0 0
Uien tomaten sausje

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 grote Rode ui
1 Gepelde tomaten blikken Of flesje passata
Naar smaak zout en peper
Scheut Olijfolie
10 blaadje verse basilicum

Uien tomaten sausje

Een verrukkelijk sausje op z’n Italiaans.

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Uien tomaten sausje!

Er zijn van die recepten waarvan je eigenlijk niet weten hoe je het moet noemen. Dit receptje  van uien tomaten sausje is er zo een. Op de website stond het klaar als ‘uien prutje’ maar Mariëlla vond dat niet kunnen. Duss hierbij de uien tomaten saus!

Als vulling voor de gevulde pakketjes uit Catania had ik deze tomaten/ rode uiensaus gemaakt. Een heerlijke saus met de rode ui uit Calabrië en tomaten. Omdat ik iets te veel vulling had smeerde ik het later op een getoast broodje. Oehlala dit smaakte verrukkelijk. Het is dus wel een soort prutje geworden en dit kunnen we eigenlijk niet vertalen in het Italiaans haha.

Wij vonden het zo lekker dat we er maar een mooie foto van gemaakt hebben en jullie dit willen laten zien, want het is te zalig om niet te delen. We hebben trouwens ook de rode uien compote gemaakt . Een heerlijke toevoeging aan veel gerechten en kaas. Niet te vergeten ingemaakte rode ui. Iets wat ze veel inmaken in Italië.

Nu kun je voor dit de gele of rode uien kopen uit de supermarkt. Leuk om te variëren.

Meer over uien

Uien, behorend tot het geslacht Allium, zijn bolgewassen die wereldwijd gewaardeerd worden om hun veelzijdigheid en smaak. Met een rijke geschiedenis die teruggaat tot 5000 voor Christus, zijn uien een essentieel ingrediënt in talloze keukens. Ze variëren in kleur, van wit tot rood en geel, en hun scherpe smaak kan zowel rauw als gekookt worden genoten.

Uien zijn niet alleen culinair waardevol, maar ze bevatten ook voedingsstoffen zoals vitamine C en quercetine, met gezondheidsvoordelen. Hun veelzijdigheid reikt van salades tot stoofschotels en sauzen, waardoor ze een onmisbare rol spelen in de wereldwijde gastronomie. Wij vroegen onszelf af wat we altijd in huis hebben en natuurlijk naast tomaten mag de ui niet ontbreken!

 

 

 

Steps

1
Done
3 minuten

Ui en tomaat

Snijd de ui doormidden en snijd zo dun mogelijk ringetjes. Wanneer je een mandoline hebt kun je die ook gebruiken. Zeef een blik gepelde tomaat, of gebruik een fles passata. Zet dit klaar.

2
Done

Bakken

Schenk wat olijfolie in een hapjespan. Voeg de gesneden uien toe en laat dit 10 minuten zachtjes aan bakken. Je wilt dat de uien niet bruin worden maar glazig.
Voeg zout en peper naar smaak toe samen met gescheurde basilicum blaadjes.
De tomatensaus mag erbij en laat dit samen 10 minuten zachtjes in koken totdat je er een mooie saus van hebt.

3
Done

Serveren

Deze saus kun je eigenlijk overal bij gebruiken. Bijvoorbeeld bij een goede biefstuk, of op een stuk getoast brood.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Pizza uit de houtoven
previous
Pizza uit de houtoven
Abrikoos ricotta schuitje
next
Abrikoos ricotta schuitje
Pizza uit de houtoven
previous
Pizza uit de houtoven
Abrikoos ricotta schuitje
next
Abrikoos ricotta schuitje

Add Your Comment