Ingredients
-
250 gram boerenkool
-
Halve Pompoen
-
Naar smaak zout
-
1 blokje groentenbouillon
-
2 eetlepel roomboter
-
Scheut Olijfolie
-
1/2 theelepel chiliflakes
-
4 Saucijzen
-
4 eetlepel gezouten cashewnoten
-
2 eetlepel Pompoen pitjes
Directions
Waarom zou je je tijdens de winter beperken tot alleen boerenkool? Laat me je voorstellen aan een verrukkelijke variant: stamppot boerenkool pompoen!
Terwijl ik door mijn koelkast speurde, viel mijn oog op een eenzaam stuk flespompoen. “Waarom niet?” dacht ik bij mezelf. Laten we al die leftovers benutten! En geloof me, deze combinatie is echt een gouden greep.
Stamppot met een twist
Voordat we aan de slag gaan met dit eenvoudige stamppot recept, gaan we eerst de pompoen roosteren. Dit geeft het gerecht een extra smaakdimensie. Onze groenten belanden regelmatig in de oven, gekruid en besprenkeld met olijfolie. Het kost niet veel moeite en je hebt er genoeg tijd voor terwijl de aardappels pruttelen.
Groenten roosteren in de airfryer
Voor het roosteren van de pompoen maken we gebruik van de airfryer. Handig, want dat scheelt tijd en de airfryer is direct op temperatuur. In dit mini-oventje is de pompoen binnen no-time perfect geroosterd. Efficiënt en smaakvol!
De allerlekkerste aardappelpuree
Bij het bereiden van de puree koken we eerst de boerenkool en aardappelen samen. Met een blokje groentenbouillon en een snufje zout geven we het geheel wat extra pit. Zodra de aardappelen gaar zijn, gieten we ze af. Dan komt het geheime ingrediënt tevoorschijn: een eitje en een flinke klont roomboter. Stampen maar! De toevoeging van de helft van de geroosterde pompoen zorgt voor die heerlijke textuur. De rest mag bovenop, met wat knapperige cashewnoten als finishing touch. Serveer het met een paar sappige saucijzen, of geniet er gewoon van als vegetarische maaltijd. Hoe dan ook, deze gezonde stamppot van boerenkool en pompoen
Winterse gerechten
Inmiddels hebben we vele andere gerechten die we graag eten in de winter. De lekkere andijviestamppot met gehaktballetjes is hier altijd een succes.
Stamppot spruitjes uit de oven, of de feestelijke boerenkool,
De Italiaanse boerenkool de cavolo nero is leuk om een keer te gebruiken.
Steps
1
Done
12 minuten
|
PompoenSchil een halve flespomoen en snijd in blokjes. |
2
Done
|
Aardappel boerenkoolSchil de kruimige aardappelen en kook deze samen met de fijngesneden boerenkool. Voeg zout naar smaak en groenten bouillonblokje toe. |
3
Done
|
Saucijzen |
4
Done
|
ServerenServeer de stamppot met de rest van de geroosterde pompoen , saucijzen en gehakte cashewnoten. |