0 0
Appelflapjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Vulling
3 Appel
50 gram Bruine suiker
2 eetlepel Roomboter
Van 1/2 citroen Citroensap
1 theelepel Kaneel
Snuf Zout
1 theelepel Maizena
2 eetlepel heet water
Extra
6 plakjes bladerdeeg
1 eieren
3 eetlepel Suiker
1/2 theelepel Kaneel

Appelflapjes

Deze lijkt op de appelflap van de McDonald’s!

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

  • Vulling

  • Extra

Directions

Share

Appelflapjes!

Wie maakt ze nu niet regelmatig, heerlijke appelflapjes. Als er een zoet gerechtje is waar wij helemaal dol op zijn dan die lekkere appelflapjes. Zeker wanneer de herfst zijn intrede heeft gedaan  en je snel iets wil snacken.  Waar wij zoete herinneringen aan hebben zijn die appelflappen van de McDonald’s.  Die vulling ja daar gaat het om.  Stukjes appel in een soort zoete saus met kaneelsmaak.

Wij zijn de uitdaging aangegaan om die herinneringen weer omhoog te halen en ja hoor het is gelukt. Zie hier het filmpje! Wanneer je hier een hapje van neemt verplaatsen we ons gewoon weer in de rij van de Mac drive haha.
Niet dat wij vervente aanhangers zijn van dit fastfood bedrijf. Eigenlijk komen er bijna nooit. Maar er is wel een traditie in geslopen dat wij na de vakantie voordat we thuis zijn altijd na de Mac gaan.  Toen de kinderen klein waren voor hun Happy Meal en Jo standaard een aardbeien milkshake en natuurlijk die flapjes. Helaas zijn ze tegenwoordig niet meer te koop, soms hebben ze wel die hele kleine flapjes.

Tijd om deze lekker zelf thuis klaar te maken. En binnen 15 minuten staan die in de oven. Bij de Mac frituren ze die flapjes altijd maar dat wordt ons  veel te vet. Nou ja wel lekker hoor maar, deze suikerbom bevat genoeg suiker dus laten we het frituren maar achterwege.
Er zijn wat handigheden bij het maken van dit flapje. Volg gewoon het recept dan weet je dat het helemaal goedkomt. Overigens het is wel heel simpel hoor maar het is vaak een kwestie van de juiste volgorde.

Ben jij ook helemaal into de appel zoetigheden dan kun je bij ons het hart ophalen. Wij hebben zo lekker gerechten met appel zoals de allerlaatste appeltaart tarte tatin.

In de categorie appeltaart hebben we inmiddels van alles gemaakt. Krijg je bijvoorbeeld veel visite en niet veel tijd tijd om iets te maken maak je de  appel plaattaart met amandelspijs.Lekkere simpel en het resultaat is altijd fantastisch. José maak je elke keer zo blij met gevulde appelbollen. Deze heeft ze ooit in een Lochem gegeten en werkelijk het allerlekkerste ever. Mini appel galette’s geheel op de Franse manier. Oké een huis tuin en keuken taartjes is onze gezondere appeltaart.

Steps

1
Done
10 minuten

Vulling

Schil de appels en snijd deze een kleine vierkante blokjes.
Doe dit samen met de roomboter, bruine suiker, zout en citroensap in een pannetje en laat zachtjes 5 minuten koken.
Maak een papje van maizena en water en voeg toe en laat nog een paar minuten koken.
Laat de appelsaus afkoelen.

2
Done

Bladerdeeg

Neem 6 velletjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien op bakpapier.
Kluts een eitje en zet klaar met kwastje.
Zet de oven al aan op 180 °C.
Smeer eigeel op de buitenrand van het bladerdeeg.
Schep 2 eetlepel vulling in het midden van het bladerdeeg en vouw dubbel.
Druk aan elkaar desnoods even met een vorkje.
Snijd met een scherp mes een paar sneden op de bovenkant vh flapje.
Smeer de bovenkant in met geklutst ei.
Meng de suiker met kaneel en strooi erover.

3
Done
20 minuten

Oven

Bak de appelflapjes af in 20 minuten op 180 °C.

4
Done

Tip

Volg deze volgorde.
Je haalt niet te vroeg de bladerdeeg uit de vriezer. Met te zacht bladerdeeg wordt het lastiger om ze te maken.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Tortilla airfryer frittata
jachtschotel met gehakt
next
Jachtschotel met gehakt
previous
Tortilla airfryer frittata
jachtschotel met gehakt
next
Jachtschotel met gehakt

Add Your Comment