0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 grote Rode ui
2 eetlepel Roomboter
1 verse vijgen
Paar takjes Tijm
1 eetlepel Wijn azijn ( balsamico )
100 ml Rode Port
1 eetlepel Bruine suiker
Rode uien compote

Rode uien compote

Wat een verrukkelijk potje

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

Directions

Share

Vandaag weer een nieuw receptje met de rode uien uit Calabrië; De rode uien compote! Hadden we al verteld dat deze Chipolle Rosso de trofeeën uit deze regio zijn?

VAKANTIE

Tijdens mijn (José)  vakantie afgebleven zomer verbleven we  een paar dagen in het zuidelijke deel  van de laars van Italië. Wat een prachtig gebied is dat. Tropea is dit jaar uitgeroepen tot ‘il Borghi più Bello’ dat wil zeggen het mooiste middeleeuwse stadje van Italië. Wij hebben echt genoten van dit plaatsje. Het oude stadje bereik je door 200 tredes op te lopen, wat best een uitdaging was. De beloning was wel een doolhof van straatjes en steegjes die allemaal uitkomen op verschillende levendige pleintjes. Met zijn authentieke bevolking die ons vriendelijk goedendag wenste vanuit hun balkonnetjes.

Op elke hoek van de straat kun je deze rode uien kopen, en natuurlijk kon ik het niet laten om een paar kg mee te nemen naar huis. Net zoals de rode pepers de peperoncino die minstens zo populair is. Heerlijk wandelend langs de leuke marktjes kochten we de leukste souvenirs. Waar de meeste mensen, beeldjes en andere hebbedingetjes kopen, gaan wij altijd naar huis met een tas vol eten. Ook kon ik het niet laten om zaden van deze uien mee te nemen maar ook  van de aubergine . Geen idee of het gaat lukken maar het is het proberen waard.

Ik had daar een verrukkelijke compote gekocht en vandaag gemaakt voor jullie. Je kunt natuurlijk ook de Nederlandse rode ui gebruiken.

Deze compote smaakt heerlijk bij de borrelplank, of op je bruscetta met ricotta. Wie weet heb je nog wel meer ideeën.

Ben jij ook zo dol op rode ui, hier nog een paar gerechtjes met de rode ui. Ingemaakte rode ui  uien tomaten sausje  catanse gevulde uien bladerdeeg pakketjes met rode ui. We horen heel graag welke je favoriet is!

 

Steps

1
Done
2 minuten

Ui

Snijd de uien in zo fijn mogelijke stukjes.

2
Done
5 minuten

Boter

Smelt de roomboter zachtjes, de ui mag erbij samen met de verse tijmblaadjes, suiker, vijg, balsamico azijn en rode Port.

3
Done
1 uur

Koken

Laat dit zachtjes een uurtje koken met deksel op de pan.

4
Done

Afkoelen

Laat het goed afkoelen. In een goed uitgekookt potje kun je dit een maandje bewaren in de koelkast.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Ricotta cavatelli
previous
Ricotta cavatelli
Chocolade Nutella bonbons
next
Chocolade Nutella bonbons
Ricotta cavatelli
previous
Ricotta cavatelli
Chocolade Nutella bonbons
next
Chocolade Nutella bonbons

Add Your Comment