0 0
Pompoen risotto met gorgonzola en salie

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1x basisrecept voor risotto
Extra
Handvol pompoen blokjes Flespompoen
zout en peper
Paar takjes verse tijm
Flinke scheut Olijfolie
Extra
1 eetlepel Boter
Klein stukje Gorgonzola kaas
4 plakjes parmaham
8 blaadjes Salie

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pompoen risotto met gorgonzola en salie

Laat de herfst beginnen met pompoen risotto

Cuisine:

Ingredients

  • 1x basisrecept voor risotto

  • Extra

  • Extra

Directions

Share

Pompoen risotto met gorgonzola en salie!

Niks lekkerder dan een goede risotto, en in deze periode van het jaar past de risotto zucca e gorgonzola er prima bij. Tja toen de flespompoen werd geroosterd met heerlijke verse tijm voor een mooi pompoen carpaccio met burrata hielden we nog een stukje pompoen over. Net genoeg voor een lekkere risotto. Met wat wat verse salie erbij krijg je net dat extra smaakje voor de perfecte smaken. Tja wij zijn dol op gorgonzola dus mag dit er als laatste door. Hier moet je echt van houden en dit kun je makkelijk aanpassen met een milde parmezaanse kaas. Voor een extra feestelijk teentje hebben we ze gereserveerd in kookkringen zodat je een prachtig taartje krijgt. Het is geen extra werk maar zo heb je wel een geweldig gerecht voor een feestelijk diner.

RISOTTO MAKEN

Bij ons staat elke week wel een risotto op tafel en niet alleen omdat het verrukkelijk is en je met vele smaken aan de gang kunt maar het is ook gewoon heel erg simpel. Je denkt natuurlijk ja ja dat kunnen jullie wel zeggen maar het is een kwestie van een uitje fruiten, de risotto rijst een paar minuutjes aanbakken en dan gedurende 17 minuten kleine beetjes bouillon toevoegen. Aan het einde van het proces een klontje boter en je favoriete kaas erbij.

Twijfel je nog steeds om een mooie risotto te maken? Kijk eens naar het filmpje op Instagram-insta tv. Hier geven we een demonstratie van paddenstoelen risotto. Met ons basis recept voor risotto kun je alle kanten uit.Typ gewoon eens risotto in op de website dan zullen er 20 oppoppen.

Wil je aan de slag hier onze favorietjes. Saffraan risotto met courgette bloemen, risotto met gegrilde groenten en garnalen, risotto con funghi e gorgonzola – paddenstoelen risotto, risotto met tomaat op 3 manieren, citroen risotto met tijgergarnalen.

TYPISCH ITALIAANS

in Italië wordt al eeuwenlang risotto rijst verbouwd. Het verhaal gaat dat de Arabieren de rijst introduceren de in Italië. Zij ontdekte namelijk dat op de po vlakte de ideale omstandigheden voor rijstteelt aanwezig waren. Op warme plekken in het water groeit reis namelijk het beste en ten noorden van de rivier po zijn deze plekken zeker aanwezig. Dit is momenteel het kloppend hart van de Italiaanse rijst productie. Bekende merken zijn Arborio en Carnaroli.

Staat deze pompoen risotto met gorgonzola en salie binnenkort bij jou op tafel?

Steps

1
Done
30 minuten

Pompoen

Schil de met een dunschiller. snijd deze in blokjes. Verwijder de zaden. Wij doen vaak een hele fles pompoen tegelijk, gebruiken dan de blokjes die we nodig hebben voor de puree. De rest vriezen we in.
Pureer de gare blokjes met een staafmixer en schep er 8 eetlepel uit voor de risotto.
Doe de blokjes op een bakblik en er mag zout, peper verse tijm en flinke scheut olijf olie over. Deze rooster je een half uur in een oven op 200 graden. Halverwege even omkeren.

2
Done
15 minuten

Parmaham (optioneel)

Wil je een krokante parmaham kruimel over het taartje doe dan vier plakjes Parmaham op een bakblik bij de pompoen in de oven. Hou dit in de gaten en wanneer het hard uitgebakken is haal je deze uit de oven.
Leg even op keukenrol om het extra vet eruit te laten lekken.
Breek dit met de vingers in een kruimel.

3
Done
17 minuten

Risotto

Volg het basisrecept risotto maken ( zie link in het verhaal) Het is een goede uitleg incl foto’s.
Wanneer je de bouillon gaat toevoegen mogen er 4 grote of 7 kleine blaadjes verse salie bij. De puree mag er ook bij en meekoken.

4
Done
2 minuten

Afmaken

Na ongeveer 17 minuten ( even proeven, ietsje bite is prima) roer de klont boter en gorgonzola of parmezaanse kaas door. Laat dit even staan met deksel op de pan.
Zet de kookringen op de bordjes en schep de risotto erin.

5
Done

Serveren

Met de kookringen is het extra feestelijk maar hoeft niet ( deze zijn te koop bij Blokker en Action.)
Een extra blaadje salie erop, en als je wilt de Parma ham kruimel. Dit krokante is een heerlijk extraatje.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Toscaanse ribollita soep
previous
Toscaanse ribollita soep
Pompoen Hasselback
next
Pompoen Hasselback
Toscaanse ribollita soep
previous
Toscaanse ribollita soep
Pompoen Hasselback
next
Pompoen Hasselback

Add Your Comment