Ingredients
-
Spruitjes pesto
-
500 gram Spruitjes
-
150 gram Parmezaanse kaasGeraspt
-
50 gram Pijnboompitten
-
100 ml Olijfolie
-
Naar smaak zout en peper
-
Extra
-
100 gram Parmezaanse kaas
-
2 eetlepel Pijnboompitten
-
1 x Bechamelsaus recept
-
1 x basis recept pastadeeg
Directions
LASAGNE VAN SPRUITJES PESTO
Mijn man wordt altijd een beetje zenuwachtig wanneer ik iets typisch Hollands met Italiaans combineer. Volgens hem is het echt not done om mooie Italiaanse gerechten te veranderen. Natuurlijk is dit heel begrijpelijk voor iemand die alleen met Italiaans eten is opgegroeid. Wanners ik zou moeten kiezen tussen Nederlands en Italiaans eten dan is de keuze snel gemaakt. Sinds ik mijn man heb leren kennen komt er eigenlijk geen gekookte aardappel meer op tafel.
Zomers heb ik daar echt geen problemen mee, heerlijke pasta’s met mooie verse groenten en tomatensauzen smaken namelijk altijd. Maar wanneer de blaadjes van de bomen vallen, dan verlangt Jo gewoon naar lekkere gevulde schalen uit de oven, naar stoofpotjes en wat vollere pasta’s. Op gegroeid met hachee, verschillende soorten kool en aardappels smaakt dit in de winter overheerlijk. Inmiddels mag de andijviestamppot, boerenkool met worst en dergelijke op tafel komen. Alles wel geserveerd met uitgebakken spekjes en een laag kaas uit de oven.
Toen ik laatst een lasagne van spruitjes pesto in de oven had staan gingen de ogen wel rollen. Onder protest heeft hij het gegeten en dat is al heel wat. Waarom dit eigenlijk een heerlijke combinatie is is omdat we van de spruitjes er een pesto hebben gemaakt. Kort gekookte/gestoomde spruitjes gemengd met parmezaanse kaas, zout, peper, olijfolie en natuurlijk pijnboompitten. Mooie verse vellen lasagne en een eigen gemaakte bechamelsaus. Zeker weten dat deze nog een keer op tafel komt.
SPRUITJES
Hollandse spruitjes zijn naast dat ze veel vezels bevatten, foliumzuur en vitamine K super gezond. Deze groene kanjers bevatten tot drie keer zoveel vitamine C als sinaasappels. Daar bouw je ook gewoon je weerstand mee op voor aankomende winter. Een klein min puntje van deze spruitjes zijn dat je er een beetje winderig van kan raken.
Doordat je de spruitjes maar heel even kookt of stoomt, blijven de vitamine allemaal behouden. Ook voorkom je hier mee dat je hele huis naar de spruitjes ruikt.
Naast de spruitjes pesto kun je zelf de lasagne vellen maken met het basis recept pasta deeg. Zo ook voor bechamelsaus -2 soorten
Steps
1
Done
|
Lasagne vellenWanneer je zelf de lasagne vellen wilt maken gebruik je het recept zie link in verhaal. Wij hebben de helft van het recept gebruikt. |
2
Done
5 minuten
|
Bechamelsaus.Maak de bechamelsaus volgens het recept zie link in verhaal. |
3
Done
4 minuten
|
SpruitjesVerwijder het buitenste blaadjes van de spruitjes en kook deze heel even in gezouten water. |
4
Done
5 minuten
|
PestoPureer met een staafmixer, of gebruik een hakmixer om de pesto te maken. |
5
Done
10 minuten
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 200°. |
6
Done
|
Laagjes makenMaak laagjes beginnende met wat pesto. |
7
Done
50 minuten
|
OvenZet de schaal in de oven met een laagje folie erop. |