Ingredients
-
Pakje van 10 stuks bladerdeegRoomboter
-
250 gram ricotta kaas
-
4 eetlepel Abrikozen jam
-
5 abrikozen
-
2 eetlepel Amandel schaafsel
-
1 Ei
-
Paar takjes Tijm
-
Directions
Abrikoos ricotta schuitje!
Het bakken van zoete gerechten laten we meestal aan Mariëlla over. Maar toch kan ik (José) het af en toe niet laten om ook voor wat zoets de oven aan te zetten. Zeker na het zien van al die prachtige abrikozen bomen in Calabrië. De zomerse abrikozen zijn namelijk verrukkelijk en geweldig voor dit heerlijke bladerdeeg bootje.
Wanneer je spontane gasten verwacht en niet en weinig tijd hebt, dan staan deze verrukkelijke schuitjes binnen 10 minuten in de oven. Gevuld met ricotta en abrikozen jam, natuurlijk stukjes abrikoos en amandelen. Vergeet niet wat verse tijm blaadjes.
Een super snel gerechtje en om het nog makkelijker te maken hebben er een Reels filmpje van gemaakt op Instagram.
Ppsst, heb je geen abrikozen? Perzik, kersof aardbei kan ook hoor..
Succes!
Steps
1
Done
|
OvenVerwarm de oven voor op 210°. |
2
Done
5 minuten
|
BladerdeegLaat de plakjes bladerdeeg ontdooien op bakpapier. |
3
Done
1 minuut
|
EiKluts een eitje in een bakje en zet het klaar met een kwastje. |
4
Done
5 minuten
|
Ricotta en jamRoer de jam door de ricotta. Doe drie eetlepels van dit mengsel in het midden van het bladerdeeg. |
5
Done
2 minuten
|
AfmakenWanneer ze allemaal gevouwen zijn smeer de rest van het bladerdeeg in met geklutst ei. Nog wat amandelen over en ze zijn klaar voor de oven. |
6
Done
25 minuten
|
OvenZet het bakblik in de oven ongeveer 25 minuten. |
7
Done
|
ServerenServeer deze taartjes nog een beetje warm met wat vanille ijs. Natuurlijk kunnen ze ook gewoon lekker bij de koffie. |