Ingredients
-
1x basisrecept voor risotto
-
Extra
-
Handvol pompoen blokjes Flespompoen
-
zout en peper
-
Paar takjes verse tijm
-
Flinke scheut Olijfolie
-
Extra
-
1 eetlepel Boter
-
Klein stukje Gorgonzola kaas
-
4 plakjes parmaham
-
8 blaadjes Salie
Directions
Pompoen risotto met gorgonzola en salie!
Niks lekkerder dan een goede risotto, en in deze periode van het jaar past de risotto zucca e gorgonzola er prima bij. Tja toen de flespompoen werd geroosterd met heerlijke verse tijm voor een mooi pompoen carpaccio met burrata hielden we nog een stukje pompoen over. Net genoeg voor een lekkere risotto. Met wat wat verse salie erbij krijg je net dat extra smaakje voor de perfecte smaken. Tja wij zijn dol op gorgonzola dus mag dit er als laatste door. Hier moet je echt van houden en dit kun je makkelijk aanpassen met een milde parmezaanse kaas. Voor een extra feestelijk teentje hebben we ze gereserveerd in kookkringen zodat je een prachtig taartje krijgt. Het is geen extra werk maar zo heb je wel een geweldig gerecht voor een feestelijk diner. Wil je een idee hoe je dit maakt? Kijk hier het filmpje!
RISOTTO MAKEN
Bij ons staat elke week wel een risotto op tafel en niet alleen omdat het verrukkelijk is en je met vele smaken aan de gang kunt maar het is ook gewoon heel erg simpel. Je denkt natuurlijk ja ja dat kunnen jullie wel zeggen maar het is een kwestie van een uitje fruiten, de risotto rijst een paar minuutjes aanbakken en dan gedurende 17 minuten kleine beetjes bouillon toevoegen. Aan het einde van het proces een klontje boter en je favoriete kaas erbij.
Twijfel je nog steeds om een mooie risotto te maken? Kijk eens naar het filmpje op Instagram-insta tv. Hier geven we een demonstratie van paddenstoelen risotto. Met ons basis recept voor risotto kun je alle kanten uit.Typ gewoon eens risotto in op de website dan zullen er 20 oppoppen.
Wil je aan de slag hier onze favorietjes. Saffraan risotto met courgette bloemen, risotto met gegrilde groenten en garnalen, risotto con funghi e gorgonzola – paddenstoelen risotto, risotto met tomaat op 3 manieren, citroen risotto met tijgergarnalen.
TYPISCH ITALIAANS
in Italië wordt al eeuwenlang risotto rijst verbouwd. Het verhaal gaat dat de Arabieren de rijst introduceren de in Italië. Zij ontdekte namelijk dat op de po vlakte de ideale omstandigheden voor rijstteelt aanwezig waren. Op warme plekken in het water groeit reis namelijk het beste en ten noorden van de rivier po zijn deze plekken zeker aanwezig. Dit is momenteel het kloppend hart van de Italiaanse rijst productie. Bekende merken zijn Arborio en Carnaroli.
Staat deze pompoen risotto met gorgonzola en salie binnenkort bij jou op tafel?
Steps
1
Done
30 minuten
|
PompoenSchil de met een dunschiller. snijd deze in blokjes. Verwijder de zaden. Wij doen vaak een hele fles pompoen tegelijk, gebruiken dan de blokjes die we nodig hebben voor de puree. De rest vriezen we in. |
2
Done
15 minuten
|
Parmaham (optioneel)Wil je een krokante parmaham kruimel over het taartje doe dan vier plakjes Parmaham op een bakblik bij de pompoen in de oven. Hou dit in de gaten en wanneer het hard uitgebakken is haal je deze uit de oven. |
3
Done
17 minuten
|
RisottoVolg het basisrecept risotto maken ( zie link in het verhaal) Het is een goede uitleg incl foto’s. |
4
Done
2 minuten
|
AfmakenNa ongeveer 17 minuten ( even proeven, ietsje bite is prima) roer de klont boter en gorgonzola of parmezaanse kaas door. Laat dit even staan met deksel op de pan. |
5
Done
|
ServerenMet de kookringen is het extra feestelijk maar hoeft niet ( deze zijn te koop bij Blokker en Action.) |