0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
250 gram Mascarpone
250 ml Slagroom
2 Ei dooier
4 eetlepel Poedersuiker
2 eetlepel Cacao poeder
16 Lange vingers
125 gram rode bessen
Takje verse munt

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Tiramisu in een glaasje

Tiramisu in een glaasje

Trek me op toetje

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Tiramisu in een glaasje!

Oohhh wat is dat toch lekker tiramisu..

Weten jullie eigenlijk wat tiramisu betekent? Het betekent letterlijk trek mij omhoog, en daar bedoelen ze mee, vrolijk me op of maak me blij. Dit dessert werd vroeger namelijk gegeven aan mensen die ziek waren om ze een beetje op te beuren. Het bevat namelijk een hoge energiewaarde (eieren, suiker en de cafeïne )

Er zijn ook verhalen dat de dames van lichte zeden dit graag aten voor hernieuwde krachten voor het oudste beroep ter wereld.

Wij snappen dit helemaal wat wij worden ook ontzettend blij van een goede tiramisu. Normaal gesproken maken we direct een grote schaal. Maar hoe leuk is het om dit dessert te serveren in een glaasje met een losse lange vinger erbij en natuurlijk een goed kopje espresso en een glaasje Amaretto.

 

Steps

1
Done
5 minuten

Mascarpone mengsel

Zorg dat je het eiwit en eigeel apart hebt. We gebruiken het eiwit niet. Wanneer we een grote schaal tiramisu maken dan kloppen we het eiwit stijf en roeren dit als laatste door het slagroom mascarponemengsel, vandaag gebruiken we het dus niet. Maar het mag natuurlijk wel voor een nog luchtiger geheel. Eigeel en poedersuiker goed roeren met een garde in een schaal die in een pannetje kokend water staat. Dit noemen we au bain-marie.
Door dit 3 minuten goed roeren en te verwarmen gebruik je geen rauw ei meer. Roer mascarpone er goed doorheen zodat er geen klontjes meer zijn.

2
Done
2 minuten

Slagroom

Klopt de slagroom romig in een andere schaal. Het hoeft niet helemaal super stijf te zijn. Roer hier het mascarponemengsel doorheen.
Zet dit koud in de koelkast tot dat je het gaat gebruiken om de glaasjes te vullen.

3
Done
5 minuten

Glaasjes

Verdeel de tiramisu crème over de glaasjes en top af met een beetje cacaopoeder.
Decoreer met rode bes en verse munt.

4
Done

Serveren

Je kunt er twee lange vingers in steken of erbij serveren. Samen met een kopje koffie en een borrel glaasje Amaretto.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Zalm curry
previous
Curry met zalm
Ontbijttaartje met rode bessen en aardbeien
next
Ontbijttaartje met rode bessen en aardbeien
Zalm curry
previous
Curry met zalm
Ontbijttaartje met rode bessen en aardbeien
next
Ontbijttaartje met rode bessen en aardbeien

Add Your Comment