• Home
  • BBQ
  • Herfst salade pompoen spinazie
0 0
Herfst salade pompoen spinazie

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1/2 ( kleine) Flespompoen
1 Appel
Scheut Olijfolie
1 theelepel Italiaanse kruiden
Klein beetje Zout
100 gram Baby spinazie
100 gram Feta
Klein handje Pecan noten
Dressing
50 ml Olijfolie
2 eetlepel maple syrup
1 theelepel Dyon mosterd
1 theelepel Appelazijn
Naar smaak zout en peper

Herfst salade pompoen spinazie

Toch wel de lekkerste salade ever!

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Dressing

Directions

Share

Is dit het eerste nieuwe herfstrecept? Ja, wij denken van wel, want het is nu eindelijk oktober en kunnen we losgaan met pompoen. Op de vraag of jullie pompoenrecepten lekker vonden, werd er massaal ja gestemd. Dus aan de slag. Laten we dan eerst maar beginnen met een salade.

Goed gevulde salade

Geloof ons, maar een salade eet je echt niet alleen in de zomer. Zeker weten dat jij als saladeliefhebber hier helemaal blij van wordt. Het is een verrukkelijke herfstsalade met pompoen en spinazie geworden, eentje met lekker veel groenten, fetakaas en nootjes.

Of Mariëlla echt van salades houdt, dat weet ik niet zeker, maar José kun je hier in ieder geval heel blij mee maken. Natuurlijk gaat er vandaag pompoen bij. Wij zijn immers dol op deze mooie pompoen. Er zijn zoveel soorten, maar flespompoen is een van onze favorieten. Ze zijn makkelijk te schillen en te snijden, dus ligt dit zo in de oven te roosteren. Lekker met wat olijfolie en dit keer gedroogde kruiden.

We hebben de salade gecombineerd met spinazie. Koop wel de babyspinazie, want die is wat zachter en fijner van smaak. Perfect voor dit recept. Fetakaas én pecannoten maken het helemaal af. Dat zoete van de nootjes en een beetje bite is fantastisch. Bekijk hier ons filmpje.

Gezonde salades

Een salade valt in de categorie gezond. Het hangt er natuurlijk wel van af welke dressing je erover doet. Wij hebben een zalige gemaakt van een beetje ahornsiroop die ik laatst van mijn Canadese vriendin heb gekregen. Het zoete en zuurtje van appelazijn samen met een beetje mosterd. Puur en simpel te maken. Nee, geen kant-en-klare flessen uit de supermarkt voor ons.

Nog meer maaltijdsalades

Zin in andere maaltijd salades? We hebben een heerlijke goed gevulde pompoen spruitjes salade. Liever iets  met pasta dan ga je voor de pasta salade met feta. Griekse courgette salade . Deze mag je ons elke dag voorschotelen.

 

 

Steps

1
Done
30 minuten

Pompoen

Schil de pompoen en snijd in stukken.
Meng dit met olijfolie, Italiaanse kruiden en zout.
Rooster 30 minuten in de oven op 200 °C.

2
Done

Salade

Was de spinazie en snijd de appel in stukjes. De schil mag eraan blijven.
Doe in een mooie schaal.
Hier op de pompoen, pecannoten, stukjes appel en gekruimelde feta.

3
Done
2 minuten

Dressing

Maak een dressing van de ingrediënten.
Dit kun je bijvoorbeeld in een glazen potje goed schudden.

4
Done

Serveren

Serveer de salade met de dressing.
Je kunt de salade koud maar ook lauw warm eten.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Speculaas madeleines
previous
Speculaas madeleines
Geroosterde groenten met ricotta créme
next
Geroosterde groenten met ricotta crème
Speculaas madeleines
previous
Speculaas madeleines
Geroosterde groenten met ricotta créme
next
Geroosterde groenten met ricotta crème

Add Your Comment