Ingredients
-
Roerbak
-
1 Wortel
-
1 Sjalot
-
Handvol doperwtenIk heb edame boontjes gebruikt
-
125 gram Taugé
-
150 gram Rijstnoedels
-
150 gram Rivierkreeftjes
-
Handvol, + beetje voor serveren Pinda’s ongezouten
-
10 steeltjes Koriander
-
Flinke scheut Arachideolie of wokolie
-
Stukje rode peper
-
1 teen knoflook
-
1 Limoen
-
1 eieren
-
Saus
-
3 eetlepel RietsuikerOf andere bruine suiker
-
2 eetlepel Soyasaus
-
2 eetlepel Vissaus
-
2 eetlepel Rijstazijn
-
2 eetlepel TamarindeNotenpasta mag ook
-
2 eetlepel Limoen sap
-
1 theelepel GemberGeraspt
-
Halve theelepel Chili poeder
-
Beide een paar x met je molen zout en peper
Directions
Pad Thai is hét gerecht van Thailand, en wordt op bijna elke hoek van de straat verkocht. Het betekent letterlijk gebakken noedels en wordt in talloze varianten gemaakt.
Weer zo een gerechtje die vele malen door de KLM crew was aangevraagd tijdens onze oproep welke gerechtjes je graag thuis zou willen maken nu er niet zoveel gevlogen wordt.
Het is een heerlijk hapje, het bestaat altijd uit rijst noedels, lekker veel groenten en ei. Het smaakt altijd iets anders in Bangkok maar dit komt toch wel heel dichtbij.
Vandaag hebben we wat rivierkreeftjes toegevoegd en gekeken wat er verder nog in onze groentelade lag!
Je mag natuur ook kip, garnalen of tofu gebruiken.
Steps
1
Done
5 minuten
|
Saus makenVoeg alle ingrediënten van de saus bij elkaar en roer lekker door elkaar, en verhit dit langzaam totdat je een mooie saus hebt. |
2
Done
5 minuten
|
RijstnoedelsKook je rijst noedels volgens beschrijving op het pakje. Vooral niet te lang want ze koken dadelijk door met je groente. |
3
Done
5 minuten
|
GroentenSnij al je groenten fijn. |
4
Done
7 minuten
|
RoerbakkenFruit je sjalotje in de olie samen met de rode peper voor 2 minuten. |
5
Done
2 minuten
|
ServerenDirect serveren samen met wat verse koriander, pinda’s en lekker wat geperste limoen. Enjoy!? |