Ingredients
-
Pakje van 10 stuks bladerdeegRoomboter
-
250 gram ricotta kaas
-
4 eetlepel abrikozen jam
-
5 abrikozen
-
2 eetlepel amandelschaafsel
-
1 ei
-
Paar takjes tijm
-
Directions
Abrikoos ricotta schuitje!
Het bakken van zoete gerechten laten we meestal aan Mariëlla over. Maar toch kan ik (José) het af en toe niet laten om ook voor wat zoets de oven aan te zetten. Zeker na het zien van al die prachtige abrikozen bomen in Calabrië. De zomerse abrikozen zijn namelijk verrukkelijk en geweldig voor dit heerlijke bladerdeeg bootje.
Wanneer je spontane gasten verwacht en niet en weinig tijd hebt, dan staan deze verrukkelijke abrikoos ricotta schuitje binnen 10 minuten in de oven. Gevuld met ricotta en abrikozen jam, natuurlijk stukjes abrikoos en amandelen. Vergeet niet wat verse tijm blaadjes.
Een super snel gerechtje en om het nog makkelijker te maken hebben er een Reels filmpje van gemaakt op Instagram.
Ppsst, heb je geen abrikozen? Perzik, kersof aardbei kan ook hoor.. Liggen de winkels weer vol met deze mooie vruchten dan ga je natuurlijk los met onze lekkerste recepten. Hieronder een paar toppers! appel abrikoos crostata
amandel-abrikozen muffins, probeer een de gegrilde abrikoos met burrata, eentje die je niet zo snel meer vergeet. Wat helemaal grappig is, is onze abrikozen ontbijt pizza. Eentje die we gemaakt hebben op Sicilië toen er een mega boom in onze tuin stond.
Meer over abrikozen
Abrikozen zijn sappige steenvruchten met een fluweelachtige schil en zoet vruchtvlees. Ze behoren tot de pruimenfamilie en zijn rijk aan vitamine A, C en vezels. Oorspronkelijk uit Centraal-Azië, worden abrikozen nu wereldwijd geteeld. De vruchten zijn zowel vers als gedroogd populair en worden vaak gebruikt in diverse gerechten, zoals jams, gebak en salades. Naast hun heerlijke smaak bieden abrikozen gezondheidsvoordelen, waaronder het ondersteunen van de immuunfunctie en het bevorderen van een gezonde huid. Gedroogde abrikozen zijn een handige snack en bevatten geconcentreerde voedingsstoffen. Het is belangrijk om ze te bewaren op een koele, donkere plaats om hun versheid te behouden.
Steps
1
Done
|
OvenVerwarm de oven voor op 210°. |
2
Done
5 minuten
|
BladerdeegLaat de plakjes bladerdeeg ontdooien op bakpapier. |
3
Done
1 minuut
|
EiKluts een eitje in een bakje en zet het klaar met een kwastje. |
4
Done
5 minuten
|
Ricotta en jamRoer de jam door de ricotta. Doe drie eetlepels van dit mengsel in het midden van het bladerdeeg. |
5
Done
2 minuten
|
AfmakenWanneer ze allemaal gevouwen zijn smeer de rest van het bladerdeeg in met geklutst ei. Nog wat amandelen over en ze zijn klaar voor de oven. |
6
Done
25 minuten
|
OvenZet het bakblik in de oven ongeveer 25 minuten. |
7
Done
|
ServerenServeer deze taartjes nog een beetje warm met wat vanille ijs. Natuurlijk kunnen ze ook gewoon lekker bij de koffie. |