Ingredients
-
1/2 kleine Flespompoen
-
1 Zoete aardappel
-
2 Wortel
-
2 Rode ui
-
1 eetlepel KruidenmixKies je favoriete kruiden
-
Flinke scheut Olijfolie
-
Naar smaak Zout
-
Ricotta creme
-
200 gram ricotta kaas
-
10 blaadjes verse basilicum
-
3 takjes Platte peterselie
-
1 teentje knoflookGeraspte
-
4 eetlepel Citroensap
-
1 eetlepel Olijfolie
Directions
Geroosterde groenten met ricotta crème!
Voor de liefhebbers van extra veel groenten hebben wij het perfecte recept. Nu de herfst is aangebroken en de R in de maand zit snakken wij weer naar vele extra groente. Hebben jullie dat ook?
Net terugkomend uit Afrika met een flink gesnotter, gekuch en ook wat slaapgebrek snakken wij naar gezond eten. Wat we deze maand veel in de schappen zien ze is natuurlijk de oranje pompoen. Maar niet alleen pompoen heeft deze mooie kleur. We hebben het samen gecombineerd met wortel en zoete aardappel. Extra rode ui erbij en je hebt een waanzinnige combinatie. Hier een filmpje!
Voor de liefhebber van sausjes hebben we er verrukkelijk crème van ricotta onder gedaan. Aangemaakt met citroensap, verse kruiden en knoflook. Wij kozen voor een Indonesische kruidenmix maar Italiaanse of curry kruiden zijn ook een lekkere combinatie. Zeker weten dat je dit lekker vindt. Elk hapje van deze geroosterde groenten met ricotta crème is een feestje en je lichaam krijgt meteen een boost.
De creme bjj de veggies kun je op verschillende manieren maken. Wij kozen vandaag voor een milde ricotta crème. Wat ook heerlijk is is er een romige feta dip bij te kloppen. Dit heeft weer een ander smaakje. Ga je voor lekker pittig dan is een Italiaanse zachte gorgonzola verrukkelijk om er bij te doen. Een een van de kazen ook vervangen door Griekse yoghurt. Heel veel variaties mogelijk.
Als groot fan van gegrilde groenten hebben we ook gegrilde groenten met Italiaanse chimichurri gemaakt. Gegrilde courgette met stracciatella en gegrilde groenten met mozzarella.
Oranje groenten
Oranje groenten, zoals wortels, zoete aardappelen en pompoenen, zijn gezond vanwege hun hoge gehalte aan carotenoïden, zoals bètacaroteen. Bètacaroteen wordt in het lichaam omgezet in vitamine A, wat essentieel is voor een goede gezondheid van het gezichtsvermogen, de huid en het immuunsysteem. Daarnaast bevatten oranje groenten vaak ook vitamine C, vezels en andere belangrijke voedingsstoffen, waardoor ze een gezonde keuze zijn.
Steps
1
Done
5 minuten
|
Over voorverwarmen.Verwarm de oven voor op 200 °C. |
2
Done
35 minuten
|
VeggiesSchil een stuk pompoen, wortel en zoete aardappel. Hak deze in stukjes. Niet te klein. |
3
Done
|
Ricotta crème |
4
Done
|
ServerenSmeer de ricotta crème op een bord verdeel hierover de gegrilde groenten. |
5
Done
|
DipjesJe kunt een ricotta ook vervangen door Griekse yoghurt of een pittige gorgonzola kaas. |