0 0
Hongaarse goulash

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
600 gram Runderlappen
2 Paprika
2 Wortel
2 Rode ui
2 tenen knoflook
1 blik Kerstomaten uit blik
1 Laurierblaadje
2 theelepel Paprikapoeder
1 theelepel Cayennepeper
1 theelepel Karwijzaad
Paar takjes Peterselie
1 blokje Runder bouillon
1 theelepel Gemalen komijnzaad
3 eetlepel Tomaten puree
3 eetlepel Bloem
700gram Aardappelen Vastkokend
2 eetlepel Roomboter
scheutje Olijfolie

Hongaarse goulash

Een pan vol heerlijke smaken

Ingredients

Directions

Share

Hongaarse goulash!

Hallo daar, zin in weer een pannetje vol comfort? Ga dan snel aan de slag met dit recept, de Hongaarse goulash  en oh wat is die lekker.
Dit verrukkelijke recept komt uit Hongarije een eenpansgerecht die voornamelijk bestaat uit rundvlees en paprika. Het valt onder stoofpotje maar wordt ook als een soort maaltijdsoep gegeten.

Natuurlijk neem hier weer even de tijd voor want het mag lekker lang sudderen. Maak ook gelijk een pan vol dan want als je dan toch bezig ben. Oja vond nog een filmpje how to make!!

Geniet maar lekker!

Heb je zin in nog meer lekkere stoofpotjes? Maak ook dan eens de herten sukadestoof, een van onze toppers is natuurlijk Italiaans stoofvlees. Jachtschotel of Bieflappen in rode saus. Liever iets stoven met kip? Dan hebben we de Pollo alla Cacciatora – jagersstoof. Allemaal smullen!

Steps

1
Done
5 minuten

Runderlappen

Zorg dat het vlees op kamertemperatuur is.
Snijd in kleine blokjes.
Zout en peper over je vlees en de bloem erdoor heen scheppen.

2
Done
10 minuten

Groenten

Snijd de paprika in reepjes schil wortel en snijd in kleine plakjes.
Snijd de uien in grove stukken. Schil de aardappels en snijd deze in blokjes.
Plet de knoflook en snijd in grove stukken.

3
Done
5 minuten

Bakken

Verhit roomboter met een scheut olijf olie. Doe de stukken ui en knoflook hierbij. Bak dit even aan en voeg het vlees erbij. Voeg nu de andere kruiden samen met de tomatenpuree toe Bak dit enkele minuten aan.
Voeg nu de andere groenten erbij paprika en wortel en roer dit erdoor.

4
Done
3,5 uur

Oven

Maak een liter bouillon van het runderbouillon blokje.
Schenk dit in de pan samen met de kerstomaatjes en gewassen aardappel blokjes.
Laat je pan 3,5 uur heel zachtjes pruttelen.
Wij doen het in een braadpan, die je op het vuur zet of in de oven op 180 graden.
Check regelmatig de pan want het moet goed vochtig blijven dus halverwege mag je wat water toevoegen.

5
Done

Serveren

Serveer je goulash als maaltijd soep met een mooi stuk brood. Er mag wat gesneden peterselie over. Je kunt het ook met rijst eten.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Ingemaakte citroenen
previous
Ingemaakte citroenen
New York Bagels
next
New York Bagel
Ingemaakte citroenen
previous
Ingemaakte citroenen
New York Bagels
next
New York Bagel

Add Your Comment