0 0
Ossenhaas in een Italiaans jasje

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Ossenhaas
500 gram Ossenhaas Aan een stukje
6 plakken Prosciutto
8 plakken Pancetta Of spek
1 Citroen
2 teentjes knoflook
4 Ansjovis filets
Olijfolie
zout en peper
Gegrilde groenten
3 Wortel
1 Pastinaak
2 Rode ui
Paar takjes verse tijm
zout en peper
Olijfolie
Saus
Scheutje Olijfolie
1/2 Sjalot Gesnippperd
1/2 knoflook Fijn gesneden
50 ml Balsamico
1 eetlepel Bruine suiker
300 ml Kalfs fond

Ossenhaas in een Italiaans jasje

Een perfect kerst gerecht!

Ingredients

  • Ossenhaas

  • Gegrilde groenten

  • Saus

Directions

Share

Ossenhaas in een Italiaans jasje!

Ongelooflijk! We zijn alweer met ons laatste recept van het jaar aangekomen. In opdracht van Keukenspecialisten.nl hebben we elke maand een mooi  gerecht gekookt. Niet in onze eigen keuken thuis maar in het geweldige Miele experience Center in Vianen. Hier staat het allernieuwste Miele keukenapparatuur waar we de nieuwste snufjes ontdekken op kookgebied.  Nu met de Kerst in zicht hebben we een geweldig mooi stukje vlees bereid. Wie wil er nu niet shinen met de feestdagen?!

Het is een ossenhaas in een Italiaans jasje geworden. Heerlijk ingepakt met Italiaanse prosciutto en pancetta. Tussen het vlees en de ham een smaakvol laagje met knoflook, ansjovis en citroen. Met heerlijke gegrilde groenten erbij presenteer je een top gerecht met de feestdagen!

Bratometer

Om dit gerecht te laten slagen gaan we aan de slag met de bratometer. Een bratometer is niks anders dan een een draadloze kernthermometer (die automatisch verbind met de oven). Op deze manier kun je exact de kerntemperatuur van het vlees meten. Niet alleen super handig voor de bereiding van vlees, maar ook vis en gevogelte. Met de juiste instelling bak jij je gerecht probleemloos en wie wil dit nou niet. Kijk eens in de keukenlade, wie ligt er bij jou ook eentje ongebruikt in de kast, die bij je oven past!

We hebben veel foto’s toegevoegd in het recept, extra handig om zo de stappen te volgen. Ook informatie over de juiste standen en instellingen van de combi stoomoven.  Type DGC 7640.

Ben jij ook aan het oriënteren op gebied van de nieuwste keukenapparatuur en tevens op zoek naar een nieuwe keuken? Loop eens binnen bij @keukenspecialisten. Hier kun je volop inspiratie doen. Zij helpen je graag in de zoektocht naar een nieuwe keuken. Naast dat ze je alles kunnen vertellen over het Miele keukenapparatuur en andere A-merken weten ze  exact wat de alle nieuwe trends zijn. Met meer dan 55 vestigingen zit er zeker weten eentje bij je in de buurt!

Wil je liever eerst thuis oriënteren, bestel dan geheel gratis de Beleveningsgids of creër je moodbord online.

 

Steps

1
Done

Oven

Verwarm de oven voor op 200 graden.
We gaan eerst de groenten roosteren in
Combi Stoomoven DGC 7640/45. Stand heteluchtplus met Crisp functie.
De Crisp functie zorgt ervoor dat de groenten een heerlijk krokant laagje krijgen en het overtollige vocht verdwijnt.

2
Done
20 minuten

Groenten

Was, schil en snijd de groenten in grove stukken.
Zout, peper en verse tijm erover.
Hussel de groenten door royaal olijfolie waarna ze de oven in gaan voor 20/25 minuten

3
Done
5 minuten

Ossenhaas

Zorg dat het vlees op kamer temperatuur is.
Dep het droog met keukenpapier. Bestrooi het vlees met een beetje peper.
Hak ansjovis en knoflook fijn.
Bak de ossenhaas aan alle kanten licht aan met ietsje olijfolie.

4
Done

Inpakken

Leg de aluminium folie op het aanrecht en smeer licht in met olijfolie.
Verdeel hier dakpansgewijs de prosciutto op.
Hierop verdeel je de pancetta, knoflook en ansjovis.
Rasp er een citroen over.

5
Done
5 minuten

Invouwen

De aangebakken ossenhaas leg je in het midden van de ham.
Wikkel de ham om het vlees met behulp van de laag aluminium folie.
Wikkel zo ook de folie eromheen en pak je als een soort snoepje in.
Je krijgt nu een mooi pakje.
Wil je pas de volgende eten dan kan het zo in de koelkast.
Haal de dag van bakken ruim van te voren uit de koelkast.

Bak het pakketje in zilverfolie aan alle kanten aan in een pan. Zo maak je het spek en de ham krokant en plakt het niet aan je folie.

6
Done

Oven DGC 7640/45

Verwarm de oven voor op 100 graden.
Gebruik Hetelucht plus.
Verwijder de folie en steek de bratometer in het vlees.
Leg de ossenhaas op het rooster in het midden van de oven. Schuif er een bakplaat onder om eventueel braadvocht op te vangen.
Stel de kern temperatuur in op 53-55 graden. Steek de bratometer erin. Deze geeft aan wanneer het vlees op temperatuur is en er dus uit kan.

7
Done
1 minuut

Serveren

Serveer de ossenhaas met de gegrilde groenten.

8
Done
5 minuten

Saus

Fruit het fijngesneden knoflook en sjalot aan in een laagje olijfolie.
Blus af met de balsamico en voeg de suiker toe.
Laat de jus inkoken totdat het begint te karameliseren.
Het fond mag erbij.
Laat dit samen nogmaals tot de helft inkoken.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Pompoen plaattaart
previous
Pompoen plaattaart
kerst caprese
next
Kerst caprese
Pompoen plaattaart
previous
Pompoen plaattaart
kerst caprese
next
Kerst caprese

Add Your Comment