Ingredients
-
Deeg
-
400 gram Bloem
-
10 gram Bakpoeder
-
200 gram Roomboter
-
3 eieren
-
1 citroen Citroen rasp
-
snufje Zout
-
1 eetlepel Vanille extract
-
Extra
-
4 eetlepel Gemalen kokos
-
2 eetlepel Amandelmeel
-
250 gram Mascarpone
-
200 gram Nutella
-
1 eieren
Directions
Nutella crostata met mascarpone en kokos!
Hebben jullie zin in een Nutella crostata met mascarpone en kokos. Oké even controleren of we op één lijn liggen.. Ben jij Nutella fan of niet? Dit is namelijk best belangrijk voor de deze post. Is dit niet je favoriete goedje dan mag je afhaken. Ben jij wel fan? Welkom bij team Nutella. Crostata taarten heb je vast wel eens gegeten toen je op vakantie was in Italië . Deze staat in elk hotel standaard op het ontbijt buffet. Vaak met jam maar ook wel met Nutella.
Deze moesten we natuurlijk een keer maken en alstublieft eentje nog iets lekkerder dan normaal. De vulling van deze crostata heeft een bodem met mascarpone gemengd met kokos, daarover een laag Nutella. Dit kan toch alleen maar lekker zijn. Door de kokos erbij heeft het ook een beetje weg van de witte Raffaelo balletjes van Ferrero. Dit keer hebben we geen extra suiker in het deeg gedaan want geloof met in Nutella zit genoeg!
Wij weten het bijna zeker, maar in elk Italiaans gezin staat een pot Nutella in de kast. Mario, José haar man en dus Mariëlla haar vader is opgegroeid met de chocolade pasta. Elke ochtend een broodje Nutella was een must. En wat ik ook zag tijdens een verblijf op Sicilië dat kleine kinderen ook regelmatig een lepeltje krijgen. Dat gaat bij ons toch een beetje te ver, maar wij geloven graag dat geen kind nee zegt.
Onze Nutella verslaving is in de loop der jaren wel geslonken. Ook toen we een keer keken naar het suiker gehalte van dit goedje. De helft van elke lepel is suiker. Dus in een pot van 400 gram zitten 75 suikerklontjes. Ach een keertje deze taart maken kan geen kwaad, zolang je maar het meeste weggeeft…
Wel eens deze Chocolade Nutella bonbons geprobeerd? Nutella crepes zijn ook waanzinnig. Probeer de Cruffins met Nutella en pistache eens.
Steps
1
Done
30 minuten
|
DeegMeng de blokjes koude boter samen met bloem, bakpoeder, snuf zout, 3 eieren, rasp van 1 citroen en vanille extract. |
2
Done
1 minuut.
|
TaartvormVet een taartvorm of springvorm in met een klontje boter. Wij gebruiken een vorm van 26-28 cm doorsnee. |
3
Done
10 minuten
|
BodemSnijd de deegbal in twee, leg de ene helft terug in de koelkast. |
4
Done
10 minuten
|
Oven voor verwarmenVerwarm de oven voor op 180 graden. |
5
Done
5 minuten
|
VullingDoor de mascarpone heel even in de magnetron te doen wordt deze iets zachter en kun je makkelijk uit smeren op de bodem. (Van te voren uit de koelkast halen helpt ook) Meng de kokos door de mascarpone. |
6
Done
5 minuten
|
RasterRol het tweede deeg uit tot een lap. |
7
Done
1 minuut
|
Ei |
8
Done
35 minuten
|
OvenZet de taart in de oven. Ongeveer een half uurtje. Wanneer het deeg mooi bruin is mag de taart eruit. |