven stoom ze dan.
Bewaar wat kookvocht voor de pesto.

4
Done
5 minuten

Pesto

Pureer met een staafmixer, of gebruik een hakmixer om de pesto te maken.
Pureer de spruitjes samen met Parmezaanse kaas, pijnboompitten, zout en peper bij elkaar.
Giet er tegelijkertijd veel olijfolie bij. Hoe meer olijfolie des te romiger het wordt.
Je kunt ook wat kookwater toevoegen zodat je het geheel makkelijker kan uitspreiden op de lasagne vellen.

5
Done
10 minuten

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 200°.

6
Done

Laagjes maken

Maak laagjes beginnende met wat pesto.
Daarop bechamelsaus, lasagne vellen en zo door.
Eindig de bovenlaag met pesto, bechamelsaus en Parmezaanse kaas.
Strooi er wat pijnboompitten over.

7
Done
50 minuten

Oven

Zet de schaal in de oven met een laagje folie erop.
Verwijder na 35 minuten de folie en laat de schaal nog 15 minuten na garen.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Pompoen uit de oven
previous
Pompoen taartje uit de oven
Pumpkin spice kruimel cake
next
Pumpkin spice kruimel cake
Pompoen uit de oven
previous
Pompoen taartje uit de oven
Pumpkin spice kruimel cake
next
Pumpkin spice kruimel cake

Add Your Comment