Ingredients
-
1 grote Rode ui
-
1 Gepelde tomaten blikkenOf flesje passata
-
Naar smaak zout en peper
-
Scheut Olijfolie
-
10 blaadje verse basilicum
Directions
Uien tomaten sausje!
Er zijn van die recepten waarvan je eigenlijk niet weten hoe je het moet noemen. Dit receptje van uien tomaten sausje is er zo een. Op de website stond het klaar als ‘uien prutje’ maar Mariëlla vond dat niet kunnen. Duss hierbij de uien tomaten saus!
Als vulling voor de gevulde pakketjes uit Catania had ik deze tomaten/ rode uiensaus gemaakt. Een heerlijke saus met de rode ui uit Calabrië en tomaten. Omdat ik iets te veel vulling had smeerde ik het later op een getoast broodje. Oehlala dit smaakte verrukkelijk. Het is dus wel een soort prutje geworden en dit kunnen we eigenlijk niet vertalen in het Italiaans haha.
Wij vonden het zo lekker dat we er maar een mooie foto van gemaakt hebben en jullie dit willen laten zien, want het is te zalig om niet te delen. We hebben trouwens ook de rode uien compote gemaakt . Een heerlijke toevoeging aan veel gerechten en kaas. Niet te vergeten ingemaakte rode ui. Iets wat ze veel inmaken in Italië.
Nu kun je voor dit de gele of rode uien kopen uit de supermarkt. Leuk om te variëren.
Meer over uien
Uien, behorend tot het geslacht Allium, zijn bolgewassen die wereldwijd gewaardeerd worden om hun veelzijdigheid en smaak. Met een rijke geschiedenis die teruggaat tot 5000 voor Christus, zijn uien een essentieel ingrediënt in talloze keukens. Ze variëren in kleur, van wit tot rood en geel, en hun scherpe smaak kan zowel rauw als gekookt worden genoten.
Uien zijn niet alleen culinair waardevol, maar ze bevatten ook voedingsstoffen zoals vitamine C en quercetine, met gezondheidsvoordelen. Hun veelzijdigheid reikt van salades tot stoofschotels en sauzen, waardoor ze een onmisbare rol spelen in de wereldwijde gastronomie. Wij vroegen onszelf af wat we altijd in huis hebben en natuurlijk naast tomaten mag de ui niet ontbreken!
Steps
1
Done
3 minuten
|
Ui en tomaatSnijd de ui doormidden en snijd zo dun mogelijk ringetjes. Wanneer je een mandoline hebt kun je die ook gebruiken. Zeef een blik gepelde tomaat, of gebruik een fles passata. Zet dit klaar. |
2
Done
|
BakkenSchenk wat olijfolie in een hapjespan. Voeg de gesneden uien toe en laat dit 10 minuten zachtjes aan bakken. Je wilt dat de uien niet bruin worden maar glazig. |
3
Done
|
ServerenDeze saus kun je eigenlijk overal bij gebruiken. Bijvoorbeeld bij een goede biefstuk, of op een stuk getoast brood. |