Ingredients
-
1 Rol bladerdeeg
-
400 ml Griekse yoghurt
-
15 + abrikozen
-
6 eetlepel Granola recept
-
4 eetlepel honing
-
2 takjes verse munt
-
1 eieren
Directions
Ontbijt pizza!
Hebben jullie dat wel eens dat je wakker wordt en zin hebt in pizza. Wij wel helaas maar natuurlijk gaan we dat maar niet eten vroeg in de morgen.
Vandaag dan maar een andere alternatief qua pizza dan. En geloof ons deze smaakt prima in de ochtend. Het is een ontbijt pizza geworden. De bodem is van bladerdeeg. Hier op een dikke laag romige Griekse yoghurt. De prachtige abrikozen van Sicilië en onze Homemade granola. Voor een zoetje een kleine drizzle honing en wat verse munt voor de frisheid.
Sommige gerechtjes worden ter plekke geboren. Deze pizza is er één van. Op dit moment dat ik het recept schrijf genieten we nog van onze vakantie op Sicilië. Met voor mijn neus een hele grote boom met abrikozen. Op de dag van aankomst waren ze nog groen en ging er vanuit dat ze pas oranje zouden zijn op de dag van vertrek. Daar hebben we ons in vergist want na een paar dagen vielen de eerste rijpe abrikozen.
Er zit dan niks anders op dan regelmatig te eten. Terwijl ik mijn dagelijkse bakje yoghurt , natuurlijk met de verse abrikozen en de zelfgemaakte granola ontstond dit gerechtje. Misschien vinden jullie dat wel gek maar wanneer we langer in Italië zijn maken we altijd zelf de granola. Wanneer je dit eenmaal gewend bent en eet dan wil je ook niet meer de kant en klaar pakken uit de supermarkt met veel suiker. Een dag later heb ik bladerdeeg uit de supermarkt meegenomen. Ze hadden gelukkig daar een ronde vorm die ik af en toe wel mis in Nederland.
Ik werd helemaal blij van het resultaat hebt direct twee grote punten opgegeten. De bodem van bladerdeeg is weliswaar niet heel erg gezond, maar wellicht kun je ook een groentewrap gebruiken. Zo is dit ontbijt je helemaal verantwoord!!
Steps
1
Done
|
Homemade granolaMaak 1 keer ons recept van Homemade Granola. Je kunt ook pak kant en klaar Granola kopen. (Zie link in het verhaal) |
2
Done
5 minuten
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 200° |
3
Done
35 minuten
|
BladerdeegRol de kant en klare bladerdeeg uit. Koop een ronde vorm of snijd vierkante vorm tot avond met een scherp mes. |
4
Done
1 minuut
|
EiKluts een eitje en smeer de bovenkant van het bladerdeeg in met een kwastje. |
5
Done
|
Oven |
6
Done
|
Pizza afmakenSmeer de pizza in met Griekse yoghurt. Daarboven op leg je gehalveerde abrikozen stukjes. Schep er een paar lepels over de Granola en eindig met een drizzle honing en blaadjes verse munt. |
7
Done
|
ServerenSnijd de pizza pizza punten. |
8
Done
|
Tip*Tijdens het eten van deze pizza had ik er nog extra abrikozen en granola op gedaan. *Je kunt ook ander vers fruit gebruiken. |