0 0
Aardbeienslof met banketbakkersroom

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Het deeg
250 gr Bloem
2 tl Bakpoeder
180 gr Boter
100 gr Fijne kristalsuiker
80 gr Donkere bastard suiker
1 Ei dooier
1 citroen Citroen rasp
Een snuf Zout
Topping
1 pakje Amandel spijs Wij gebruiken dokter Oetker
500 ml Melk Halfvol
1 Vanille stokje
100 gr Fijne kristalsuiker
3 Ei dooier
40 gr Maizena
500 gr aardbeien

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Aardbeienslof met banketbakkersroom

Mijn beste baksel ooit!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Het deeg

  • Topping

Directions

Share

Een aardbeienslof met zelfgemaakte banketbakkersroom stond al heel lang op mijn ’to bake’ lijstje. Sloffendeeg is iets wat snel mis kan gaan en een leuke uitdaging voor de bakkers onder ons. Een andere reden dat ik deze aardbeien slof wilde leren maken is omdat mijn vriend eigenlijk alleen aardbeien sloffen lekker vind en haast geen andere taartjes. Ik durf je wel te vertellen dat hij mega goed gelukt is en dat ik denk dat dit mijn beste baksel ooit is!

Ja dat is inderdaad een hele uitspraak, maar ik meen het. Het deeg is heerlijk zacht maar toch bros genoeg voor een bite. De bakkersroom is zacht en vol van vanille smaak. De aardbeien hebben een hele lekkere smaak dit seizoen dus deze combinatie is fantastisch!

Eigenlijk zijn er geen woorden voor.. Dus ga jij hem ook bakken?

Steps

1
Done
1 uur

Deeg maken

Stop alle ingredienten voor het deeg in een kom en meng dit met een keukenmachine tot dat je een mooi samenhangend deeg hebt.
Maak er een mooie bal van en leg deze in wat folie in de koelkast voor minimaal 1 uur.

2
Done
25 minuten

Banketbakkersroom maken

Giet 450 ml melk in een pan. Snijd het vanillestokje met open en schraap het merg eruit. Voeg het stokje en het merg toe aan de melk en breng alles aan de kook.

Doe de overige melk met de suiker en de eidooiers in een kom en klop dit goed door elkaar. Klop als laatste de maïzena erdoor en maak er een mooi papje van.

Als de melk eenmaal kookt kun je het vanillestokje weghalen. Giet al roerend de helft van de hete melk op het suikermengsel. Roer dit goed. Giet het mengsel vervolgens terug bij de melk in de pan en breng alles weer aan de kook terwijl je de hele tijd blijft roeren!

Blijf de hele tijd roeren terwijl het mengsel dik wordt. Laat het mengsel 1 tot 2 minuten zachtjes doorkoken.

Giet de banketbakkersroom in een andere schaal zodat het kan afkoelen en dek deze af met plasticfolie. Zorg ervoor dat het folie direct op de room ligt, zodat er geen velletje op kan komen.

Laat de room eerst koelen op het aanrecht en zet de kom daarna in de koelkast tot de hem gaat gebruiken. Hij moet goed afkoelen! Klop de banketbakkersroom voor gebruik kort door zodat hij glad en romig is met het opdienen.

3
Done
5 minuten

Deeg rollen

Rol het deeg op een bebloemd werkblad uit tot een dikte van 7 a 8 millimeter. Druk met een ingevette sloffenring van 24 x 9 centimeter een passende deegplak uit het deeg. Verwijder het omliggende deeg. Klem de vorm daarna om dit deeg heen.

4
Done
5 minuten

Spijs

Giet een klein beetje water bij de spijs in een bakje en kneed dit een beetje met je handen zodat het zachter wordt en je er mee kunt werken.
Leg nu het amandelspijs op de vorm. Zorg dat je de randjes niet bedekt!

5
Done
25 minuten

Bakken

Bak nu de slof met het amandelspijs in de oven op 180 graden voor 25 minuten.
Wanneer hij uit de oven komt haal je meteen de vorm eraf zodat de rand mooi krokant kan worden!
Laat de slof volledig afkoelen voordat je hem afmaakt.

6
Done
10 minuten

Afmaken

Wanneer de slof helemaal koud is kun je de banketbakkersroom (die je weer kort hebt gemixt) in een spuitzak brengen en de slof versieren.
Hak de aardbeitjes in stukjes en leg deze ook op mooi op de slof.

7
Done
2 minuten

Serveren

Serveer de slof met nog wat extra poedersuiker en als je het lekker vind nog wat slagroom.

P.S: Met het extra deeg hebben wij ook nog wat mini taartjes gemaakt.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Aardbeien rabarber galette
previous
Franse aardbei-rabarber galette
Pancakes
next
American Pancakes
Aardbeien rabarber galette
previous
Franse aardbei-rabarber galette
Pancakes
next
American Pancakes

Add Your Comment