0 0
Ontbijt pizza

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 Rol bladerdeeg
400 ml Griekse yoghurt
15 + abrikozen
6 eetlepel Granola recept
4 eetlepel honing
2 takjes verse munt
1 eieren

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Ontbijt pizza

Lekker ontbijten met pizza kan vanaf vandaag!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Ontbijt pizza!

Hebben jullie dat wel eens dat je wakker wordt en zin hebt in pizza. Wij wel helaas maar natuurlijk gaan we dat maar niet eten vroeg in de morgen.

Vandaag dan maar een andere alternatief qua pizza dan. En geloof ons deze smaakt prima in de ochtend. Het is een ontbijt pizza geworden. De bodem is van bladerdeeg. Hier op een dikke laag romige Griekse yoghurt. De prachtige abrikozen van Sicilië  en onze Homemade granola. Voor een zoetje een kleine drizzle honing en wat verse munt voor de frisheid.

Sommige gerechtjes worden ter plekke geboren. Deze pizza is er één van. Op dit moment dat ik het recept schrijf genieten we nog van onze vakantie op Sicilië. Met voor mijn neus een hele grote boom met abrikozen. Op de dag van aankomst waren ze nog groen en ging er vanuit dat ze pas oranje zouden zijn op de dag van vertrek. Daar hebben we ons in vergist want na een paar dagen vielen de eerste rijpe abrikozen.

Er zit dan niks anders op dan regelmatig te eten. Terwijl ik mijn dagelijkse bakje yoghurt , natuurlijk met de verse abrikozen en de zelfgemaakte granola ontstond dit gerechtje. Misschien vinden jullie dat wel gek maar wanneer we langer in Italië zijn maken we altijd zelf de granola. Wanneer je dit eenmaal gewend bent en eet dan wil je ook niet meer de kant en klaar pakken uit de supermarkt met veel suiker. Een dag later heb ik bladerdeeg uit de supermarkt meegenomen. Ze hadden gelukkig daar een ronde vorm die ik af en toe wel mis in Nederland.

Ik werd helemaal blij van het resultaat hebt direct twee grote punten opgegeten. De bodem van bladerdeeg is weliswaar niet heel erg gezond, maar wellicht kun je ook een groentewrap gebruiken. Zo is dit ontbijt je helemaal verantwoord!!

Steps

1
Done

Homemade granola

Maak 1 keer ons recept van Homemade Granola. Je kunt ook pak kant en klaar Granola kopen. (Zie link in het verhaal)

2
Done
5 minuten

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 200°

3
Done
35 minuten

Bladerdeeg

Rol de kant en klare bladerdeeg uit. Koop een ronde vorm of snijd vierkante vorm tot avond met een scherp mes.

4
Done
1 minuut

Ei

Kluts een eitje en smeer de bovenkant van het bladerdeeg in met een kwastje.

5
Done

Oven

Bak de pizza af zodat deze goudbruin ziet. Laat daarna afkoelen.

6
Done

Pizza afmaken

Smeer de pizza in met Griekse yoghurt. Daarboven op leg je gehalveerde abrikozen stukjes. Schep er een paar lepels over de Granola en eindig met een drizzle honing en blaadjes verse munt.

7
Done

Serveren

Snijd de pizza pizza punten.

8
Done

Tip

*Tijdens het eten van deze pizza had ik er nog extra abrikozen en granola op gedaan. *Je kunt ook ander vers fruit gebruiken.
*Eet de pizza dezelfde dag op.
*Ook vruchten yoghurt kan, liefst wel een stevigere versie.
*Geen zin in bladerdeeg kies een pizza bodem of groenten wrap als bodem.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Geroosterde paprika salade
previous
Geroosterde paprika salade
next
Bruschetta met tomaat en stracciatella
Geroosterde paprika salade
previous
Geroosterde paprika salade
next
Bruschetta met tomaat en stracciatella

Add Your Comment