Ingredients
-
1 Flespompoen
-
1 Rol bladerdeeg
-
100 gram Geitenkaas met honing
-
1 eieren
-
Spinazie bodem
-
200 gram spinazie
-
1 Sjalot
-
klein bolletje knoflook
-
naar smaak zout en peper
-
halve theelepel ras al hanout
-
Paddenstoelen mengsel
-
250 gram Mix van paddenstoelen
-
helt Flespompoen
-
naar smaak zout en peper
Directions
Pompoen wellington met spinazie en geitenkaas.
Mariëlla vraagt zich af of ik José nog wel eens iets anders eet dan pompoen. Ik moet toegeven pompoen is wel één van de lekkerste groenten die ik ken. Niet dat ik alleen maar vegetarisch eet, maar deze mooie flespompoen is met zoveel ingrediënten een goede match. Enige tijd geleden hadden we de pompoen taartje uit de oven en dat is nu echt mijn lievelingseten. In dit gerecht hebben we de Ras al hanout kruiden gebruikt, en waarom niet deze zelfde smaken niet combineren in een wellington. De wellington is ook wel een dingetje bij ons. Zeker de beef Wellington. Mariëlla heeft deze al jaren op haar kooklijstje, maar ze vind het kopen van een groot stuk ossenhaas nogal prijzig haha. Wie weet komt deze volgend jaar op de planning.
De versie met pompoen van vandaag heeft dus de smaakvolle ras al hanout kruiden. Dit is een kruidenmengsel uit de Arabische keuken. Op de bodem van de wellington ligt een laagje van spinazie en geitenkaas met honing. Daarop de geroosterde pompoen. Zoals je misschien weet heeft een wellington vaak een paddenstoelen mengsel erom heen. Wij hebben dit mengsel van paddenstoelen en pompoen gemaakt. Het pakketje is verpakt in bladerdeeg en afgebakken in de oven. Het resultaat was super gelukt en echt heel leuk om de maken. Lijkt je het lastig, kijk even naar het recept met bijpassende foto’s en het reels filmpje op ons Instagram account cookingqueensnl zorgt ervoor dat jij ook een geslaagde topper op de kersttafel krijgt!
We hebben ook een biet wellington.
We vertelde al dat we echte pompoen liefhebbers zijn. Wanneer jij ook in team pompoen zit is het zeker de moeite waard om even te kijken bij een prachtige gevulde pompoen pasta, pompoen hasselback, een lekkere pompoen risotto met gorgonzola en salie. Heb je wel eens een pompoen carpaccio gemaakt, of een bloemkool steak en pompoen.
Steps
1
Done
10 minuten
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 200 graden. |
2
Done
35 minuten
|
RoosterenSchil de flespompoen en halveer in de lengte. |
3
Done
|
Paddenstoelen en pompoen |
4
Done
5 minuten
|
Spinazie, knoflook en sjalot |
5
Done
5 minuten
|
BladerdeegRol het bladerdeeg uit, |
6
Done
1 minuut
|
Ei |
7
Done
45 minuten
|
OvenDe wellington mag in de oven op 200 graden. |