0 0
Pompoen wellington

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 Flespompoen
1 Rol bladerdeeg
100 gram Geitenkaas met honing
1 eieren
Spinazie bodem
200 gram spinazie
1 Sjalot
klein bolletje knoflook
naar smaak zout en peper
halve theelepel ras al hanout
Paddenstoelen mengsel
250 gram Mix van paddenstoelen
helt Flespompoen
naar smaak zout en peper

Pompoen wellington

Een pompoen feestje op tafel!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Spinazie bodem

  • Paddenstoelen mengsel

Directions

Share

Pompoen wellington met spinazie en geitenkaas.

Mariëlla vraagt zich af of ik José nog wel eens iets anders eet dan pompoen. Ik moet toegeven pompoen is wel één van de lekkerste groenten die ik ken. Niet dat ik alleen maar vegetarisch eet, maar deze mooie flespompoen is met zoveel ingrediënten een goede match. Enige tijd geleden hadden we de pompoen taartje uit de oven en dat is nu echt mijn lievelingseten. In dit gerecht hebben we de Ras al hanout kruiden gebruikt,  en waarom niet deze zelfde smaken niet combineren in een wellington.  De wellington is ook wel een dingetje bij ons. Zeker de beef Wellington. Mariëlla heeft deze al jaren op haar kooklijstje, maar ze vind het kopen van een groot stuk ossenhaas nogal prijzig haha. Wie weet komt deze volgend jaar op de planning.

De versie met pompoen van vandaag heeft dus de smaakvolle ras al hanout kruiden. Dit is een kruidenmengsel uit de Arabische keuken. Op de bodem van de wellington ligt een laagje van spinazie en geitenkaas met honing. Daarop de geroosterde pompoen. Zoals je misschien weet heeft een wellington vaak een paddenstoelen mengsel erom heen. Wij hebben dit mengsel van paddenstoelen en pompoen gemaakt. Het pakketje is verpakt in bladerdeeg en afgebakken in de oven. Het resultaat was super gelukt en echt heel leuk om de maken. Lijkt je het lastig, kijk even naar het recept met bijpassende foto’s en het reels filmpje op ons Instagram account cookingqueensnl zorgt ervoor dat jij ook een geslaagde topper op de kersttafel krijgt!

We hebben ook een biet wellington.

We vertelde al dat we echte pompoen liefhebbers zijn. Wanneer jij ook in team pompoen zit is het zeker de moeite waard om even  te kijken bij een prachtige gevulde pompoen pasta, pompoen hasselback, een lekkere pompoen risotto met gorgonzola en salie. Heb je wel eens een pompoen carpaccio gemaakt, of een bloemkool steak en pompoen.

Steps

1
Done
10 minuten

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2
Done
35 minuten

Roosteren

Schil de flespompoen en halveer in de lengte.
verwijder de pitten, leg twee grote stukken op het bakblik. Snijd het restant in blokjes.
Snijd de paddenstoelen grof en leg samen met een knoflook bol bij het blik.
Verdeel 1 grote theelepel ras al hanout over de groenten en veel olijfolie.
Even de peper en zout molen erover.
Zet ongeveer een half uur in de oven.

3
Done

Paddenstoelen en pompoen

Doe de geroosterde paddenstoelen en pompoen stukjes in een keukenmachine of mix dit heel goed samen ( de paddenstoelen fijn snijden.)
Je vulling staat klaar.

4
Done
5 minuten

Spinazie, knoflook en sjalot

Neem de knoflookbol uit de oven en knijp leef.
Snijd de sjalot.
Deze twee mogen in een hapjespan, en daarbij bak je de spinazie aan tot het geslonken is.
Laat dit heel goed uitlekken in een zeefje.
Hak dit even fijn en pers nogmaals het vocht eruit.

5
Done
5 minuten

Bladerdeeg

Rol het bladerdeeg uit,
Leg op de bodem wat spinazie. Daarop geitenkaas met honing.
Twee stukken pompoen die je op maat snijd.
Er over en erom heen smeer je het paddenstoelen mengsel.
Vouw de lap over het geheel en smeer wat gekluts ei aan de buitenkanst zodat het goed vastplakt.
Vouw de zijkanten dicht. heb je veel bladerdeeg aan de zijkanten,dan snijd je ietsje weg. Hiermee kun je een blaadje snijden en er op plakken.

6
Done
1 minuut

Ei

Smeer de hele stam in met eigeel.

7
Done
45 minuten

Oven

De wellington mag in de oven op 200 graden.
Haal de wellington eruit wanneer deze mooi bruin is, ongeveer na 45 minuten.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Carpaccio krans
previous
Carpaccio krans
Amaretto stoofpeertjes
next
Amaretto stoofpeertjes
Carpaccio krans
previous
Carpaccio krans
Amaretto stoofpeertjes
next
Amaretto stoofpeertjes

Add Your Comment