0 0
Komkommer courgette salade

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 courgette
1 komkommer
100 gram Feta
Dressing
50 ml Olijfolie
2 eetlepel Rode wijn azijn
1 eetlepel Citroensap
Naar smaak zout en peper
Extra
1 eetlepel rode pepertjes uit Sicilië

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Komkommer courgette salade

Snelle gezonde salade

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Dressing

  • Extra

Directions

Share

Komkommer courgette salade!

Dit zomerse weer vraagt om heerlijke snelle salades. Vandaag een komkommer courgette salade met feta. Nu de BBQ weer regelmatig aangaat vinden wij het belangrijk dat naast het  vlees een paar goede salades aanwezig zijn. Stiekem eten wij vaak meer van de bijgerechten dan het vlees. Wij zijn absoluut geen vegetariërs maar na één burger en een spiesje zijn we er wel klaar mee.

Deze is ontstaan toen we werden bedolven met courgette uit de moestuin. Rauwe courgette is namelijk verrukkelijk mits dun gesneden. Met een kaasschaaf schaaf je de dunste plakjes. We vonden nog een komkommer in de koelkast en zo samen zijn ze een perfect duo! Nu we de laatste tijd in de feta ban zijn mocht er gekruimelde feta over. Een heerlijke dressing van olijfolie, zout & peper, citroensap en rode wijn azijn. De gekregen Italiaanse Spritz azijn van @oilvinegarofficial in plaat van rode wijnazijn was een zalig toevoeging.

Steek jij ook binnenkort de BBQ aan kijk maar snel naar onze lekkere salades. Met ook courgette en feta hebben we een Griekse courgette salade. 3x zomerse salades. Een salade met fruit misstaat ook niet Spinazie framboos salade.

Tomaat mag zeker niet ontbreken. De Burrata caprese is niet alleen lekker maar ook nog prachtig om te zien. Natuurlijk zijn al die gerechten ook prima als lunch gerecht! Genoeg variatie dus. We krijgen direct zin in een BBQ. Helaas houden we beide niet van het aanmaken van een bbq. Ook Mario is niet type fikkie stoker. Wij hebben dan ook een gas barbecue. Lekker snel. Wat ook een voordeel is dat is altijd wel één van de vrienden die het wel graag van het vlees braden is zodat de Queens lekker kunnen chillen. Ach dat mag ook wel want de voorbereidingen zijn wel altijd aan ons:)

Steps

1
Done

Courgette komkommer

Was de courgette en komkommer.
Schaaf met een kaasschaaf in plakjes.
Kruimel de feta erover.

2
Done

Dressing

Maak een dressing van de olijfolie, wijnazijn, citroensap, zout en peper.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Raket ijsje maken
next
Gevulde tomaatjes
previous
Raket ijsje maken
next
Gevulde tomaatjes

Add Your Comment