Ingredients
-
Ossenhaas
-
500 gram ossenhaasAan een stukje
-
6 plakken prosciutto
-
8 plakken PancettaOf spek
-
1 citroen
-
2 teentjes knoflook
-
4 ansjovisfilet
-
olijfolie
-
zout en peper
-
Gegrilde groenten
-
3 wortel
-
1 Pastinaak
-
2 rode ui
-
Paar takjes verse tijm
-
zout en peper
-
olijfolie
-
Saus
-
Scheutje olijfolie
-
1/2 sjalotGesnippperd
-
1/2 knoflookFijn gesneden
-
50 ml balsamico
-
1 eetlepel bruine suiker
-
300 ml kalfsfond
Directions
Ossenhaas in een Italiaans jasje!
Ongelooflijk! We zijn alweer met ons laatste recept van het jaar aangekomen. In opdracht van Keukenspecialisten.nl hebben we elke maand een mooi gerecht gekookt. Niet in onze eigen keuken thuis maar in het geweldige Miele experience Center in Vianen. Hier staat het allernieuwste Miele keukenapparatuur waar we de nieuwste snufjes ontdekken op kookgebied. Nu met de Kerst in zicht hebben we een geweldig mooi stukje vlees bereid. Wie wil er nu niet shinen met de feestdagen?!
Het is een ossenhaas in een Italiaans jasje geworden. Heerlijk ingepakt met Italiaanse prosciutto en pancetta. Tussen het vlees en de ham een smaakvol laagje met knoflook, ansjovis en citroen. Met heerlijke gegrilde groenten erbij presenteer je een top gerecht met de feestdagen!
Bratometer
Om dit gerecht te laten slagen gaan we aan de slag met de bratometer. Een bratometer is niks anders dan een een draadloze kernthermometer (die automatisch verbind met de oven). Op deze manier kun je exact de kerntemperatuur van het vlees meten. Niet alleen super handig voor de bereiding van vlees, maar ook vis en gevogelte. Met de juiste instelling bak jij je gerecht probleemloos en wie wil dit nou niet. Kijk eens in de keukenlade, wie ligt er bij jou ook eentje ongebruikt in de kast, die bij je oven past!
We hebben veel foto’s toegevoegd in het recept, extra handig om zo de stappen te volgen. Ook informatie over de juiste standen en instellingen van de combi stoomoven. Type DGC 7640.
Ben jij ook aan het oriënteren op gebied van de nieuwste keukenapparatuur en tevens op zoek naar een nieuwe keuken? Loop eens binnen bij @keukenspecialisten. Hier kun je volop inspiratie doen. Zij helpen je graag in de zoektocht naar een nieuwe keuken. Naast dat ze je alles kunnen vertellen over het Miele keukenapparatuur en andere A-merken weten ze exact wat de alle nieuwe trends zijn. Met meer dan 55 vestigingen zit er zeker weten eentje bij je in de buurt!
Wil je liever eerst thuis oriënteren, bestel dan geheel gratis de Beleveningsgids of creër je moodbord online.
Steps
1
Done
|
OvenVerwarm de oven voor op 200 graden. |
2
Done
20 minuten
|
Groenten |
3
Done
5 minuten
|
OssenhaasZorg dat het vlees op kamer temperatuur is. |
4
Done
|
Inpakken |
5
Done
5 minuten
|
InvouwenDe aangebakken ossenhaas leg je in het midden van de ham. Bak het pakketje in zilverfolie aan alle kanten aan in een pan. Zo maak je het spek en de ham krokant en plakt het niet aan je folie. |
6
Done
|
Oven DGC 7640/45Verwarm de oven voor op 100 graden. |
7
Done
1 minuut
|
ServerenServeer de ossenhaas met de gegrilde groenten. |
8
Done
5 minuten
|
SausFruit het fijngesneden knoflook en sjalot aan in een laagje olijfolie. |