Ingredients
-
600 gram Runderlappen
-
2 Paprika
-
2 Wortel
-
2 Rode ui
-
2 tenen knoflook
-
1 blik Kerstomaten uit blik
-
1 Laurierblaadje
-
2 theelepel Paprikapoeder
-
1 theelepel Cayennepeper
-
1 theelepel Karwijzaad
-
Paar takjes Peterselie
-
1 blokje Runder bouillon
-
1 theelepel Gemalen komijnzaad
-
3 eetlepel Tomaten puree
-
3 eetlepel Bloem
-
700gram AardappelenVastkokend
-
2 eetlepel Roomboter
-
scheutje Olijfolie
Directions
Hongaarse goulash!
Hallo daar, zin in weer een pannetje vol comfort? Ga dan snel aan de slag met dit recept, de Hongaarse goulash en oh wat is die lekker.
Dit verrukkelijke recept komt uit Hongarije een eenpansgerecht die voornamelijk bestaat uit rundvlees en paprika. Het valt onder stoofpotje maar wordt ook als een soort maaltijdsoep gegeten.
Natuurlijk neem hier weer even de tijd voor want het mag lekker lang sudderen. Maak ook gelijk een pan vol dan want als je dan toch bezig ben. Oja vond nog een filmpje how to make!!
Geniet maar lekker!
Heb je zin in nog meer lekkere stoofpotjes? Maak ook dan eens de herten sukadestoof, een van onze toppers is natuurlijk Italiaans stoofvlees. Jachtschotel of Bieflappen in rode saus. Liever iets stoven met kip? Dan hebben we de Pollo alla Cacciatora – jagersstoof. Allemaal smullen!
Steps
1
Done
5 minuten
|
RunderlappenZorg dat het vlees op kamertemperatuur is. |
2
Done
10 minuten
|
GroentenSnijd de paprika in reepjes schil wortel en snijd in kleine plakjes. |
3
Done
5 minuten
|
BakkenVerhit roomboter met een scheut olijf olie. Doe de stukken ui en knoflook hierbij. Bak dit even aan en voeg het vlees erbij. Voeg nu de andere kruiden samen met de tomatenpuree toe Bak dit enkele minuten aan. |
4
Done
3,5 uur
|
OvenMaak een liter bouillon van het runderbouillon blokje. |
5
Done
|
ServerenServeer je goulash als maaltijd soep met een mooi stuk brood. Er mag wat gesneden peterselie over. Je kunt het ook met rijst eten. |