0 0
Geroosterde groenten met ricotta crème

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1/2 kleine Flespompoen
1 Zoete aardappel
2 Wortel
2 Rode ui
1 eetlepel Kruidenmix Kies je favoriete kruiden
Flinke scheut Olijfolie
Naar smaak Zout
Ricotta creme
200 gram ricotta kaas
10 blaadjes verse basilicum
3 takjes Platte peterselie
1 teentje knoflook Geraspte
4 eetlepel Citroensap
1 eetlepel Olijfolie

Geroosterde groenten met ricotta crème

Lekker gezond snoepen!

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Ricotta creme

Directions

Share

Geroosterde groenten met ricotta crème!

Voor de liefhebbers van extra veel groenten hebben wij het perfecte recept. Nu de herfst is aangebroken en de R in de maand zit snakken wij weer naar vele extra groente. Hebben jullie dat ook?

Net terugkomend uit Afrika met een flink gesnotter, gekuch en ook wat slaapgebrek snakken wij naar gezond eten.  Wat we deze maand veel in de schappen zien ze is natuurlijk de oranje pompoen.  Maar niet  alleen pompoen heeft deze mooie kleur. We hebben het samen gecombineerd met wortel en zoete aardappel.  Extra rode ui erbij en je hebt een waanzinnige combinatie. Hier een filmpje!

Voor de liefhebber van sausjes hebben we er verrukkelijk crème van ricotta onder gedaan.  Aangemaakt met citroensap, verse kruiden  en knoflook.  Wij kozen voor een Indonesische kruidenmix maar Italiaanse of curry kruiden zijn ook een lekkere combinatie. Zeker weten dat je dit lekker vindt. Elk hapje van deze geroosterde groenten met ricotta crème is een feestje  en je lichaam krijgt meteen een boost.

De creme bjj de veggies kun je op verschillende manieren maken. Wij kozen vandaag voor een milde ricotta crème. Wat ook heerlijk is is er een romige feta dip bij te kloppen.  Dit heeft weer een ander smaakje. Ga je voor lekker pittig dan is een Italiaanse zachte gorgonzola verrukkelijk om er bij te doen.  Een een van de kazen ook vervangen door Griekse yoghurt.  Heel veel variaties mogelijk.

Als groot fan van gegrilde groenten hebben we ook gegrilde groenten met Italiaanse chimichurri gemaakt. Gegrilde courgette met stracciatella en gegrilde groenten met mozzarella.

Oranje groenten

Oranje groenten, zoals wortels, zoete aardappelen en pompoenen, zijn gezond vanwege hun hoge gehalte aan carotenoïden, zoals bètacaroteen. Bètacaroteen wordt in het lichaam omgezet in vitamine A, wat essentieel is voor een goede gezondheid van het gezichtsvermogen, de huid en het immuunsysteem. Daarnaast bevatten oranje groenten vaak ook vitamine C, vezels en andere belangrijke voedingsstoffen, waardoor ze een gezonde keuze zijn.

 

 

Steps

1
Done
5 minuten

Over voorverwarmen.

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
Done
35 minuten

Veggies

Schil een stuk pompoen, wortel en zoete aardappel. Hak deze in stukjes. Niet te klein.
Snijd de rode ui in schijfjes.
Deze mogen in een bakblik samen met de lievelings kruiden en grote scheut olijfolie.
Roer door elkaar en rooster in 35 minuten op 200 °C.

3
Done

Ricotta crème

Klopt de ricotta lobbig met citroensap, geraspte knoflook, scheutje olijfolie, verse basilicum en platte peterselie.

4
Done

Serveren

Smeer de ricotta crème op een bord verdeel hierover de gegrilde groenten.
Je kunt ook de dip in een bakje ernaast zetten.

5
Done

Dipjes

Je kunt een ricotta ook vervangen door Griekse yoghurt of een pittige gorgonzola kaas.
Een romig feta dipje is ook zalig. (Recept link in verhaal)

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Herfst salade pompoen spinazie
previous
Herfst salade pompoen spinazie
Romige curry gnocchi
next
Romige curry gnocchi
Herfst salade pompoen spinazie
previous
Herfst salade pompoen spinazie
Romige curry gnocchi
next
Romige curry gnocchi

Add Your Comment