2 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Roerbak
1 Wortel
1 Sjalot
Handvol doperwten Ik heb edame boontjes gebruikt
125 gram Taugé
150 gram Rijstnoedels
150 gram Rivierkreeftjes
Handvol, + beetje voor serveren Pinda’s ongezouten
10 steeltjes Koriander
Flinke scheut Arachideolie of wokolie
Stukje rode peper
1 teen knoflook
1 Limoen
1 eieren
Saus
3 eetlepel Rietsuiker Of andere bruine suiker
2 eetlepel Soyasaus
2 eetlepel Vissaus
2 eetlepel Rijstazijn
2 eetlepel Tamarinde Notenpasta mag ook
2 eetlepel Limoen sap
1 theelepel Gember Geraspt
Halve theelepel Chili poeder
Beide een paar x met je molen zout en peper
Pad Thai uit Thailand

Pad Thai uit Thailand

Lekker roerbakken

Cuisine:

Ingredients

  • Roerbak

  • Saus

Directions

Share

Pad Thai is hét gerecht van Thailand, en wordt op bijna elke hoek van de straat verkocht. Het betekent letterlijk gebakken noedels en wordt in talloze varianten gemaakt.

Weer zo een gerechtje die vele malen door de KLM crew was aangevraagd tijdens onze oproep welke gerechtjes je graag thuis zou willen maken nu er niet zoveel gevlogen wordt.

Het is een heerlijk hapje, het bestaat altijd uit rijst noedels, lekker veel groenten en ei. Het smaakt altijd iets anders in Bangkok maar dit komt  toch wel heel dichtbij.

Vandaag hebben we wat rivierkreeftjes toegevoegd en gekeken wat er verder nog in onze groentelade lag!

Je mag natuur ook kip, garnalen of tofu gebruiken.

 

 

Steps

1
Done
5 minuten

Saus maken

Voeg alle ingrediënten van de saus bij elkaar en roer lekker door elkaar, en verhit dit langzaam totdat je een mooie saus hebt.
Zet dit apart.

2
Done
5 minuten

Rijstnoedels

Kook je rijst noedels volgens beschrijving op het pakje. Vooral niet te lang want ze koken dadelijk door met je groente.
Giet ze af in een vergiet en spoel ze na met koud water, en roer door met 1 lepel olijfolie.
Zet ze apart.

3
Done
5 minuten

Groenten

Snij al je groenten fijn.
Hak je pinda’s.

4
Done
7 minuten

Roerbakken

Fruit je sjalotje in de olie samen met de rode peper voor 2 minuten.
Kluts een eitje.
Voeg je wortel en knoflook erbij en bak mee ( 1 minuut)
Schuif dit alles op de ene kant van je bakpan, en druppel een beetje olie erbij.
Bak je eitje erbij ( scrambled)
Voeg je rivierkreeftjes, boontjes,wortels, noedels en taugé erbij.
Roer door elkaar. Roer nu ook je saus en pinda’s erbij en bak dit alles samen, totdat goed gemengd.

5
Done
2 minuten

Serveren

Direct serveren samen met wat verse koriander, pinda’s en lekker wat geperste limoen.

Enjoy!?

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Bechamelsaus 2 soorten
previous
Bechamelsaus – 2 soorten
Springrolls
next
Zelfgemaakte summer rolls
Bechamelsaus 2 soorten
previous
Bechamelsaus – 2 soorten
Springrolls
next
Zelfgemaakte summer rolls

Add Your Comment