0 0
Stamppot boerenkool pompoen

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
250 gram boerenkool
Halve Pompoen
Naar smaak zout
1 blokje groentenbouillon
2 eetlepel roomboter
Scheut Olijfolie
1/2 theelepel chiliflakes
4 Saucijzen
4 eetlepel gezouten cashewnoten
2 eetlepel Pompoen pitjes

Stamppot boerenkool pompoen

Boerenkool stamppot met even anders!

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Waarom zou je je tijdens de winter beperken tot alleen boerenkool? Laat me je voorstellen aan een verrukkelijke variant: stamppot boerenkool pompoen!

Terwijl ik door mijn koelkast speurde, viel mijn oog op een eenzaam stuk flespompoen. “Waarom niet?” dacht ik bij mezelf. Laten we al die leftovers benutten! En geloof me, deze combinatie is echt een gouden greep.

Stamppot met een twist

Voordat we aan de slag gaan met dit eenvoudige stamppot recept, gaan we eerst de pompoen roosteren. Dit geeft het gerecht een extra smaakdimensie. Onze groenten belanden regelmatig in de oven, gekruid en besprenkeld met olijfolie. Het kost niet veel moeite en je hebt er genoeg tijd voor terwijl de aardappels pruttelen.

Groenten roosteren in de airfryer

Voor het roosteren van de pompoen maken we gebruik van de airfryer. Handig, want dat scheelt tijd en de airfryer is direct op temperatuur. In dit mini-oventje is de pompoen binnen no-time perfect geroosterd. Efficiënt en smaakvol!

De allerlekkerste aardappelpuree

Bij het bereiden van de puree koken we eerst de boerenkool en aardappelen samen. Met een blokje groentenbouillon en een snufje zout geven we het geheel wat extra pit. Zodra de aardappelen gaar zijn, gieten we ze af. Dan komt het geheime ingrediënt tevoorschijn: een eitje en een flinke klont roomboter. Stampen maar! De toevoeging van de helft van de geroosterde pompoen zorgt voor die heerlijke textuur. De rest mag bovenop, met wat knapperige cashewnoten als finishing touch. Serveer het met een paar sappige saucijzen, of geniet er gewoon van als vegetarische maaltijd. Hoe dan ook, deze gezonde stamppot van boerenkool en pompoen

Winterse gerechten

Inmiddels hebben we vele andere gerechten die we graag eten in de winter. De lekkere andijviestamppot met gehaktballetjes is hier altijd een succes.

Stamppot spruitjes uit de oven, of de feestelijke boerenkool,

De Italiaanse boerenkool de cavolo nero is leuk om een keer te gebruiken.

Steps

1
Done
12 minuten

Pompoen

Schil een halve flespomoen en snijd in blokjes.
Besprenkel met zout, chiliflakes en olijfolie.
Rooster in 12 minuten op 200° gaar. Wij gebruiken de airfryer maar oven kan ook. In de oven duurt het ietsje langer.

2
Done

Aardappel boerenkool

Schil de kruimige aardappelen en kook deze samen met de fijngesneden boerenkool. Voeg zout naar smaak en groenten bouillonblokje toe.
Na het koken giet je het af en pureert samen met 2 eetlepels roomboter. Schep de helft van de de geroosterde pompoen erdoor.

3
Done

Saucijzen

Bak de saucijzen in een beetje olijfolie of boter terwijl de aardappels koken.
Natuurlijk kan dit prima als vegetarisch gerecht gegeten worden.

4
Done

Serveren

Serveer de stamppot met de rest van de geroosterde pompoen , saucijzen en gehakte cashewnoten.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Italiaanse kaas balletjes
previous
Italiaanse kaasballetjes
Hele kip uit de stoomoven
next
Hele kip uit de combi-stoomoven!
Italiaanse kaas balletjes
previous
Italiaanse kaasballetjes
Hele kip uit de stoomoven
next
Hele kip uit de combi-stoomoven!

Add Your Comment